یزد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: انس و ارتباط با کتاب باید از دوران کودکی آغاز شود و خانواده ها و نهادهای مرتبط زمینه این ارتباط را فراهم کنند که اگر چنین شد این ارتباط هیچگاه قطع نمی شود.

به گزارش ایرنا، علی اکبر عزیزی روز دوشنبه در آیین بازگشایی کتابخانه شهدای شاهدیه یزد افزود: آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همچنین مهد کودک ها و مهد قرآن ها باید در این راستا زمینه ارتباط کودک با کتاب را فراهم کنند تا کودکان به کنابخانه ها وصل شوند و با کتاب انس بگیرند.

وی ادامه داد: نهادهای مرتبط باید برنامه ای برای حضور کودکان در کتابخانه ها در کنار فعالیت های درسی تدارک ببینند و بدین ترتیب زمینه اتصال کودک با کتاب و کتابخانه فراهم شود که اگر چنین شد این ارتباط تداوم خواهد داشت و هیچ گاه قطع نمی شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با تاکید بر به روزرسانی منابع کتابخانه ها و وجود کتاب های درسی و تقویتی و مرتبط با کنکور گفت: اگر شرایط وجود منابع مختلف در کتابخانه ها فراهم باشد، بهترین قبولی کنکور از دل کتابخانه ها رقم زده می شود.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس بویژه ۵۴ شهید شاهدیه، بازگشایی کتابخانه شهدای شاهدیه به همت نهادکتابخانه های عمومی استان و شهرداری شاهدیه را اقدامی موثر در ترویج فرهنگ مطالعه دانست و گفت: اینکه کتابخانه ای با پیوست فرهنگی همراه باشد، باعث جذب حداکثری می شود.

وی ادامه داد: این کتابخانه علاوه بر اینکه در جوار گلزار شهدا احداث شده، از سالنی برخوردار است که می تواند برنامه های فرهنگی را در جنب برنامه های کتابخانه داشته باشد.

عزیزی با اشاره به اینکه شاهدیه منطقه بکری دارد بر حفظ فرهنگ و اصالت این شهر تاکید کرد و افزود: نیاز داریم به اصالت قدیمی یزد برگردیم و خرده فرهنگ ها نباید در جامعه ما رسوخ پیدا کند.

عزیزی با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور گفت: افرادی که در این آشوب ها حضور دارند، همه فرزندان این نظام هستند که گاهی اشتباهاتی از سوی آنان رقم می خورد و گاهی این اشتباهات خطرناک تر می شود، این موضوع به این دلیل است که با کتاب مانوس نیستند و دل و جان خود را به فضای مجازی و آنچه در اختیار دشمن است، قرار داده اند و به آنچه بر این نظام گذشته اطلاع و آگاهی ندارند.

وی با معرفی کتب شهدا اظهار داشت: وقتی به این خاطرات شهدا و کتاب هایی در این زمینه مراجعه می کنیم، می بینیم رزمندگان دفاع مقدس برای اجرای یک عملیات چه سختی هایی کشیدند و چه شب هایی بر آنان گذشت و اگر نسل امروز با این ادبیات آشنا شوند قطعا فریب فضای مجازی را نخواهند خورد .

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد با اشاره به اینکه کتاب و مجموعه مرتبط با حوزه کتاب و کتابخوانی مظلوم واقع شده است گفت: رهبر انقلاب براین امر تاکید بسیار دارند و خود نیزدر این زمینه اهتمام می ورزند.

وی با اشاره به اینکه باید به حوزه کتاب بیش از گذشته توجه کرد گفت: اینکه در حاشیه این کتابخانه طرح بوستان کتاب اجرایی می شود، از اقداماتی موثر خواهد بود که می تواند برای حضور نسل جوان و اجرای برنامه های فرهنگی موثر واقع شود.

محمدمحسن رفیعی، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد نیز در این مراسم گفت: سی امین دوره هفته کتاب از ۲۱ الی ۲۷ آبان ماه برگزار می شود و برنامه های متعددی در سطح استان در نظر گرفته شده که یکی ازاین برنامه ها بازگشایی کتابخانه عمومی شهدای شاهدیه است.

