تهران- ایرنا- پژوهشگر حوزه علوم انسانی گفت: استاد عبدالحسین خسروپناه علاوه بر شایستگی مدیریتی، دارای بنیان فکری منسجم و راهکارهای عملی و قابل پیاده‌سازی در ایجاد تحول است و به خوبی می‌تواند در جایگاه جدید به وظایف خود عمل کند.

محمد مصباح در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، در مورد شخصیت فرهنگی و علمی حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه اظهار داشت: استاد عبدالحسین خسروپناه با سابقه ارزشمند خود در نظریه‌پردازی و تدوین نظامات فکری، فرهنگی و فلسفی در جوامع نخبگانی، به‌خصوص اهالی علوم انسانی به عنوان فردی تحول‌گرا کاملا شناخته شده‌ است.

وی ادامه داد: یک ویژگی مهم و به نظر من فراموش شده‌ای که در مورد وی وجود دارد و کمتر بیان شده، ویژگی پُرکار بودن وی است. بعید می‌دانم کمتر جوانی این توان را داشته باشد که پا به پای دکتر خسروپناه همراه شود؛ چه در زمانی که ریاست موسسه حکمت و فلسفه ایران را برعهده داشت و چه در زمان معاونت علوم انسانی و هنر از کار و پژوهش فراقت نداشت.

مصباح افزود: این درحالی بود که علاوه بر ماموریت اصلی، همزمان در چند مجموعه کلیدی و مهم دیگر از جمله هیات اندیشه‌ورز دینی، قرارگاه فرهنگی اجتماعی قرب بقیه الله، دبیرخانه هیات حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی نقد و مناظره، مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم، شورای اسلامی شدن دانشگاه ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نقش آفرینی اساسی داشت و همچنان مساله مطالعه و کار علمی را نیز جدی در برنامه روزانه خود قرار داده بود.

به گفته مصباح، انتصاب شایسته ای در مورد دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتخاب حجت الاسلام خسروپناه صورت گرفته است و فردی به عنوان دبیر مهمترین شورای سیاست گذاری فرهنگی و علمی کشور انتخاب شده که در کنار تمام ویژگی های ذکر شده علاوه بر ابراز شایستگی مدیریتی، دارای بنیان فکری منسجم و راهکاری های عملی و قابل پیاده سازی در ایجاد تحول است.

وی ادامه داد: استاد خسروپناه طراح و نظریه پرداز الگوی حکمی اجتهادی و متناسب با آن روش‌شناسی حکمی ـ اجتهادی بوده که شرح و توضیح آن مفصل است؛ اما به صورت خلاصه استاد در پی ارائه الگویی کاربردی در تولید علم دینی با نقد و بررسی آن وجه از الگو است که به عنوان انسان محقق تعریف می شود و هدف آن سوق وی به سمت انسان کامل است.

این روش، شئونات (موضوعات مرتبط) بسیاری از (رشته‌های) علوم انسانی از قبیل علوم اجتماعی، روان‌شناسی، اقتصاد، مدیریت و علوم سیاسی را دربرمی‌گیرد. در نهایت استاد خسروپناه علاوه بر داشتن انگیزه و روحیه کار جهادی، بنیان فکری منسجم همراه با الگوهای کاربردی دارد. در نتیجه قطعا این انتصاب بسیار شایسته و دقیق بود و برای پیشبرد اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی مفید خواهد بود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه استاد تمام فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه های شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای تحول و ارتقای علوم انسانی این شورا است. وی در بهمن ماه سال ۱۳۴۵ در شهر دزفول متولد شد.

وی در شهرهای دزفول، یزد و شهر مقدس قم به تحصیلات حوزوی پرداخت و در سال ۱۳۶۸ دروس خارج فقه و اصول را در حوزه علمیه قم آغاز کرد و ۱۲ سال از محضر استادانی همچون آیت الله وحید خراسانی، آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله جعفر سبحانی، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بهره برد. خسروپناه همچنین تحصیل دروس تخصصی کلام اسلامی را در کنار دروس خارج فقه و اصول در سال ۱۳۷۰ آغاز کرد و در سال ۱۳۷۴ در مقطع دکترای کلام اسلامی با رتبه اول فارغ التحصیل شد و پایان نامه خود را با عنوان انتظارات بشر از دین تدوین کرد.

