شیراز- ایرنا- دبیر سیزدهمین دوره جشنواره فیلم مردمی عمار گفت: عمار سینمای بدون مرز است که مرزها را حذف کرده است؛ در عمار همه پاسپورت ورودی دارند و همه می‌توانند بدون هیچ قید و شرطی فعال سینمایی باشند.

به گزارش ایرنا، سهیل اسعد شامگاه چهارشنبه در مراسم افتتاحیه سیزدهمین دوره جشنواره فیلم مردمی عمار که با هدف بزرگداشت شهدای حادثه تروریستی حرم شاهچراغ به میزبانی شیراز برگزار شد، اظهار کرد: عمار دغدغه بچه‌های انقلابی است که پس از فتنه ۸۸ و از سال ۸۹ آغاز شد؛ عمار از یک احساس نیاز و از یک اعتراض و خلأ شروع شد و با ۳۰ اثر برگزار شد.

اسعد با بیان اینکه عمار امروز یک مصداق قرآنی را متجلی کرده و بیانی برای مردم است، گفت: در عمار مردم هم مبین و تبیین کننده هستند و هم از تبیین حقیقت استفاده می‌کنند. زمانی که انقلابی‌ها پس از فتنه ۸۸ مستندها و فیلم‌هایی را برای بیان حقایق آماده کرده بودند تا حقایق را به مردم بیان کنند متاسفانه ساختار سینمای ایران و رسانه اجازه بیان این حقایق ندادند.

اسعد گفت: زمانی که ساختار اجازه بیان حقایق را نداد، از آیه دیگری که نسخه عملی برای انسان است، استفاده کردند؛ در واقع شرایطی فراهم کردند که مردم قیام کنند و عدالت را محقق کنند. حرکت مردمی عمار چنین حرکتی بود.

وی به بیان ویژگی‌های جشنواره فیلم عمار پرداخت و گفت: عمار سینمای بدون مرز است که مرزها را حذف کرده است در عمار همه پاسپورت ورودی دارند و همه می‌توانند بدون هیچ قید و شرطی فعال سینمایی باشند.

دبیر این جشنواره ادامه داد: عمار مانند پزشکی است که منتظر آمدن مریض به مطب نیست بلکه خودش نزد بیمار می‌رود. عمار معادله سینما را عوض کرده است؛ در عمار سینما به سمت ما می‌آید.

وی با بیان اینکه عمار سینمای ساده و آسان است،گفت: لازم نیست امکانات زیادی داشته باشد تا عماری باشید با یک موبایل هم می‌توانیم فعال سینمایی باشیم و اثر خود را بفرستیم.

این مراسم با قرائت قرآن توسط «متین جعفری» فرزند شهید مدافع حرم، «داوود جعفری» آغاز شد و با اجرای محمدرضا شهبازی مجری مسابقه تلویزیونی رخداد و برنامه پاورقی ادامه یافت و سخنران ویژه مراسم افتتاحیه، خانواده شهید مدافع امنیت روح‌الله عجمیان بودند.

در این مراسم، از برگزیدگان بخش‌های اعلام شده تقدیر شد. آثار جشنواره نیز از ۱۵ تا ۲۱ دی‌ماه در سینمافلسطین تهران به نمایش درمی‌آیند. همچنین همانند دوره پیشین، علاقمندان می‌توانند با مراجعه به تارنمای عماریار AmmarYar.ir به صورت مجازی به تماشای آثار این دوره جشنواره بنشینند.

به گزارش ایرنا همخوانی سرود سلام فرمانده با حضور «اشرف التمیمی» مسئول گروه سرود سلام فرمانده کشور عراق و برگزاری کارگاه تخصصی فیلم‌نامه‌نویسی «سفر نویسنده» با حضور سید محمد حسینی، مدیرعامل «انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» نیز از برنامه‌های جنبی افتتاحیه سیزدهمین دوره جشنواره عمار است که پنج‌شنبه، ۱۵ دی‌ماه ساعت ۸ تا۱۴:۳۰ در حرم‌مطهر ‌حضرت‌شاه‌چراغ‌(ع)، سالن ولایت برگزار می‌شود.

همچنین، کارگاه مستند؛ «از ایده تا اجرا» نیز باحضور استاد مصطفی شوقی کارگردان مستندهای ۷۲ساعت، شورش علیه سازندگی و هویدا؛ در همین روز از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در سالن ولایت این حرم‌ مطهر اجرا می‌شود.

