دکتر علی یزدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک شاخص استاندارد کشوری در کلانشهرها، یک دستگاه آمبولانس اورژانس به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت است که این شاخص در کلانشهر مشهد یک دستگاه آمبولانس به ازای هر ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر جمعیت است که این میزان حدود ۲ برابر بیشتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان این که شاخص آمبولانس اورژانس به نسبت جمعیت در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای معیار استاندارد است ادامه داد: هم اینک مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای ۲۵۶ دستگاه آمبولانس اورژانس است که از این تعداد ۵۰ دستگاه آمبولانس نیاز به تعمیر و بازسازی دارد.
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با پیگیری های صورت گرفته این مرکز و با یاری و کمک سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعطای مبلغ ۶ میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر و بازسازی ۲۸ دستگاه آمبولانس مصوب شده است که با توجه به زمانبر بودن تعمیر و بازسازی، این دستگاهها تا سه ماهه نخست ابتدای سال آینده به تدریج بازسازی خواهند شد.
یزدانی افزود: هزینه خرید یک دستگاه آمبولانس اورژانس چهار میلیارد تومان و هزینه تعمیر و بازسازی هر دستگاه آمبولانس ۳۰۰ میلیون تومان است که به دنبال تخصیص اعتبار برای نوسازی سایر آمبولانسها هستیم.
وی ادامه داد: تعداد زیاد ماموریتهای شهری و ترافیک سنگین، گرانی و نبود قطعات مصرفی، وجود تحریمها و عدم امکان واردات آمبولانس به کشور، از جمله عوامل فرسودگی آمبولانسها محسوب میشود.
رییس مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن دعوت از خیرین برای مشارکت در بازسازی آمبولانس ها گفت: هر آمبولانس اورژانس روزانه به صورت میانگین به ۱۵ بیمار اورژانسی خدمات ارائه می کند و مشارکت خیرین در امر بازسازی آمبولانسهای اورژانس باعث ارائه خدمت به تعداد بیشتری از بیماران و نیازمندان خواهد شد.
مرکز اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۰ پایگاه عملیاتی شامل ۹۸ پایگاه شهری، ۶۲ پایگاه جادهای و یک پایگاه امداد هوایی، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریتهای پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.