وی ادامه داد: این کتابخانه در سال ۱۳۶۸ به همت تعدادی از پدران شهدا و حمایت آنان احداث شده و در سال ۱۳۷۱ با اختصاص اعتبارات دولتی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز بکار کرد.

رفیعی افزود: از آن زمان تاکنون اقدامی مبنی بر بازسازی و بهسازی کتابخانه صورت نگرفته بود و لذا تصمیم برای بازسازی این مرکز درسال ۱۳۹۸ گرفته شد و پس از کسب مجوزهای لازم، بهسازی، تعمیر و شاداب سازی آن در اولویت برنامه ها قرار گرفت.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد با اشاره به افزایش زیربنای این کتابخانه بیان کرد: با توجه به اینکه بخش کودک و نوجوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر بخواهیم فرهنگ کتاب وکتابخوانی را در بین مردم نهادینه کنیم، باید از کودکان آغاز شود، بر این اساس توسعه و تجهیز این بخش مورد اهتمام بود.
وی هزینه عمرانی برای تعمیر، توسعه، بهسازی این کتابخانه را یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بیان کرد و گفت: این اقدام با حمایت شهرداری شاهدیه علاوه بر پرداخت سهم نیم درصدی شهرداری ها، محقق شد که توانست در راستای بهسازی و بازگشایی هر چه سریعتر کتابخانه موثر باشد.

رفیعی از اختصاص اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی در راستای تجهیز کتابخانه با خریداری امکانات به روز خبر داد و اضافه کرد: به همت شهرداری شاهدیه و در جوار این کتابخانه با خریداری ملکی زمینه ایجاد بوستان کتاب فراهم شد. امیدواریم با بهسازی که صورت گرفته این کتابخانه مورد توجه مردم قرار گیرد و در راستای تروبج فرهنگ مطالعه در بین اقشار مختلف مردم موثر واقع شود.

همچنین سید علی میرنژاد، شهردار شاهدیه در این مراسم اظهار کرد: سیاست ها و برنامه های اصلی شهرداری و شورای ششم شهر از همان ابتدا بر این قرار گرفت تا در کنار فعالیت های عمرانی و خدماتی، فعالیت های فرهنگی و آموزشی شهرافزایش یابد.

وی با اشاره به وجود دو کتابخانه شهید سلطانی و شهدای شاهدیه در این شهر بیان کرد: فضاسازی و توسعه و تجهیز این کتابخانه احساس می شد و و لذا توسعه و بهسازی به همت مدیرکل کتابخانه های عمومی در دستور کار قرار گرفت و امروز شاهد افتتاح این کتابخانه هستیم و امیدواریم مورد استفاده اقشار مختلف باشد.

سید محمود الهام بخش، شاعر برجسته استان یزد و فعال فرهنگی اهل شاهدیه نیز در این مراسم بر انس هر چه بیشتر کودکان با کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: خوشبختانه اکنون امکانات خوبی در اختیار نسل امروز قرار دارد و لذا باید شرایط بهره مندی کودکان از این امکانات فراهم شود.

وی با اشاره به بهسازی و بازگشایی کتابخانه شهدای شاهدیه افزود: شرایط بهره مندی از کتابخانه ای در بهترین نقطه شهر و به همت مسئولان مهیا شده، و مردم اعم از کودک و نوجوان و حتی بزرگسالان باید استفاده کنند. البته برنامه های فرهنگی در حاشیه این کتابخانه و در راستای جذب حداکثری باید وجود داشته باشد.

الهام بخش بیان کرد: اقدام بزرگی که با وجود تجهیزات و امکانات و کتابخانه های به روز باید صورت گیرد، اینکه بتوانیم کتابخوان تربیت کنیم و در این صورت موفق خواهیم بود.

در پایان این مراسم از شهردار و اعضای شورای شهر شاهدیه و کتابداران برتر این شهر تجلیل شد.