به گزارش ایرنا، دولت مکرون که پیشتر ارایه لایحه افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ یا ۶۵ سال را به دلیل انتقادهای گسترده، اعتراضهای مستمر اتحادیههای کارگری و جنجالهای رسانهای به تعویق انداخته بود، بعد از ظهر امروز باید از طرح خود رونمایی کند.
طرحی که در یکی از گزارشهای تحلیلی شب گذشته روزنامه پرشمارگان لو فیگارو از آن به عنوان عامل بینظمی جنبشهای اجتماعی و اعتصابها یاد شده است.
در این گزارش که به قلم ویلیام پلومر (William Plummer) نگاشته شده، از عزم اتحادیهها برای گسترش اعتراضها سخن گفته و آمده است: [با ارایه این طرح] اجتناب از تظاهرات و اعتصابها دشوار به نظر میرسد و میتواند به سرعت رخ دهد.
بر اساس این گزارش تحلیلی، بدون در نظر گرفتن تصمیم دولت فرانسه برای افزایش سن بازنشستگی به ۶۴ یا ۶۵ سال، اتحادیهها از قبل آماده حمله متقابل و ایجاد بینظمی هستند و دولت با رونمایی از طرحهای اصلاحات بازنشستگی، خود را آماده شروع جریانات اعتراضی می کند.
این گزارش تاکید دارد: افزایش قیمت انرژی، تورم عمومی و همچنین تصویب مکرر قوانین اجباری دولت در مجلس، همه عوامل را برای انفجار نارضایتیهایی که در ماههای اخیر احساس شده بود، فراهم و همه اتحادیهها را علیه خود جمع کرده است.
نگرانی از آینده بازار کار فرانسه
در همین پیوند شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ نیز در گزارشی با اشاره به چشمانداز لایحه بازنشستگی دولت، از نگرانی اتحادیهها در زمینه آینده بازار کار خبر داده است.
بر اساس این گزارش، هشت اتحادیه اصلی کار فرانسه باید امروز در مورد نخستین تاریخ اعتصاب و تظاهرات در اعتراض به اصلاحات بازنشستگی تصمیم بگیرند.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ این شرایط را جبههای بیسابقه در ۱۲ سال گذشته ارزیابی کرده است.
۱۹ یا ۲۴ ژانویه؛ دو تاریخ برای تظاهرات
سلین ورزلتی (Céline Verzeletti) دبیر کنفدرال CGT (کنفدرالCGT سازمانی ملی است که کنفدراسیون عمومی کار فرانسه را بین کنگرههای خود مدیریت و سازماندهی میکند) به خبرگزاری فرانسه میگوید: اولین قرار میتواند هفته سوم ژانویه باشد. هدف این است که هر چه زودتر شروع شود، زیرا میدانیم که دولت میخواهد با عبور از بحثهای ضروری در مجلس، خیلی سریع پیش برود.
هیچ معاملهای با دولت در کار نیست
فیلیپ مارتینز (Philippe Martinez) دبیرکل کنفدراسیون عمومی کار (CGT: نخستین از پنج کنفدراسیون اصلی اتحادیههای کارگری فرانسه که از نظر آرا بزرگترین و از نظر تعداد اعضا دومین است) نیز در مصاحبهای اعلام کرد: این وحدت یکی از کلیدهای موفقیت است.
وی تاکید کرد: این یک مولفه برای اعتماد به نفس کارکنان است و کارمندان و عوامل را تشویق میکند تا به طور گسترده بسیج شوند.
لوران برگر (Laurent Berger) دبیرکل کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه (CFDT) نیز در مصاحبه با روزنامه لو پاریزین تاکید میکند: ما همچنان با اصلاحات بازنشستگی با معیار سن مخالفیم. هیچ معاملهای بین قوه مجریه و این کنفدراسیون وجود نخواهد داشت.
فرانسویان مخالف اصلاحات مکرون
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در گزارش دیگری به ابعاد گسترده مخالفتها با لایحه بازنشستگی دولت مکرون که آن را ضروری جلوه میکند، پرداخته و اعلام کرده است: معماران، پرستاران، کارمندان آمازون و ... با اصلاحات بازنشستگی مخالفند.
