در جلسه فوق العاده صبح امروز شورای اسلامی رشت که با حضور همه ۱۱ عضو شورا برگزار شد، یوسف یزدانی با ۹ رای موافق به عنوان سرپرست شهرداری رشت انتخاب شد.
مدیریت منطقه ۲ شهرداری رشت از سوابق یزدانی است.
رییس شورای اسلامی رشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر انتخاب سرپرست جدید شهرداری گفت: پیش از این فراخوانی مبنی بر ارائه رزومه از سوی علاقمندان برای تصدی پست شهرداری رشت انجام شده بود که بر اساس آخرین آمار ۳۳ نفر نامزد شدند.
محمدحسین واثق کارگرنیا با بیان اینکه رزومه علاقمندان مورد بررسی قرار می گیرد، بیان کرد: علاقمندان و افراد توانمند باز هم فرصت ارائه رزومه و تحویل آن به شورای اسلامی رشت را دارند.
رشت با حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت شناور از ۲ روز گذشته بار دیگر بدون شهردار شد، طی این مدت بدون سرپرست هم بود.
رییس شورای اسلامی شهر رشت شامگاه سهشنبه گذشته به خبرنگار ایرنا گفته بود: بعد از اینکه در جلسه استیضاح سیدامیرحسین علوی به عنوان شهردار نتوانست حداکثر رای اعتماد اعضای شورای اسلامی رشت را برای ادامه کار در مجموعه شهرداری کسب کند، شکایتی مبنی بر مصوبه شورا به دیوان عدالت اداری تنظیم کرد که در نهایت از سوی شعبه ۴۵ دیوان با حکم دستور موقت، وی به تصدی پست شهرداری رشت بازگشت.
محمدحسین واثق کارگرنیا با بیان اینکه علاوه بر دیوان عدالت اداری، هیات مرکزی حل اختلاف وزارت کشور رای خود را مبنی بر ابطال مصوبه شورا صادر کرده بود، اضافه کرد: ما نیز اعتراض خود را هم به هیات مرکزی حل اختلاف وزارت کشور و هم به شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری که بعد "پرونده به شعبه ۲۶ ارجاع داده شد" اعلام کردیم که در نهایت حکم دستور موقت مبنی بر بازگشت شهردار لغو شدهاست.
وی خاطر نشان کرد: بر این اساس با توجه به اینکه شهردار با رای دستور موقت دیوان عدالت اداری شروع به کار کرده بود، با لغو این دستور دیگر نمی تواند شهردار باقی بماند.
رییس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه علاوه بر آن دستور عدم اجرای رای هیات مرکزی حل اختلاف وزارت کشور که پیش از این رای بر ابطال مصوبه شورا، صادر شده بود گرفتیم، افزود: بر این اساس، نامهای به شهردار رشت ارایه شد که وی دیگر نمیتواند در این جایگاه قرار گیرد و حضور وی در پست شهرداری رشت مسئولیت قانونی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه باید در اولین جلسه شورای اسلامی رشت سرپرست شهرداری انتخاب شود و جلسات هفتگی شورا روزهای شنبه برگزار میشود، در مکاتبه ای به فرماندار خواستار برگزاری جلسه فوق العاده برای انتخاب شهردار رشت تا قبل از شنبه هفته آینده شدیم.
سید امیرحسین علوی هفتم مهرماه پارسال در جلسه علنی شورا با ٩ رای اعضا و با تعریف و تمجید تعدادی از اعضای شورای اسلامی این شهر که " پس از مدتی از مخالفان وی شدند" انتخاب شد و تقریبا بعد از یک ماه یعنی پنجم آبان با دریافت حکم از سوی وزارت کشور رسما کلیدار شهرداری رشت شد اما در کمتر از سه ماه موضوع طرح سوال و استیضاح از او آغاز شد که در چند مرحله توانست اکثریت اعضای شورای اسلامی را قانع کند.
آخرین استیضاح شهردار رشت هشتم تیرماه امسال پس از چندین روز کشمکش و لغو جلسه در دقایق پایانی جلسه به دلیل عدم ارسال صورتجلسه شورا به فرمانداری با توجه به اینکه تمامی مصوبات شورا طبق قانون باید به کمیته تطبیق فرمانداری رشت ارسال و تایید شود و حاشیه های دیگر بالاخره در ۱۸ تیرماه برگزار و با اکثریت آرا برکنار شد و بلافاصله مجتبی خدمت بین دانا از کارکنان شهرداری با ٩ رای به عنوان سرپرست معرفی شد.
در همان ایام چهار عضو شورا طی نامهای به فرماندار، اعتراض خود را به روند رای گیری شورا اعلام کردند، البته در همان جلسه نیز یک عضو شورای اسلامی رشت از موافقان شهردار نسبت به نتیجه رایگیری اعتراض کرده بود اما راه به جایی نبرد نکته قابل تامل اینکه قبل از رای گیری پیش بینی میشد که حداقل چهار عضو شورا حامی قطعی شهردار رشت هستند به این ترتیب نتیجه رای گیری با شوک اعضای موافق مواجه شده بود. "در جلسه هشت رای به قانع نشدن پاسخ های شهردار و سه رای مبنی بر قانع شدن از جواب ها اعلام شده بود".
این موضوع پس از چند روز سر و صدا در فضای مجازی و رسانه های محلی، به حاشیه رفت و پس از مدتی حکم رییس شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری در تاریخ ۲۱ شهریور امسال بار دیگر شوک عجیبی را در شورای اسلامی، مجموعه شهرداری و شهروندان رشت ایجاد کرد، " رییس شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری حکم خود را مبنی بر توقف مصوبه شورا در رابطه با عزل شهردار رشت اعلام و عنوان کرد که تا تعیین تکلیف نهایی و صدور رای قطعی امیرحسین علوی سکان مدیریت شهری رشت را یکبار دیگر بر عهده بگیرد به این ترتیب علوی بار دیگر راهی شهرداری رشت شده بود اما س شنبه بار دیگر بر اساس توضیحات یاد شده شهرداری را ترک کرد.