بیرجند - ایرنا - رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی بر لزوم تشدید رصد و پایش سارقان در مدت مرخصی و پس از آزادی تاکید و اعلام کرد: سارقان باید در مدت مرخصی به‌صورت روزانه، به مرجع انتظامی مراجعه داشته باشند.

به گزارش ایرنا از مدیریت رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد روز دوشنبه در دومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در سال جاری با تاکید بر ندادن مرخصی در روزها و تعطیلی‌های خاص به سارقان افزود: همه زندان‌های استان اسامی سارقانی که به مرخصی می‌روند را به پلیس آگاهی حوزه قضایی اعلام کنند و این افراد باید در مدت مرخصی نیز روزانه به مرجع انتظامی مراجعه کنند.

وی گفت: همه ما به دنبال راهکارهایی برای کاهش جرائم و آسیب‌های اجتماعی و ایجاد جامعه‌ای پاک و سالم هستیم چرا که فرزندان ما در این جامعه رشد می‌کنند و زندگی خواهند کرد.

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان جنوبی اظهار  داشت: از سال گذشته تا امروز فرماندهی انتظامی کشور ۲۳ شهید مدافع امنیت را تقدیم وطن کرده است اما کمتر بازتاب پیدا کرده و باید مورد توجه عموم قرار گیرد.

وی با اشاره به بازگشایی مدارس در هفته پیش رو بر ساماندهی، استانداردسازی و نظارت بر سرویس‌ها و امنیت فیزیکی مدارس نیز تاکید کرد و گفت: باید مراقبت‌های لازم صورت گیرد چرا که اگر حادثه‌ای پیش آید با شیطنت رسانه‌های دشمن به پای نظام نوشته خواهد شد.

حجت‌الاسلام موحدی‌راد با اشاره به فتوای امام خمینی (ره) مبنی بر حرام بودن عمل خلاف قوانین رانندگی ادامه داد: بهره‌گیری از ظرفیت مساجد و خطبه‌های نماز جمعه و تبیین حکم شرع در این خصوص برای مردم استان که به تدین و تقید مشهور هستند، بازدارنده است.

وی از استانداری هم خواست تا ایجاد سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه توسعه فرهنگ ترافیک و پیشگیری از تصادفات را پیگیری کند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی همچنین فرماندهی انتظامی استان را موظف کرد چنانچه طبق نظریه کارشناسی، کوتاهی و قصور دستگاه‌های اجرایی در تصادفات احراز شود مراتب برای پیگیری به دستگاه قضایی اعلام شود.

وی افزایش تعداد استراحتگاه‌های بین‌راهی در جاده‌های استان، تغییر مکان ثابت گشت‌های جاده‌ای پلیس و آموزش عموم جامعه از طریق مدارس، مساجد و فضای مجازی را از دیگر راهکارهای پیشگیری از وقوع و کاهش تصادفات عنوان کرد.

حجت‌الاسلام موحدی‌راد با اشاره به تاکید فراوان رئیس قوه قضاییه بر برخورد قاطع با سرقت افزود: در استان با همکاری تمامی دستگاه‌های مسئول در این زمینه اقدام خواهیم کرد.

وی خواستار صدور حکم تامین پارکینگ به جای جزای نقدی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری برای ساختمان‌های متخلف شد و گفت: طبق قانون، مبالغ جریمه‌های دریافتی بابت تامین نشدن پارکینگ ساختمان‌ها باید در همان محله صرف ساخت پارکینگ عمومی شود که شهرداری باید در این خصوص توجه داشته باشد.

پیگیری جدی سرقت اموال ادارات دولتی، پلمب مراکز جمع‌آوری ضایعات بدون مجوز و دقت بیشتر مردم در حفاظت از اموال شخصی از دیگر مواردی بود که رئیس کل دادگستری در پیشگیری و کاهش سرقت مورد تاکید قرار داد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان جنوبی هم در این جلسه پیشگیری از وقوع جرم را وظیفه تک تک دستگاه‌های اجرایی و نظارتی استان دانست و گفت: نباید ادارات دولتی وظایفی که طبق قانون در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دارند را انجام ندهند با این توجیه که قوه قضاییه و نیروی انتظامی با معلول برخورد خواهند کرد.

