به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ احمد سعیدی روز یکشنبه در همایش تجلیل از شبانان و گلهداران جامعه عشایری گلستان به میزبانی گنبدکاووس افزود: دشمن در جنگ ترکیبی خود همچنین به دنبال ایجاد ناامیدی و یاس در مردم خواهد بود که تنها راه مقابله با این توطئه، اهتمام به جهاد تبیین مدنظر رهبر معظم انقلاب است.
وی اضافه کرد: جهاد تبیین به اندازه جهاد دوران دفاع مقدس اهمیت دارد و همه ما وظیفه داریم عملکردها و موفقیتهای نظام و دولت را در بخشهای مختلف برای مردم تبیین کنیم.
سعیدی بابیان اینکه عشایر تاریخ ایران و میراث دار فرهنگ کهن این سرزمین هستند، ادامه داد: سراسر این تاریخ ایثار و فدارکاری است و بدون تردید آنها از پیشگامان دفاع از جمهوری اسلامی محسوب شده و سند افتخار آن نیز تقدیم افزون بر ۱۱ هزار شهید والامقام از سوی این قشر است.
رییس سازمان بسیج جامعه عشایر ایران همچنین عشایر را سربازان صف مقدم اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور توسط عشایر افتخار بزرگی است که باید قدردان زحمات آنها باشیم.
وی هدف از تشکیل همایش شبانان و گله داران عشایر در استانهای مختلف کشور را بررسی مسائل و مشکلات آنها و تلاش برای رفع آن با همراهی مدیران متولی دانست و برلزوم اهتمام جدی ادارات و نهادهای متولی و اجرایی جهت رفع مشکلات جامعه عشایری تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، دراین همایش که رییس سازمان امور عشایری کشور، معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده سپاه نینوا گلستان، رییس فراکسیون امور عشایری مجلس شورای اسلامی و برخی مدیران کل دستگاههای اجرایی گلستان حضور داشتند، علاوه بر تجلیل از ۴۰۰ نفر از شبانان و گله داران عشایری این استان شمالی، برخی مسائل و مشکلات مطرح شده توسط عشایر بررسی و مدیران متولی پاسخهای لازم را ارائه کردند.
ضرورت بهسازی ایلراههای عشایر، تامین به موقع نهادههای دامی مورد نیاز عشایر، تامین آب آشامیدنی عشایر و آب مورد نیاز دامهای آنها، ضرورت تخصیص به موقع سهمیه آرد و سوخت نفت سفید عشایر و تسریع در پرداخت بهای باقی مانده دام تحویلی عشایر به پشتیبانی امور دام از جمله مشکلات مطرح شده از سوی جامعه عشایری گلستان بود که مدیران متولی پاسخهای لازم را ارائه دادند.
جمعیت عشایری گلستان ۴ هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر سکنه است که ۵۰ درصد این خانوارها عشایر بومی ترکمن و بقیه عشایر استانهای خراسانرضوی، شمالی و سمنان هستند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع ۷۶۷ هزار راس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند و گوشت قرمز، پشم و شیر از جمله تولیدات اصلی آنان است.
قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوهتپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق میکنند.
عشایر گلستان ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز استان را تولید میکنند
رفع مشکلات عشایر گلستان به تشکیل کارگروه ویژه استانی نیاز دارد
جمعیت عشایری در ۲۹ استان پراکنده هستند
دولت ۱۵۰ هزار میلیارد ریال برای کمک به صندوق عشایری مصوب کرد