به گزارش ایرنا از وزارت آموزشوپرورش، معصومه نجفی پازوکی در نشست هماندیشی با موضوع «کتابخانه کلاسها و مدارس» و بررسی طرح «یار مهربان» با تأکید بر ارتقای ساعت مطالعه در مدارس اظهار داشت: از یک و ماه نیم پیش در معاونت ابتدایی طرح «یار مهربان» آغاز شد و تجهیز کتابخانه کلاسها در دستور کار قرار گرفت. در طراحی آموزشی این طرح، معلم باید سه تا ۱۵ دقیقهای از وقت کلاس را به کتابخوانی اختصاص دهد.
وی افزود: در این طرح، تجهیز کتابخانه و اختصاص فضای کتابخانه کلاسی برنامهریزی شده است و نحوه آغاز کتابخوانی نیز در کلاسها اهمیت دارد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: باید در کتابخانه کلاسی، تربیت تمام ساحتی دانشآموز مورد نظر باشد زیرا سند تحول بنیادین با راهکارهای عملیاتی بر تجهیز کتابخانه مدارس تأکید کرده است.
نجفی پازکی، اهداف این طرح را برشمرد که تحقق اهداف بالادستی، تحقق تربیت تمام ساحتی، ارتقای سواد خواندن و افزایش شناخت دانش آموزان نسبت به پدیدههای پیرامون از جمله این اهداف است.
وی اظهار داشت: انتخاب کتابها بر اساس ساحتهای ششگانه تعلیم و تربیت است؛ بهطور مثال اگر صحبت از ساحت زیستی و بدنی میشود باید معاونت تربیتبدنی و سلامت در شناسایی کتابها به ما کمک کند یا در بخش ساحت اعتقادی، باید معاونت پرورشی و فرهنگی متمرکز شود و کتابهایی که باید به دانش آموزان پیام منتقل کند، جذاب باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش اضافه کرد: برآورد هزینه کتابخوانی در این تعداد کلاس حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار است تا این طرح در مرحله اول در مناطق روستایی، عشایری و مرزی اجرا شود.