به گزارش ایرنا، ابوالقاسم محی الدین عصر پنجشنبه در بازدید خبرنگاران از سیل بندهای شهر یزد، افزود: در صورتی که بارش های مرداد ماه تکرار شود، بخشی از اتفاقات سیل قبلی را در شهر یزد شاهد خواهیم بود و برای ایمنی کامل شهر در برابر این تهدید باید همه دستگاههای مسئول وارد عمل شوند.
چهار سیل بند احتیاطی برای ذخیره آب و کنترل سیل توسط شهرداری یزد در دست ساخت است که هرکدام سه میلیارد تومان هزینه داردوی اظهار کرد: شهرداری یزد بعد از سیل مردادماه مرمت و استحکام بخشی سیل بندها و ساخت سیل بندهای احتیاطی را آغاز کرد تا ضمن ذخیره بخشی از آب، از ورود سیل به داخل شهر جلوگیری شود.
محی الدینی با بیان اینکه اکنون چهار سیل بند احتیاطی و گوراب های پشت آنها برای ذخیره آب و کنترل سرعت سیل یزاس جلوگیری از ورود به داخل شهر در دست ساخت است که ساخت هر کدام از آنها سه میلیارد تومان هزینه دارد.
شهرداری متولی سیل بند نیست
شهردار یزد با گلایه از کم کاری برخی دستگاههای متولی در زمینه ایجاد و نگهداری سیل بندها گفت: برخی دستگاهها وظایف خود در برابر تهدیداتی مانند سیلاب انجام نمی دهند، شهرداری متولی سیل بندهای خارج از شهر نیست اما به دلیل وظیفه ای که در قبال ایمنی شهروندان برعهده داریم، در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: طبق برآوردها سیل مردادماه به معابر و تاسیسات شهری یزد افزون بر ۴۵۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد و هنوز برای جبران این خسارت ها هیچ کمکی به شهرداری نشده است، جهت گیری عمده کمک ها به سمت جبران خسارت منازل ، زمین ها و قنات های کشاورزی و لوازم خانگی شهروندان بوده است.
طبق برآورد ها سیل به معابر و تاسیسات شهری در مردادماه افزون بر ۴۵۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد و هنوز برای جبران این خسارت ها هیچ کمکی به شهرداری نشده استمحی الدینی یاد آور شد: بر این اساس، مصوبات شورای اسلامی شهر یزد در یک مرحله ۱۵ میلیارد تومان و در مرحله بعدی ۱۰ میلیارد تومان به جبران خسارت سیل اختصاص یافت و تلاش شد تا از کنار طرح های شهری، بخشی از اعتبارات به جبران خسارات تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه در زیر شهر یزد یکهزار متر تونل قنات وجود دارد افزود: این قنات ها موجب فرونشست زمین در ۶۲۰ نقطه از شهر در ۱۰ روز شد زیرا راه عبور آب در برخی از آنها مسدود شده بود و اگر قنات زارچ نبود، بافت تاریخی یزد به طور کامل تخریب می شد.
محی الدینی با بیان اینکه بخشی از آب سیل مردادماه به قنات زارچ هدایت شد، افزود: اکنون کل مسیر قنات زارچ باز است و سایر قنات ها نیز در صورتی که بازسازی و لایروبی شوند، در زمان وقوع سیل می توانند تا حدی به هدایت روان آبها کمک کنند.
شهردار یزد تصریح کرد: در سیل اخیر مناطقی بیشترین آسیب را دید که برای عبور آب در کانال قنات ها راهی وجود نداشت و آب پس زده و موجب تخریب ساختمان ها شد، بنابر این قنات های اصلی باید احیا شود، زیرا وقتی قنات زنده و آب جریان داشته باشد، هیچ خطری برای شهر وجود ندارد .
سیل مردادماه سالجاری به ۹ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی استان یزد خسارت وارد کرد میزان خسارت اولیه این واحدها را هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام شد.