چیا قربانیاقدم روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: موانع موجود در بحث صادرات، افزایش قیمت مواد اولیه و عدم افزایش دستمزد با توجه به شرایط اقتصادی باعث شده که تولید فرش در سال جاری توسط تولید کنندگان دچار رکود شود.
وی ادامه داد: همزمان با کاهش میزان تولید این فرش میانگین فعالان این حرفه از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز به حدود یک هزار و ۸۰۰ نفر کاهش یافته است.
رییس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد اظهار کرد: مهمترین تولیدات فرش مهاباد از نوع تابلو فرش، فرش «افشار و درشتبافت افشان» است که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل میشود.
قربانیاقدم با بیان اینکه فرش دستباف یا کالای زینتی محسوب میشود، گفت: فرش دستباف این منطقه به دلیل جایگاه ویژهای که از گذشته تاکنون داشته است، میتواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمی ایفا کند.
وی تاکید کرد: شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان کمنظیر است و انواع فرشهای دستبافت در طرحهای قبا، ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش در سطح استان تولید و روانه بازار میشود.
رییس اتحادیه بافندگی فرش دستباف مهاباد یادآور شد: هماکنون یک هزار و ۴۰۰ نفر در این شهرستان زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند و تعدادی نیز از طریق بیمه عشایر و روستاییان تحت پوشش بیمه هستند ولی آمار دقیقی از آنان وجود ندارد.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستبافت در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش در رجهای مختلف تولید میشود؛ شهرستانهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.