به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی رمضانی روز سه شنبه در همایش تجلیل از دست اندکاران اربعین حسینی در سنندج اظهار داشت: امسال برای اولین بار تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان در دستور کار دولت قرار گرفت و با وجود اینکه با تاخیر این تصمیم گرفته شد اما خدمات بسیار خوبی در این رابطه به زائران صورت گرفت.
وی با اشاره به تشکیل و فعالیت کمیتههای ۱۳ گانه از هشتم تا ۲۵ شهریور برای آماده سازی مرز باشماق جهت تردد زائران اربعین، افزود: مرز باشماق ترانزیتی و تجاری است و امکانات لازم در آن حجم، برای تردد زائر وجود نداشت اما با مجاهدت همه دستاندرکاران و توجه ویژه ستاد مرکزی اربعین، در کمترین زمان تمهیدات مورد نیاز فراهم شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان یادآور شد: ضمن حفظ تبادلات تجاری، توانستیم پذیرای زائران بوده و با بهترین کیفیت برای اسکان زائران اقدام کنیم.
رمضانی، پذیرایی و تردد زائران اربعین از مرز باشماق را یک فرصت ویژه برای استان دانست و اضافه کرد: دستگاههای اجرایی کارگروه زیربنایی در حوزه حمل و نقل و اصلاح و تامین زیرساختها، فعالیت ویژه ای داشتنند و نقش گمرک، علوم پزشکی، اوقاف و صدا و سیما هم پر رنگ بود.
وی با بیان اینکه مردم مریوان نیز در زمینه پذیرایی از زوار اربعین سنگ تمام گذاشتند و محبت خود را به اهل بیت نشان دادند، ادامه داد: علمای اهل سنت نیز استقبال و بدرقه بسیار خوبی از زائران داشتند که بسیار ارزشمند بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، تعداد موکب های پذیرایی از زائران در استان را در ایام اربعین ۴۹ موکب عنوان کرد و گفت: در حوزه اسکان نیز ۲۰ مکان عمومی برای زائران اختصاص یافت، ضمن اینکه ۱۴ پارکینگ نیز با ظرفیت ۲۰ هزار خودرو در مریوان تعبیه شد.
رمضانی با اشاره به اینکه در ایام اربعین و تردد زائران فقط یک مورد حادثه جاده ای روی داد که آسیب جدی نداشت، افزود: رضایت زائران از پذیرایی و زیرساخت ها بسیار بالا بود و در حوزه فرهنگی بهترین محتوا تهیه و تدارک دیده شد.
وی بر لزوم رفع برخی ضعف های زیرساختی برای تردد زائران در سال آینده تاکید کرد و ادامه داد: دستگاههای اجرایی با هدف خدمات با کیفیت تر، باید بانک اطلاعاتی قوی تری داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش، به پذیرایی بسیار خوب تکیه شیخ نهرو کسنزانی در سلیمانیه عراق از زائران در بحث اسکان اشاره داشت و یادآور شد: استاندار سلیمانیه نیز با سرکشی به مرز، تلاش دلسوزانه ای در این زمینه داشت که قابل تقدیر است.
رمضانی تاکید کرد: در حوزه حمل و نقل ایراداتی را شاهد بودیم که به آنسوی مرز اختصاص داشت و باید سال آینده تدارک خاصی دید و مذاکره موثری با طرف عراقی داشت.
وی اصلاح زیرساخت های مرز باشماق را در مدت زمان کم، از برکات اربعین دانست و اظهار داشت: قرار گیری کردستان به عنوان استان فرهنگی در جلوهگاه اربعین و نمود اخلاق و مهماننوازی کردها، ادبیات و نگرش دهه ۶۰ را تغییر داد.
تقویت مشارکت مردمی در حوزه پذیرایی از زائران، تقدیر از فعالیت جبهه جهادی مردمی و تلاش برای ایجاد ظرفیت ۱۰ برابری زائران در سال آینده، از جمله مواردی بود که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان بر آن تاکید کرد.
نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این آیین با بیان اینکه مساله اربعین به محبت و ارادت مردم به اهل بیت بر می گردد، افزود: مردم کُرد از ابتدا به خاندان نبوت ارادت داشتند و در نامگذاری فرزندان خود از اسامی ائمه اطهار استفاده کرده اند.
ماموستا فایق رستمی یادآور شد: عاشورا و اربعین درس استقامت، ایستادگی، صبوری، اتحاد، برادری، شجاعت و آزادگی را به انسان می آموزد
وی تاکید کرد: انتخاب باشماق به عنوان مرز ترددی زائران اربعین باعث شد تا ارادت ویژه مردم کردستان به ساحت خاندان نبوت، نمود و جلوه بیشتری پیدا کند.
فرماندار مریوان هم در این همایش با بیان اینکه کردستان امسال اربعین متفاوتی را شاهد بود، اظهار داشت: تردد زائران از این مرز، زمینه اعزام دراویش کسنزانی به عراق را بعد از اربعین تسهیل کرد، ضن اینکه چهار هزار نفر از دراویش به سهولت از مرز باشماق عبور کردند.
اسماعیل احمدی، تردد زوار اربعین از مرز باشماق را کمکی به تثبیت امنیت پایدار استان و مرز دانست و افزود: اربعین بستری برای تقویت وحدت بود که زیاد به آن پرداخته نشد و مردم مریوان به بهترین شکل از زوار پذیرایی کردند و کوچکترین تنشی برای زائران پیش نیامد.
وی تاکید کرد: این رویکرد فرهنگی مجموعهای از فرصتها را پدید آورد که بخش اقتصادی آن در همه ابعاد باید قابل توجه باشد.
مریوان در ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان و پایانه مرزی باشماق نیز در ۱۷ کیلومتری غرب شهر مریوان قرار گرفته است.