یکی از مخالفان لایحه دولت به این شبکه تلویزیونی فرانسه میگوید: من هرگز در زندگیام اعتصاب نکردم، اما اگر از من خواسته شود، اعتصاب میکنم.
دومینیک (Dominiqu) ۵۹ ساله که در زمینه توزیع انبوه کالا فعال است، تاکید دارد: من ۳۰ سال است که خرده فروشی میکنم و پیشتر هر ۲ شانه خود را برای درمان تاندونیت به دلیل حرکات تکراری و بارهای سنگینی که در طول روز حمل میکنم، جراحی کردهام.
این فرانسوی میافزاید: من هر روز در مجموع حدود ۶۰۰ کیلو بار حمل میکنم. برای دریافت پروتز شست نیز باید روی هر ۲ دستم عمل کنم. بنابراین اگر به من بگویند که بازنشستگی من چند ماه یا یک سال به تعویق افتاده است، نمیتوانم آن را قبول کنم.
دومینیک تاکید دارد: هر چه سن ما بالاتر می رود، بیشتر میبینیم که حفظ سرعت کار سخت است. حمل بار بسیار دشوارتر از ۲۰ سال پیش است و حتی زانوهایم شروع به سست شدن میکنند.
این فرانسوی میافزاید: بسیاری از جوانان به دنبال کار هستند و من فکر میکنم باید آموزش ببینند تا افراد را آزاد کنند و اجازه دهند در ۶۲ سالگی بازنشسته شوند.
وی با بیان اینکه من در عمرم اعتصاب و اعتراض نکردم، تاکید دارد: اما اگر از من بخواهند این کار را انجام میدهم زیرا در اینجا به مرزی میرسیم که پذیرش آن سخت است. با درخواست بیش از حد از مردم، طناب، چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی، خطر پاره شدن را به دنبال دارد.
ژان (Jean) یک معمار ۲۹ ساله نیز با بیان اینکه بسیاری از همکاران من در ۶۰ سالگی به سرطان مبتلا میشوند، میگوید: رسیدن به سن ۶۰ سالگی با حفظ سلامت، کار سختی است چراکه ما هر روز روغن، سیمان، گرد و غبار و هر چیزی که در ساختمان میتواند وجود داشته باشد را میبلعیم.
وی میافزاید: بعضی از همکارانم دچار شکستگی شدهاند و همچون اردک راه میروند و باید مدام به آنها کمک کنید. آنها دیگر نمیتوانند عادی کار کنند. پس اگر لازم باشد تا ۶۴ سالگی ادامه دهم آنهم وقتی آنها را اینطور میبینم، میدانم که سالم نخواهم ماند.
بازنشستگی در فرانسه یک امر انتزاعی میشود
جوانا (Joanna) ۴۵ ساله، پرستار روانپزشکی نیز با بیان اینکه من روی بازنشستگی خود حساب نمیکنم، میگوید: غیرممکن است که ۲۲ سال دیگر به عنوان پرستار بمانم. وقتی من شروع کردم، میتوانستید در ۵۵ سالگی وقتی سه فرزند داشتید یا در ۵۷ سالگی بازنشسته شوید، اما این روند مدتهاست که تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه پرستار روانپزشکی کار سختی است، میافزاید: این یک بار ذهنی سنگین است. به طور مشخص تمام بدبختیهای دنیا را میبلعید و داستانهای بسیار سخت را در طول مصاحبه جذب میکنید.
جوانا ادامه میدهد: بازنشستگی در حال تبدیل شدن به چیزی انتزاعیتر و انتزاعیتر است و من دیگر به آن اعتقاد ندارم.
یک فرانسوی ۴۶ ساله با اسم مستعار سوفیان (Sofiane) که کارگر آمازون در یک کلانشهر بزرگ است نیز میگوید: صبح امروز در مورد اصلاحات بازنشستگی با همکارانم صحبت میکردیم. همه منزجر شدهاند.