فداحسین مالکی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد برگزاری سومین مجمع گفتگوی تهران بیان داشت: سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی مهمترین محور مجمع امسال بود که نشان داد تعامل با همسایگان مهمترین اولویت جمهوری اسلامی است و ایران در هر شرایطی برای کمک به صلح و ثبات در منطقه پیشگام است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی مدعی انزوای جمهوری اسلامی هستند اظهار داشت: ملت ایران سالها با این ادییات آشنایی کامل دارند، این نظریههای نخ نما جایگاهی در بین همسایگان ایران ندارد، چون جمهوری اسلامی ایران روابط حَسنهای با همسایگان خود داشته است.
نماینده مردم زاهدان تصریح کرد: ۱۶ استان کشورمان با ۱۵ کشور، همسایه هستند این ظرفیت بزرگی برای توسعه روابط دو جانبه و حل مسائل منطقهای است و برگزاری مجمع گفتگوی تهران هم در این راستا تشکیل شد و می تواند به تقویت روابط کشورها منجر شود.
مالکی خاطر نشان کرد: نگرانی آمریکاییها و رژیم صهیونیستی در این است که ایران نسبت به حضور آنها در منطقه واکنش نشان میدهد و هیچگاه پذیرای این نبوده که رژیم صهیونیستی در مناطق غربی کشورمان و یا در جمهوری آذربایجان حضور داشته باشند چون این حضور به نفع منطقه نیست و میتواند منجر به مشکلاتی در منطقه شود.
وی با بیان اینکه استراتژی ایران نسبت به کشورهای همسایه کاملا مشخص است، گفت: برگزاری مجمع گفتگوی تهران نشان دادکه تعامل با همسایگان در اولویت سیاست خارجی ایران است و دولت سیزدهم هم در یک سال گذشته تعامل خوب و سازنده ای در راستای تقویت و تعامل با کشورهای منطقه و دنیا داشته است و دیدار رییس جمهور با مقامات کشورهای همسایه و حضور هیاتهای عالی رتبه در ایران نشان داد که این سیاست عملیاتی شده است و دشمنان نسبت به این موضوع نگران هستند.
وی با مثبت ارزیابی کردن نشست مجمع گفت و گوی تهران گفت: این نشست در راستای دوستی و اعتماد سازی برگزار شد و ما انتظار داریم که دستگاه دیپلماسی به خوبی این نشست را تبیین کند و بتواند مسیری برای توسعه روابط بین کشورهای همسایه باشد و آنها به این نتیجه برسند که حل مشکلات منطقه با حضور بیگانگان امکان پذیر است و مانع صلح و ثبات در منطقه می شود.
به گزارش ایرنا، سومین مجمع گفتگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) صبح روز دوشنبه ۲۸ آذر- با حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهمترین محور مجمع امسال بود.
دور اول و دوم مجمع گفتگوی تهران سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شد و نقش برجستهای در گردهمایی و تعامل مقامات سیاسی و اندیشمندان حوزه مطالعات بینالمللی و منطقهای بویژه در حوزه منطقه غرب آسیا داشته است.