به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضاییپور عصر شنبه در نشست خبری اولین همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا اظهار کرد: از زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم ورود به حوزه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا و معرفی آنها جزو دغدغهها بود و از این رو ضمن ارتباط مستمر با سرمایهگذاران و صاحبنظران برای شناساندن این ظرفیتها تلاش شد.
وی افزود: با این وجود نیاز بود ظرفیتها در پنلهای تخصصی و عمومی ویژهای معرفی شود که در این راستا با پیگیری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان برگزاری همایش و نمایشگاه علمی و تخصصی با موضوع فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری شهرستان مرزی بندر آستارا برنامهریزی شد.
فرماندار آستارا بیان کرد: این همایش در ۲ پنل صبح و عصر روز دوشنبه، ۱۲ دی در هتل اسپیناس برگزار خواهد شد و از فعالان، دغدغهمندان، اهل فن و افرادی که میخواهند در آستارا سرمایهگذاری کنند، دعوت میشود که در این همایش شرکت نمایند و مسائل را در قالبی تخصصی پیگیری کنند.
وی اضافه کرد: پیشتر البته کارهایی انجام شده و برای مثال در مواردی طرح مشخص و مکان اجرای آن هم معین شده اما به علت برخی مسائل و مشکلات کار چندین سال معطل مانده که برای رفع چنین مشکلاتی از مدیرانکل استان گیلان نیز برای شرکت در همایش دعوت شده است تا از ظرفیتشان استفاده کنیم و طرحها را به سرانجام برسانیم.
رضاییپور عنوان کرد: اگر در آستارا ظرفیت ایجاد یک محیط گردشگری خوب وجود دارد، باید شرایطی فراهم گردد تا از جذابیت لازم برای سرمایهگذاری هم برخوردار شود که از جمله ملزومات آن راههای دسترسی خوب است که در این راستا کارهای ساخت، بهسازی و تعریض مسیرهای جادهای و ریلی در حال انجام است.
وی گفت: برای اینکه گردشگران به آستارا تنها به عنوان محل عبور نگاه نکنند، در کنار اینها باید امکانات تفریحی مناسبی هم داشته باشیم که تنها با ساخت چند باب هتل این مشکل حل نمیشود و برای ماندگاری گردشگر باید سایر امکانات مورد نیاز فراهم باشد.
فرماندار آستارا افزود: در منطقهای که از نعمت آب بیبهره است پارک آبی ایجاد شده اما آستارا که در کنار دریا قرار گرفته است و زمین هم دارد، فاقد چنین امکاناتی میباشد که در این راستا میتوان یک پارک آبی بزرگ با استفاده از آب دریا در آن ایجاد کرد؛ باید از چنین امکانهایی استفاده کنیم که میتواند به جذب و ماندگاری بیشتر گردشگران کمک کند.
وی بیان کرد: همچنین آستارا میتواند یک مجتمع فرهنگی، ورزشی و تفریحی با امکانات جامعی داشته باشد تا جوانان بتوانند یک روز کامل را در آنجا بگذرانند که در این زمینه باید از سرمایهگذاران بخواهیم دست ما را بگیرند و سرمایه مورد نیاز را فراهم کنند.
رضاییپور اضافه کرد: آستارا بازارچه مرزی با حدود ۶ هزار غرفه دارد اما نیاز است توسعه پیدا کند که این امر به معنای توسعه اشتغال و بهرهوری میباشد و از هر مغازه دستکم ۲ خانوار میتوانند امرار معاش کنند؛ شهرداری آستارا هم پیگیر این موضوع است اما از بخش خصوصی هم انتظار میرود در این زمینه ورود داشته باشند.
وی عنوان کرد: کار ساخت چند مجتمع تجاری نیز از چند سال پیش در شهرستان آستارا آغاز شده اما نیمهکاره رها شدهاند که تکمیل آنها پیگیری میشود و در این راستا از سرمایهگذارانی که علاقهمند به فعالیت در این زمینه باشند، حمایت میشود.
