تربت‌حیدریه- ایرنا- رییس دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: به دلیل نبود صدور مجوز برداشت آب، دانشکده کشاورزی این شهرستان فاقد مزرعه تحقیقاتی است و اکنون دانشجویان این رشته مجبورند برای انجام طرحهای تحقیقاتی و عملی خود از مزرعه‌های اطراف استفاده کنند.

دکتر عباس خاشعی‌سیوکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانشگاه مشکل زمین ندارد و ۲۰ هکتار زمین در بوستان جنگلی پیشکوه و ۱۲ هکتار نیز مزرعه دامداری در مالکیت دانشگاه است.

وی ادامه داد: یکی از نیکوکاران نیز ۱۰۰ هکتار زمین به همراه یک حلقه چاه آب در فیض‌آباد (شهرستان مه‌ولات) به دانشگاه اهدا کرده است اما اداره آب منطقه‌ای با وجود داشتن مجوز، هنوز اجازه بهره‌برداری از آن را صادر نکرده‌ و اعلام کرده است چون چاه، سالها متروکه بوده است از این رو باید مورد بررسی قرار گیرد.

رییس دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: در اراضی روستای سیوکی (بخش مرکزی تربت‌حیدریه) نیز اداره منابع طبیعی نزدیک ۴۰۰ هکتار زمین در اختیار دانشگاه گذاشته است که قرار بود از محل فاضلاب شهری، آب به این روستا اختصاص یابد که این امر نیز معطل تصمیم نهایی از سوی اداره های ذیربط مانده است.

خاشعی افزود: ساخت مزرعه تحقیقاتی به دست کم ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با ایجاد مزرعه تحقیقاتی علاوه بر رفع مشکل دانشگاه، از آنجا که با مشکل کمبود آب مواجه هستیم، دانشگاه قصد دارد با ایجاد یک سیستم مکانیزه و نوین آبیاری و ارایه الگوی صحیح مصرف، کشاورزان منطقه را نیز آموزش دهد.

۲ هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو هم اکنون در دانشگاه تربت‌حیدریه و در سه گروه آموزشی تولیدات گیاهی،مهندسی و علوم انسانی مشغول به تحصیل هستند که ۶۰ درصدشان زن و ۱۵۰ نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد هستند.

رشته های دایر این دانشگاه شامل اقتصاد کشاورزی، مرتع و آبخیزداری، گیاهان دارویی و بیوتکنولوژی، عمران، کامپیوتر، صنایع، مکانیک و برق، باستان شناسی و علوم سیاسی مشغول است.