حجت‌الاسلام علی نسایی زهان، تعداد بالای زندانیان استان را ناشی از برخورد قاطع و کشف جرایم در استان عنوان کرد و گفت: پنج جرم اول استان مرتبط با مواد مخدر بوده و با تلاش شبانه‌روزی نیروی انتظامی و دادیاران و بازپرسان دادگستری استان طی سال گذشته به پرونده‌های متعدد قاچاقچیان با ۷۸ تن مواد مخدر در استان رسیدگی شد و مجرمان به زندان محکوم شدند.

وی با اشاره به رتبه ۳۰ استان در آمار سرقت در سطح کشور افزود: با این رتبه باز هم آمار سرقت‌های خرد زیبنده استان فرهنگی ما نیست و برخوردها جدی‌تر خواهد شد.

دادستان بیرجند ضمن بیان تاثیرگذاری ممنوعیت اعطای مرخصی به سارقان طی اسفند سال گذشته و ۲ ماه اول امسال اظهار داشت: طبق آمار ارائه شده، میزان سرقت در این سه ماه نسبت به مدت مشابه هفت درصد کاهش داشته است و از این پس نیز مرخصی زندانیان محدودتر خواهد شد.

وی همچنین یکی از راه‌های مبارزه با موادمخدر در استان را شناسایی و ترک اعتیاد کارکنان دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ مبارزه با موادمخدر باید ایجاد شود و دستگاه‌های اجرایی در این خصوص همکاری کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: هدف از برگزاری جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم، تبیین جایگاه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی است همچنان که مقام معظم رهبری در ابلاغ برنامه هفتم توسعه کشور بر پیشگیری از وقوع جرم به عنوان اولین و مهمترین قدم در اجرای سند تحول قضایی تاکید داشته‌اند.

حجت‌الاسلام یدالله وحدانی‌نیا ارزیابی روند اجرای مصوبات جلسه گذشته، بررسی وضعیت مرکز نگهداری ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر در استان، بررسی شیوه‌نامه پیشگیری از تصادفات و دستورالعمل کمیته هماهنگی و پیشگیری از سرقت استان را به عنوان دستور کارهای جلسه مطرح کرد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان جنوبی نیز گفت: به منظور کاهش سرقت، پیشنهاد می‌شود سارقان پس از طی مدت حبس در زندان‌ها به مساجد محلات خود تحویل شوند.

علی عبدی افزود: در این صورت با همکاری هم محله‌ای‌ها علاوه بر نظارت، با ایجاد اشتغال و حمایت از خانواده مددجو، امکان تکرار سرقت کاهش می‌یابد.

معاون سیاسی و امنیتی فرماندار بیرجند هم در این جلسه با اشاره به دستورالعمل پیشگیری از سرقت گفت: پایش تصویری بازار بیرجند و خیابان جمهوری اسلامی در صورت تقبل دوسوم هزینه از سوی بازاریان، طی سه مرحله اجرایی خواهد شد.

محمدرضا بیجاری افزود: پیشگیری از وقوع جرم به‌ویژه سرقت مستلزم همکاری همه‌جانبه مسوولان و مردم است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم در این نشست از شناسایی ۲ هزار و ۳۱۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در این استان خبر داد.

حجت‌الاسلام سید علی حسینی افزود: از این تعداد مشکل هزار و ۲۵۸ نفر که به دلیل سختی ایاب و ذهاب از تحصیل بازمانده بودند با تامین سرویس مدرسه برطرف شد.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به افزایش آمار تصادفات استان در سال جاری گفت: تکرار وقوع تصادفات مرگبار در برخی محورهای مواصلاتی استان نیازمند توجه بیشتر همه دستگاه‌های متولی است و رفع نقص ایمنی خودروها در این زمینه بسیار مؤثر خواهد بود.

سرهنگ حسن شجاعی‌نسب به تصادفات و واژگونی‌های منجر به آتش‌سوزی خودرو اشاره کرد و افزود: متولی اطفای حریق در تصادفات جاده‌ای و برون شهری باید مشخص شود.

وی درخصوص سرقت از اموال دولتی ادارات نیز خواستار اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه و تغییر روند اقدامات از حالت عادی به جهادی و انقلابی شد.

همچنین معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با اشاره به دریافت ۲۳ میلیارد تومان جریمه رانندگی طی سال ۱۴۰۰ در استان گفت: سهم شهرداری‌ها از این مبلغ هفت میلیارد تومان بوده است.

موسی میرزایی اظهار داشت: از این مبلغ تنها ۴۰۰ میلیون تومان آن هم در قالب اوراق قرضه پرداخت شده و باید مسوولان برای جذب این بودجه اهتمام جدی داشته باشند.