چیا قربانی اقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان تولید در قالب سه نوع فرش شامل "تابلو فرش"، "فرش افشار" و "انواع فرش های درشت بافت" بافته شده است که به ترتیب ۶۰، ۳۰ و ۱۰ درصد کل تولیدات را شامل میشود.
وی اضافه کرد: همچنین بیش از ۵۰ درصد در بازار داخلی به فروش رفته و مابقی نیز توسط واحدهای صادراتی در خارج از کشور ارسال شده است.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار داشت: هماکنون بر اساس اقتضای فصلی بیش از ۲ هزار نفر در حوزه فرش مهاباد فعالیت میکنند و یکهزار و ۹۰۰ نفر در این شهرستان زیرپوشش بیمه قالی بافی هستند.
قربانی اقدم بیان کرد: امسال هزار و ۱۰۰ قالی باف مهابادی با نازل ترین قیمت تحت بیمه تکمیلی درمان قرار گرفتند که از این حیث رتبه نخست استان را در اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۷۰۰ قالی باف تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند، گفت: قالی بافان این شهرستان که تاکنون زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار نگرفتهاند، میتوانند به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مراجعه و از مزایای آن برخوردار شوند.
وی از راه اندازی یک کارگاه متمرکز فرش بافی برای بافندگان خبرداد و گفت: علاقمندان برای حضور در این کارگاه به اتحادیه قالیبافان واقع در اداره اتاق اصناف این شهرستان مراجعه کنند.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستبافت در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش در رجهای مختلف تولید میشود؛ شهرستانهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.
شهرستان مهاباد ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما