به گزارش خبرنگار ایرنا نشست هماندیشی مسوولان و فرماندهان بسیج دانشجویی خراسان جنوبی شنبه شب با حضور استاندار، فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیرجند و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در ناحیه بسیج دانشجویی استان برگزار شد و در این نشست دانشجویان به بیان دیدگاه و نقطه نظرات خود پیرامون مسائل مختلف جامعه و دانشگاه پرداختند.
بنا بر اعلام مسوول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی اولین بار بود که استاندار خراسان جنوبی در ناحیه بسیج دانشجویی و بین تشکلها حاضر شد.
دبیر خواهر قرارگاه شهید احمدی روشن در خراسان جنوبی در این نشست گفت: مأموریت این قرارگاه پیگیری و حل مسائل بومی استان و نقش آفرینی در مسائل ملی از طریق رویکرد مسئله محور و ریشهیابی است.
زینب سبزهکار با بیان اینکه در این قرارگاه دو اقدام انجام میدهیم، اظهار داشت: اول سواد اقتصادی هست که در این زمینه آگاهیهای اقتصادی را بالا برده و شبهات اقتصادی را برطرف میکنیم.
وی ادامه داد: در واقع در این حوزه جهاد تبیین انجام میدهیم چون بیشتر مشکلات کشور حول محور اقتصاد بوده و دانشجو باید بداند کدام طرح اقتصادی دولت نیاز به همراهی یا اصلاح دارد.
دبیر خواهر قرارگاه شهید احمدی روشن، کنشگری را دومین اقدام این قرارگاه دانست و تصریح کرد: در استان مشکلات آزاردهنده در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، معیشت مردم و سایر موارد وجود دارد که ریشهیابی شده و نسبت به رفع آن اقدام میشود.
مطالبهگری دانشجویان راهگشای بسیاری از دغدغهها
وی با اشاره به برخی از مطالبات دانشجویان عنوان کرد: توجه به فضای سیاسی و اقتصادی و مطالبهگری دانشجویی میتواند راهگشای بسیاری از دغدغههای مسوولان باشد.
سبزهکار افزود: از بستر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی که یکی از مطالبات جدی و بر زمین مانده مقام معظم رهبری است همچنین در تریبون آزاد و مناظرات در موضوعات مختلف میتوان راهکارها و پیشنهادهای مختلفی را احصا کرد که این توقع وجود دارد مسوولان استان نه تنها مانع برگزاری این گونه مجالس نباشند بلکه خود در موضع مطالبهگر و همراه برای برگزاری اینگونه مراسم باشند.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی یکی از استانهای مرزی و یکی از ۱۱ استان زیرمجموعه شورای توسعه اقتصادی و امنیت پایدار شرق و غرب است که باید از فرصتها و امتیازات مصوب ذیل این شورا برای توسعه استان استفاده کرد که متاسفانه تاکنون مغفول مانده یا آنچنان که باید از ظرفیتهای آن استفاده نشده است.
دبیر خواهر قرارگاه شهید احمدی روشن در استان گفت: توجه به امر سرمایهگذاری و جذب سرمایه یکی از پایههای اساسی کاهش نرخ بیکاری، تورم و بهبود وضعیت معیشت مردم است.
وی ادامه داد: مدیران استان باید تا حد امکان فرآیندهای بروکراتیک را که مانع حضور سرمایهگذاران در استان میشود، رفع کنند همچنین اعطای امتیازات قانونی مغفول مانده، حمایتهای استانداری و معرفی صحیح ظرفیتهای استانی اعم از معادن مختلف و کشاورزی از مواردی است که مورد کممهری و گاهی بیمهری مدیران استان قرار گرفته که لازم است هرچه سریعتر در راستای اصلاح آن گام برداشته شود.
سبزهکار اظهار داشت: هممرز بودن با کشور افغانستان همچنین وجود پایانههای مرزی مختلف میتواند به عنوان مزیت این استان قلمداد شود.
وی تصریح کرد: استان خراسان جنوبی این ظرفیت را دارد که در مسیر ترانزیت شرق و غرب و همچنین بال شرقی کریدور شمال جنوب نقشی فعال داشته باشد.
دبیر خواهر قرارگاه شهید احمدی روشن گفت: پیگیری برای احداث راهآهن که تبدیل به آرزو و رویایی برای مردم استان شده یکی از الزامات تحقق این نقش است.
وی افزود: توجه به زنجیره ارزش و توسعه آن باید جزو برنامههای معاونت اقتصادی استانداری باشد، زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و معدنی و توجه به پرهیز از خامفروشی این محصولات میتواند منجر به اشتغالآفرینی، جذب سرمایه همچنین کاهش روند خروج سرمایه انسانی از استان شود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم گفت: دانشجویان در این حوزه مسأله محوری را در دانشگاه تجربه میکنند لذا این هویت هرچه بیشتر جدی گرفته شود کمتر شاهد مواردی مانند مسایل امروز جامعه خواهیم بود.
لزوم تسهیلگری و ارتباط بیشتر با دانشجویان
بهدانی افزود: در استان شاهد گرهگشایی ذهنهای جوانان در دانشگاهها بودهایم و درخواست ما تسهیلگری و ارتباط بین شورای تبیین بسیج دانشجویی و مسوولان است.