فرماندار آستارا ادامه داد: پیش از این علاوه بر تلهکابین حیران مجوز ایجاد یک تلهکابین دیگر هم صادر شده و ۴۰ هکتار زمین در اختیار فردی قرار داده شده بود؛ اما بیش از ۱۵ سال خبری از ادامه کار نشده است که خلع ید واگذاری پروژه به افراد ذیصلاح و توانا برای به سرانجام رساندن کار پیگیری میشود تا به ایجاد اشتغال نیز منجر شود.
وی همچنین اظهار کرد: شهرستان آستارا این قابلیت را دارد که محل برگزاری مسابقهها و همایشهای ملی و منطقهای باشد اما سالن همایش درخوری ندارد که در این راستا باید یک سالن اجتماعات خوبی ایجاد شود که بتوان از چنین ظرفیتی بهرهبرداری صورت گیرد.
رضاییپور گفت: اتباع کشورهای مشترک المنافع برای درمان از مرز آستارا به کشور وارد می شوند و به اردبیل، تهران و تبریز میروند، در حالی که با ایجاد یک بیمارستان خصوصی تخصصی میتوان این افراد را در شهرستان ماندگار کرد؛ البته پروژه احداث هتل بیمارستانی در این زمینه تعریف شده بود که نیازمند حمایت، مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی راهاندازی کشتی گردشگری و ایجاد سایت پروازی را از دیگر مواردی برشمرد که تا کنون مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران بوده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است و باید پیگیری موانع ایجاد آنها برطرف شود تا بخش خصوصی علاقهمند به این حوزه ورود کنند.
فرماندار آستارا تاکید کرد: چنین منطقهای البته باید امکانات زیرساختی قوی نیز داشته باشد و از این رو احداث کارخانه تولید کمپوست، سیستم فاضلاب، تیرپارک، کشتارگاه صنعتی و پایانه صادرات گل و گیاه در کنار ساماندهی تالاب استیل، ساحل صدف و سفیر امید، آبشار لاتون پیگیری میشود.
وی عنوان کرد: همه این موارد ظرفیتهای آستارا هستند که برای بهرهبرداری از آنها باید مسیر هموار، صدور مجوزها تسهیل، از بخش خصوصی حمایت و امنیت سرمایهگذاری تامین شود تا افراد توانمند در این شهرستان حضور پیدا کنند و بتوانیم از این فرصتها استفاده کنیم.
رضاییپور اضافه کرد: برگزاری همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا در این راستا بسیار اثرگذار خواهد بود، چرا که در کنار آن مصوبهها، پیشنهادها و دیدگاههای جدید ارایه میشود که با استفاده از آنها میتوانیم شهرستان را بسازیم و شرایط کنونی را در حد توصیفاتی که از آن انتظار داریم، برسانیم.
شهردار آستارا نیز در این نشست گفت: نخستین همایش بزرگ و قابل توجه معرفی فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استاندار و سایر مدیران ارشد گیلان برگزار خواهد شد.
میثم الوانپور افزود: البته در دوره خدمت دولت سیزدهم خیز بسیار مثبتی برای جذب سرمایهگذاران و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در آستارا داشتیم که امید میرود در آینده نزدیک بتوانیم آنها را به مرحله اجرا برسانیم و تنها به برگزاری همایش محدود نباشد.
وی بیان کرد: برگزاری این همایش بینظیر بوده و در پنلی که قرار است در نوبت صبح در هتل اسپیناس آستارا برگزار شود، تفاهمنامههایی به امضا خواهد رسید که انتظار میرود در آینده نزدیک تبدیل به قراردادهایی شوند که به مرحله اجرا دربیایند.
شهردار آستارا با تاکید بر اطلاعرسانی کامل از سوی رسانهها در زمینه این همایش اظهار کرد: تلاش میشود تا همایشی در شان مردم آستارا و استان گیلان برگزار شود و در جریان برگزاری نمایشگاه و پنل تخصصی نیز چند فرصت بسیار خوب سرمایهگذاری شهرستان مطرح خواهد شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر، در منتهی الیه غرب گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.