اکران مردمی آثار جشنواره سیزدهم با موضوع حاج قاسم
مراسم افتتاحیه سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در ۱۴ نقطه کشور برگزار و به مناسبت سومین سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی آثار تولید شده با موضوع حاج قاسم اکران می شود.
همزمان با سومین سالگرد شهید بی‌مرز سردار سلیمانی، فیلم‌های مرتبط با این موضوع در لیست اکران‌های سیزدهمین دوره این جشنواره در سامانه اکران مردمی قرار گرفت. «پاییز پنجاه سالگی» و «کهکشان» در بخش مستند، «رویای صادق» در بخش «موشن گرافیک»، «امتحان نهایی»، «صلاحیت» و «قاسم آباد» در بخش فیلم داستانی، «اول بسم الله» در بخش پویانمایی و «go to home» در بخش نماهنگ از جمله آثاری هستند که در جشنواره سیزدهم با موضوع سردار سلیمانی تولید شده و به بخش مسابقه راه یافته اند.
دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، هیئت داوران بخش‌های «نماهنگ»، «پویانمایی»، «فیلم ما»، «برنامه تلویزیونی، کلیپ و موشن‌گرافیک» و «فیلمنامه» دوازدهمین دوره این جشنواره را معرفی کرد.

در این دوره بیش از ۳۴۰۰ اثر برای رقابت به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار ارسال شده است. بر همین اساس ۲۷۸۱ اثر در قالب «فیلم» و ۶۴۱ اثر در بخش «فیلمنامه» با یکدیگر رقابت خواهند کرد که در بخش «فیلم» ۹۲۲ مستند، از این بین ۱۶۱ «پویانمایی»، ۱۲۸ اثر در قالب «تولیدات تلویزیونی»، ۶۶۰ اثر «داستانی»، ۶۴۳ اثر در بخش «فیلم ما» و ۲۷۳ اثر در قالب نماهنگ به دبیرخانه ارسال شده است.
در عین حال از ۶۴۱ اثر ارسالی در بخش فیلمنامه ۳۴۷ فیلمنامه کامل، ۱۹ سیناپس و ۲۷۵ طرح فیلمنامه در قالب‌های بلند، نیمه‌بلند، کوتاه و سریال است که به دبیرخانه ارسال شده که بعد از بررسی اولیه تعداد آثار نهایی پذیرفته شده اعلام خواهد شد. اما از بین ۹۲۲ اثر مستند ۷۹ اثر در بخش نهضت جهانی، ۴۶ اثر در قالب مستند جنگ اقتصادی و رویای ایرانی، ۲۰۸ اثر در قالب جنگ نرم، ۱۲۳ اثر در بخش تاریخ سیاسی، ۲۶۱ اثر در بخش تاریخ فرهنگی، ۱۶۴ اثر در بخش ملت قهرمان و ۴۱ اثر در بخش نقد درون گفتمانی به دبیرخانه ارسال شده‌اند.
 در سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار پس از تهران بیشترین اثر به ترتیب از استان‌های قم، گلستان، خراسان رضوی، یزد، فارس، البرز، کردستان، قزوین، گیلان، زنجان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اردبیل بوده است و همزمان با سومین سالگرد شهید بی‌مرز سردار سلیمانی، فیلم‌های مرتبط با این موضوع در لیست اکران‌های سیزدهمین دوره این جشنواره در سامانه اکران مردمی قرار گرفت. «پاییز پنجاه سالگی» و «کهکشان» در بخش مستند، «رویای صادق» در بخش «موشن گرافیک»، «امتحان نهایی»، «صلاحیت» و «قاسم آباد» در بخش فیلم داستانی، «اول بسم الله» در بخش پویانمایی و «go to home» در بخش نماهنگ از جمله آثاری هستند که در جشنواره سیزدهم با موضوع سردار سلیمانی تولید شده و به بخش مسابقه راه یافته اند.
اهالی فرهنگ و هنر در این دوره از جشنواره در بخش‌های مختلف نماهنگ، فیلمنامه، فیلم ما، پویانمایی، موشن گرافیک، تولیدات تلویزیونی و گزارش خبری باهم رقابت می‌کنند و برگزیدگان هر بخش در اختتامیه سیزدهمین دوره از جشنواره عمار معرفی خواهند شد.