وی تاکید کرد: اتفاقات کف خیابانها و دانشگاهها ناشی از خلاء بزرگ مدیریت فرهنگی درون کشور است که نیاز به راه حل فوری و جهادی دارد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه نیاز به تحول به معنای واقعی کلمه در نهادهای فرهنگی داریم اظهار داشت: دانشجویان برای تحول در دروس معارف و مابقی فعالیتها در سطح دانشگاه راهکارهایی دارند که نیاز به توجه دارد.
نماینده خواهر جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) هم گفت: این جمعیت وظیفه دارد با جلب مشارکت دانشجویان، اساتید، فارغ التحصیلان و عموم مردم نسبت به فعالیتهای میدانی و مستمر در محلات حاشیهنشین و کمبرخوردار اقدام کند.
فاطمه خسروی افزود: مشارکت فعال در رفع معضلات و آسیبهای اجتماعی در راستای اهداف انقلاب اسلامی، ایجاد گروههای فعال، پویا و نقشآفرین در محلات حاشیهنشین در دانشگاهها و از بین دانشجویان و فارغالتحصیلان، گفتمان سازی فعالیت اجتماعی دانشجویان انقلابی در بین آحاد مردم و الگوسازی بومی فعالیت در محلات حاشیهنشین بین گروههای دانشجویی و مردمی از جمله این اقدامات است.
وی بیان کرد: فعالیت خلاقانه در عرصه اجتماعی از جمله الزامات نقش آفرینی تشکلهای دانشجویی در شرایط امروز کشور است که تحقق این مهم تنها با ایجاد شبکهای منسجم، پویا و خلاق از گروهها و هستههای فعال صورت خواهد گرفت.
نماینده خواهر جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) تصریح کرد: رشد روزافزون آسیبهای اجتماعی و محلات حاشیه نشین در شرایط کنونی کشور مسالهای است که جز با به کارگیری ظرفیتهای مردمی و ایجاد تحرک در سازمانهای متولی امکان فائق آمدن بر آن وجود نخواهد داشت.
جمعیت دانشجویی امام حسن نیازمند به حمایت مسئولان
وی عنوان کرد: جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در محلات کمبرخوردار شهرستان بیرجند با بدنه تشکل از دانشجویان دانشگاههای استان آغاز کرده و برای فعالیت نیاز به مکان مناسب در محلات و حمایت مسوولان دارد.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند در ادامه نشست با استاندار گفت: ما هم با زبان و هم با جسم پشت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هستیم و از هزینه کردن جان خود نمیترسیم.
خرسند مقدم با بیان اینکه از اغتشاشگران نمیترسیم بلکه رعایت حالشان را میکنیم افزود: توقع داریم دانشگاه یا نهادهای متولی جلسات بیشتری با دانشجویان و بسیجیان برگزار کنند و حرف ما را بشنوند.
وی یکی از مشکلات دانشجویان را سرویسهای فرسوده و ناایمن دانست و گفت: سرویسهای فرسوده در اختیار دانشجویان قرار میگیرد که در آینده نه چندان دور در صورت بیتوجهی مشکلساز خواهد شد.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با اشاره به کیفیت پایین غذای سلف دانشگاه تاکید کرد: اعتراض دانشجویان در این زمینه زیاد اما پنهان است و باید قبل از ایجاد مشکل، چارهاندیشی شود.
مسئول هسته بینالملل بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به منویات امامین انقلاب مبنی بر لزوم فعالیت بینالمللی در سطح دانشجویان جهان و همچنین ضرورت کار فرهنگی در سطح جامعه اسلامی، برای تحقق آرمان تمدن نوین اسلامی و همچنین ضرورت همافزایی بین تشکلهای انقلابی برای انجام فعالیتهای فرهنگی، آمادگی خود را برای همکاری و همافزایی با سازمانها و نهادهای انقلابی با حفظ شان و منزلت دانشجویی بسیجی اعلام میکنیم.
یوسف ملائی افزود: هسته بینالملل بسیج دانشجویی از یکسال قبل در استان تشکیل شده و علیرغم اهمیت زیاد آن اما در استان مغفول مانده است.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و علمی اشاره میکنند که در بسیج دانشجویی و جامعه این نیرو را داریم.
ضرورت همافزایی تشکلها برای رفع مشکلات
مسئول هسته بینالملل بسیج دانشجویی خراسان جنوبی بر لزوم همافزایی تشکلها تاکید کرد و گفت: یک دست صدا ندارد و باید همه تشکلها با همدیگر همکاری و همافزایی داشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم انقلاب ما به تمدن نوین اسلامی برسد باید از اکنون کارهای فرهنگی را آغاز کنیم تا در طول سالهای آینده این مهم محقق شود.
در این نشست ۹ نفر از دانشجویان به بیان برخی مسائل و مشکلات مربوط به دانشگاهها و جامعه از قبیل فضای نشاط و امید، لزوم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، وضعیت سرویسهای دانشجویی، غذا، خوابگاه و سایر موارد پرداختند و خواستار تقویت ارتباط بین مسوولان و دانشجویان دانشگاهها شدند.