بجنورد-ایرنا- مدیر شعبه کارگزاری بانک صنعت و معدن خراسان شمالی گفت: مجوز راه اندازی انبار بورس زعفران در شهرستان شیروان استان توسط سازمان بورس صادر شد.

رضا هوشمند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشاورزان از طریق این انبار، محصول خود را سپرده‌گذاری کرده و از ظرفیت بورس کالای کشور برای کشف قیمت زعفران استفاده کنند و احداث این انبارها می تواند به عنوان گامی عظیم در بهبود زیرساخت های زعفران منطقه تاثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: سازمان بورس از این انبار مستقر در شهرستان شیروان بازدید خواهد کرد و طبق چک لیست ها و استانداردها این فضا را تایید و در صورت رعایت استانداردها اجازه فعالیت داده می شود.

مدیر شعبه کارگزاری بانک صنعت و معدن خراسان شمالی افزود: ۱۰ انبار بورس کالای زعفران در کشور فعال است که بسیاری زعفران کاران این استان در سال زراعی گذشته بخشی از محصولات خود را به انبارهای خارج از استان تحویل دادند که در بورس فروخته شد.

وی گفت: زعفران باید طبق استاندارد های بورس از نظر عیار، رنگ و طعم را داشته باشد و در این خصوص مورد آزمایش قرار می گیرد.

هوشمند خاطرنشان کرد: به ازای هر یک گرم زعفران نگین یک گواهی صادر می شود که در قالب برگه های سهام به کشاورزان داده می شود و آنان می توانند به هر میزان در بورس کالا خرید و فروش کنند.

وی یادآور شد: قیمت زعفران در بورس از قیمت سطح بازار بیشتر است و در این نوع معامله سود بیشتری عاید کشاورز می شود.

هوشمند حذف واسطه ها را یکی دیگر از فواید معامله در بورس دانست و گفت: کشاورزان همچون سهام به قیمت روز معامله کنند که به نوعی چنین بازاری امنیت دارد.

وی تصریح کرد: اینک قیمت زعفران به ازای هر یک کیلوگرم ۳۵ میلیون تومان است اما پیش بینی می شود که این میزان افزایش یابد و در سال گذشته تا ۵۶ میلیون تومان نیز رسید.

صادرات زعفران در بورس 

مدیر شعبه کارگزاری بانک صنعت و معدن خراسان شمالی به صادرات زعفران در بورس نیز اشاره ای کرد و گفت: مشتری خارجی از بورس کالای زعفران را خریداری خواهد کرد و بعد از واریز پول، کالا را تحویل خواهد گرفت.

وی ادامه داد: بورس دست واسطه ها را از بازار کوتاه می کند و در این معامله نیاز به چانه‌زنی ندارد و رد و بدل پول نیز بدون مشکل انجام می شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.

 زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.

امکان حذف و جایگزینی باغ های آب بر با زعفران،  سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا،  سهولت در نگهداری محصول،  وجود  پنج واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن  از جمله مزایای کشت این محصول در خراسان شمالی است.

پیش بینی می شود که امسال از سطح بیش از چهار هزار هکتار ۲۲ تن زعفران به ارزش ۷۷۰ میلیارد تومان از سطح کشتزارهای این استان برداشت شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.