چیا قربانیاقدم روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یک هزار و ۷۰۰ قالیباف در این شهرستان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و یک هزار و ۳۰۰ قالیباف نیز دارای بیمه روستاییان و عشایر هستند.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۰ در مجموع هفت هزار مترمربع فرش در مهاباد تولید شد، اضافه کرد: هر ساله در نیمه نخست سال با توجه به شروع فعالیت های کشاورزی تولید فرش در مهاباد در مقایسه با نیمه دوم سال کمتر است.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار کرد: مهمترین تولیدات فرش مهاباد از نوع تابلو فرش، فرش «افشار و درشتبافت افشان» است که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل میشود.
قربانیاقدم ادامه داد: شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان کمنظیر است ضمن اینکه انواع فرشهای دستبافت در طرحهای قبا، ساده ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش تولید و روانه بازار میشود.
وی اظهار کرد: مهاباد از لحاظ تولید فرش دستباف در بین شهرستان های آذربایجان غربی دارای رتبه چهارم و بعد از شهرهای خوی، بوکان و تکاب قرار دارد و امسال در قالب تسهیلات مشاغل خانگی ۸۰ نفر برای دریافت وام به بانکهای عامل معرفی شدند.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد یادآور شد: در یکی دو سال اخیر مواد اولیه از جمله نخ (خامه) و ابریشم افزایش چندین برابری پیدا کرده اما دستمزد قالی بافان تغییرات چندانی نداشته است.
وی افزود: افزایش قیمت فرش دستباف و تحریم های اقتصادی کشورهای غربی بویژه در زمینه صادرات فرش، تاثیر زیادی بر قیمت و تولید فرش دستباف داشته و تولیدکنندگان نیازمند دریافت تسهیلات در قالب ماده ۱۸ هستند، اما تاکنون در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.
قربانی اقدم تاکید کرد: از مجموع فرش تولیدی در این شهرستان، ۷۰ درصد در بازارهای داخلی از جمله شهرهای تبریز، همدان و اصفهان فروش رفته و مابقی به کشورهای اروپایی و عربی صادر میشود.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستباف در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش دستباف در این استان تولید میشود؛ شهرستانهای خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.