تحصیل تفسیر قرآن و فلسفه و عرفان و بهره‌مندی از محضر استادانی همچون آیت‌الله تدین‌ نژاد، آیت‌الله حسن‌ زاده آملی، آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله مصباح یزدی، آیت‌الله سبحانی و آیت‌الله انصاری شیرازی یکی دیگر از بخش‌های تحصیلی‌ دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از سال ۱۳۶۴ تا سال ۱۳۸۵ ادامه داشته است.

خسروپناه از سال ۱۳۷۰ در کنار تحصیل در بخش پژوهش هم فعال بوده و مدیریت‌های پژوهشی و اجرایی نیز برعهده داشته است.

تدریس دروس حوزوی و دانشگاهی در مدارس حوزه علمیه دزفول، قم، موسسه امام صادق(ع)، مؤسسه امام خمینی(ره) و جامعه الزهراء(س) و همچنین در دانشگاه های تربیت معلم دزفول، ‌شهید چمران اهواز، شهید بهشتی و علوم پزشکی شهید بهشتی، علامه طباطبائی، تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران از دیگر فعالیت های وی است.

دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی مولف ۶۵ کتاب در زمینه فرهنگی، فلسفی، کلامی و فقهی است. خسروپناه مدرس خارج فقه نظامات اجتماعی حوزه علمیه قم، مدیریت گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ریاست هیات اندیشه ورز دینی قرارگاه فرهنگی اجتماعی قرب بقیه الله (عج)، ریاست دبیرخانه هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره و ریاست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیسیون بررسی و تأمین نیازهای دینی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه فعالیت های خود ثبت کرده است. معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دیگر مسوولیت های وی است.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین در حال حاضر امام جمعه موقت دزفول است.

از سوابق مدیریتی وی می توان به رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره، جانشین مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم، سرپرست معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز اشاره کرد.

حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی از ۱۲ دی ماه ۱۳۹۷ تاکنون مسوولیت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی را برعهده داشت.

‌شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع عالی سیاست گذاری، تعیین خط مشی، تصمیم‌گیری، هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی وپژوهشی کشور در چهارچوب سیاست های کلی نظام محسوب می‌شود و تصمیمات و مصوبات آن لازم الاجرا و در حکم قانون است.

این شورای عالی با مأموریت تصحیح و ارتقای فرهنگ و سازماندهی امور فرهنگی برای حفظ استقلال و تحکیم و تعمیق تدین و فرهنگ دین باوری و درجهت تحقق تمدن نوین اسلامی فعالیت می‌کند.

تهیه و تدوین سیاست‌ها و طرح‌های راهبردی کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی از جمله در حوزه‌های زنان، تبلیغات، اطلاع‌رسانی، چاپ و نشر، بی سوادی، دانشگاه‌ها، برقراری روابط علمی و پژوهشی و فرهنگی با سایر کشورها، همکاری حوزه و دانشگاه، فعالیت‌های دینی و معنوی، تهاجم فرهنگی و سایر حوزه‌های فرهنگی مربوطه از جمله وظایف سیاست‌گذاری این شورا محسوب می‌شود.

همچنین تعیین ضوابط تأسیس مراکز علمی و آموزشی و تعیین ضوابط گزینش مدیران، استادان و دانشجویان از جمله وظایف این شورا است. بررسی و تحلیل شرایط فرهنگی ایران و جهان، بررسی الگوهای توسعه و پیامدهای فرهنگی آن، بررسی وضع فرهنگ و آموزش کشور و نیز نظارت بر اجرای مصوبات شورا از جمله وظایف نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

برچسب‌ها