به گزارش خبرنگار ایرنا، صالح محمدی روز پنجشنبه در نشست تخصصی آب کشاورزی با محوریت اهمیت اقدامات زیربنایی و مدیریتی در مصرف بهینه آب در این بخش و نقش مدیریت متمرکز دستگاههای متولی در مدیریت بهینه آب کشاورزی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت عنوان کرد: گیلان، استانی سبز با دارابودن آب فراوان و خاک حاصلخیز که این مهم می تواند نقش مهمی در میزان تولیدات کشاورزی در راستای اقتدار و امنیت غذایی داشته باشد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری که مساله کشاورزی را به عنوان موضوع درجه یک کشور مطرح کردند و امسال نیز مزین به سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است، افزود: با برگزاری این نشست خواستیم تا از ظرفیت نخبگان و فعالان در حوزه پژوهش استفاده کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که تنها راه عبور از بنبستها تکیه بر مردم و رجوع به علم و دانش است، افزود: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی با دانشگاههای استان اعم از دانشگاه گیلان، آزاد اسلامی، علمی و کاربردی، پارک علم و فناوری تفاهمنامههایی را انعقاد و فعالیت هایی را در حوزه آب شروع شدهاست.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت آب از جمله در حوزه کشاورزی خاطر نشان کرد: استانی مانند گیلان فعال در حوزه کشاورزی باید در زمینه مدیریت آب خیلی هوشمندانه پای کار باشد به ویژه که سال گذشته تجربههایی در این حوزه داشتیم.
محمدی با بیان اینکه سال گذشته با تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب در گیلان با دستور استاندار تجربه خوبی کسب کردیم، خاطرنشان کرد: با تشکیل این قرارگاه و با همکاری دستگاههای عضو آن، فرمانداران، کشاورزان و مردم شاهد بهرهوری آب در استان بودیم.
وی تنها راه مقابله با این وضعیت اقلیمی و سازگای را برنامهریزی در حوزه مصرف بهینه آب و صرفهجویی در آب و آبیاری اصولی عنوان کرد و افزود: ۸۰ درصد موضوع چالش آب در کشور، بحث مدیریتی، به دلیل عدم دقت در زدن سدها، حفر چاهها "به شکل مجاز و غیرمجاز" و ۲۰ درصد تغییرات اقلیمی است.
محمدی با تاکید بر اینکه در بخش مدیریت آب باید خیلی هوشمندانه رفتار کرده تا دچار مشکل نشویم، افزود: خشکسالی و کم آبی یک واقعیت اقلیمی است، باید بپذیریم ما سالهای پربارش را کمتر تجربه میکنیم ضمن اینکه بر اساس پیشبینیهای هواشناسی امسال نیز جز سالهای کم بارش است از اینرو باید مدیریت منابع آب را مورد توجه قرار داده و از همه دستگاه ها و مراکز علمی استفاده کنیم.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.