به گزارش روز یکشنبه ایرنا، یحیی حسینپور در گفت و گو با خبرنگاران یادآور شد: ایلراههای عشایری و تامین آب شرب پایداری برای عشایر در برنامههای دولت سیزدهم قرار گرفت و مجلس شورای اسلامی نیز اعتبارات خوبی را تخصیص داد.
وی تصریح کرد: یکی از نیازهای امور عشایری توسعه ایلراهها و تامین آب شرب پایدار و بهداشتی برای عشایر بوده است که در این دولت نگاه ویژه ای به این مناطق شده است.
حسینپور اظهار داشت: در بخش اعتبارات محرومیتزدایی نیز ۱۳۰ میلیارد تومان برای بخشهای زیربنایی و زیرساختی امور عشایر مصوب شده است.
مدیرکل امور عشایری یادآور شد: سالانه ۲۲ هزار تن گوشت قرمز ،یک هزار تن پشم ، ۳۵هزار تن شیر از سوی دام عشایر تولید میشود، تعداد دام سبک یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس است که همگی پلاککوبی شده است.
به گفته وی، سالانه ۱۰۰ میلیون لیتر آب شرب سیار در بین عشایری توزیع می شود و هزار و ۷۳۰ خانوار تحت پوشش خدمات امور عشایری استان است.
وی یادآور شد: سالانه هفت میلیون لیتر نفت سفید توزیع میشود و ۳۷۰ هزار سالانه عدد سلیندر گاز بین خانوادههای عشایری توزیع میشود.
به گفته وی، مجموع ایلراهها چهار و هزار و ۸۰۰ کیلومتر است و یک هزار ۲۰۰ کیلومتر ایلراه عشایری برای کوچرو عشایر بازگشایی میشود.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیای با اشاره به فعالیت اتحادیه و عوامل فروش گفت: ۱۲۰ عامل فروش ماهیانه یکهزار و ۲۰۰ تن آرد یارانهای بین جامعه عشایری در زمان کوچ توزیع میشود.
حسینپور اظهار داشت:خسارت سیل به عشایر چهارمحال و بختیاری نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان امسال برآورده شد که این میزان امید است از سوی دستگاههای متولی ملی به استان اختصاص داده شود.
به گفته وی، انتظار است دستگاههای اجرایی در مناطق که عشایر وجود دارد براساس قانون، خدمت رسانی را به صورت کامل ارائه دهند.
وی در خصوص اسکان عشایر نیز گفت: تسهیل در اجرای کوچ و ایجاد شرایط برای اسکان نیز دنبال میشود و تاکنون مطالعات اجرای پنج شهرک اسکان عشایری در استان انجام شده است که اسکان عشایری به صورت داوطلبانه انجام میشود.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین سرشماری ۲۲ هزار ۹۲۳ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت در استان حضور دارند.
مسیر حرکت کوچ با گذر از گردنه ' تاراز' و یل راه های 'لاسوزنی' و پل 'ماربره ' به منطقه بازفت میرسند و با توقف چند روزه با گذر از زردکوه بختیاری وارد مناطق قشلاقی استان خوزستان خواهند شد.
استان چهارمحال و بختیاری با ۱۲۶ هزار نفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک درون کوچ و برون کوچ، دومین استان عشایری کشور بعد از استان فارس است.