دکتر فرزام بیدارپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: موارد بستری آنفلوانزا در سه هفته اخیر روند ثابتی دارد و نسبت به ماه قبل حدود یک سوم کاهش نشان می دهد.
وی با بیان اینکه امسال موردی از مرگ بر اثر آنفلوانزا در کردستان به ثبت نرسیده است، افزود: تعداد بستریهای روزانه بیماریهای تنفسی در استان طی ماه گذشته ۱۲۰ نفر بود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: در هر شهرستان یک پایگاه رصد و پایش( ILI) و در سنندج ۲ پایگاه کار شناسایی بیماران مبتلا به آنفلوآنزا را بر عهده دارند.
دکتر بیدارپور در رابطه با وضعیت کرونا در استان هم اظهار داشت: از پنجم آبان مورد فوتی در استان ثبت نشده است و تعداد موارد مثبت مبتلا در طول هفته یک تا ۲ نفر بود.
وی متوسط بیماران بستری کرونا در استان را حدود ۲۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: یک چهارم این بیماران در بخش آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: استفاده از ماسک در محیطهای شلوغ، مسقف و حمل و نقل عمومی و قرنطینه افراد بیمار الزامی است.
دکتر بیدارپور به کودکان، افراد دارای بیماریهای زمینهای، سالمندان و افراد بالاتر از ۶۵ سال و نیروهای بهداشتی و درمانی نیز توصیه کرد واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
وی از پزشکان و متخصصان هم خواست از تجویز بیرویه آنتیبیوتیکها باتوجه به فصل سرما و شیوع عفونتهای ویروسی از جمله آنفلوآنزا، خودداری کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: آنتیبیوتیکها تاثیر بسزایی در بهبود شرایط این بیماران ندارند و از سوی دیگر، این تجویز و مصرف بیرویه باعث ایجاد مقاومت های آنتیبیوتیکی و عوارض در برخی بیماران میشود.
آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد (بینی، گلو و ریه ها) را مورد تهاجم قرار می دهد. در بیشتر افراد، آنفلوانزا به خودی خود برطرف می شود اما گاهی اوقات آنفلوانزا و عوارض آن می تواند کشنده باشد.
افراد خردسال و بزرگسالان بالاتر از ۶۵ سال با بیشترین خطر بروز عوارض جانبی این بیماری مواجه هستند.