۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۱:۴۵
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84515127
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

کشاورزان گیلان برای دریافت کودشیمیایی ثبت نام کنند

رشت - ایرنا- مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان با اشاره به الکترونیکی بودن روند توزیع کودهای شیمیایی کشاورزی در سال جاری گفت: کشاورزان برای دریافت کودشیمیایی مورد نیاز باید از طریق سامانه پایش مواد کودی اقدام کنند.

صالح محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی و ابلاغ به سازمان های جهاد کشاورزی و شرکت های خدمات حمایتی کشاورزی استان ها تخصیص و توزیع کودهای کشاورزی شیمیایی یارانه ای به بهره بردارانی امکانپذیر است که اطلاعات عرصه های تولید آنها از جمله زراعی، باغی و  شیلات در سامانه پهنه بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت شده و حواله الکترونیک برای دریافت کودشیمیایی را دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: پس از ثبت نام و صدور حواله الکترونیک توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی، تحویل نهاده توسط شبکه کارگزاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی شامل تعاونی های روستایی، کشاورزی، تولید، چایکاران، شیلات و بخش خصوصی به بهره برداران انجام می شود بنابراین همه مراحل درخواست کود شیمیایی تا تحویل به کشاورز به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه پایش انجام می‌ شود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان افزود: توزیع کود شیمیایی کشاورزان بر مبنای اطلاعات ثبت‌ شده محصولات مختلف در سامانه جامع پهنه بندی و صدور حواله الکترونیک موجب شفاف سازی، توزیع عادلانه و نظارت بیشتر بر توزیع نهاده ها، مصرف متعادل و بهینه کودها در راستای پایداری کشاورزی و محیط زیست می شود، بنابراین به روزرسانی اطلاعات موجود در سامانه پهنه بندی اهمیت دارد.

وی از کشاورزان خواست تا در فاصله زمانی باقیمانده تا مصرف نهاده ها با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی در مناطق مختلف نسبت به اعلام، اصلاح و یا تکمیل اطلاعات اراضی زراعی، باغی و سایر موارد اقدام کنند و تهیه کودهای مورد نیازشان را به ماهها و روزهای پایانی سال و زمان اوج مصرف موکول نکنند.

گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون ،پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون ، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند . گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است .

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha