به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، هر چند داعش توسط غرب به سرکردگی آمریکا برای کشتار مسلمانان ایجاد شده بود، اما عناصر آن فکرهای بزرگ تری در سر داشتند و آن هم به آتش کشیدن سراسر جهان.
بحران سوریه که در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) آغاز شد به سرعت آمریکا و متحدانش روی موج این بحران سوار شدند و آن را شعله ور کردند، هرچند تمهیدات این کار را از پیش آماده کرده بودند.
زمستان سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) فصل انقلاب در چند کشور عربی در منطقه غرب آسیا و شاخ آفریقا بود؛ کلید انقلاب های منطقه ابتدا در تونس خورد و مردم این کشور توانستند "بن علی" دیکتاتور این کشور را سرنگون و دولتی انقلابی در تونس روی کار بیاورند ولی متاسفانه انقلاب این کشور در میانه راه به انحراف رفت و نفوذی ها با دسیسه فرانسه جایگزین انقلابی ها شدند و عملا انقلاب مردم تونس از مسیر خود خارج شد و به پیروزی نرسید.
انقلاب مردم مصر و پس از آن انقلاب مردم لیبی از دیگر تحولات مهم آن دوران منطقه بود؛ هرچند مردم این کشورها توانستند "حسنی مبارک" و "معمر قذافی" را سرنگون کنند، ولی انقلاب مردم این دو کشور نیز به بی راهه رفت و عملا به نتیجه مورد دلخواه لیبیایی ها و مصری ها منتج نشد.
انقلاب بعدی در بحرین اتفاق افتاد و به رغم تلاش های مردم این کشور، با دخالت های مزدوران سعودی و آمریکایی هنوز به نتیجه نرسیده، ولی مردم بحرین راه خود را برای براندازی رژیم آل خلیفه هنوز نیز ادامه می دهند.
بحران سوریه نیز دقیقا در همان دوران که بهار عربی نامیده شده بود، آغاز شد، ولی ماهیت آن کاملا با انقلاب های کشورهای تونس، مصر، لیبی و بحرین فرق داشت و در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ یک اعتراض صنفی در درعا (جنوب سوریه) جرقه ای شد برای آغاز بحران این کشور.
با شروع بحران سوریه مردم و ارتش این کشور نیز با انشقاق مواجه شدند، ولی دیری نپایید که آنها خود را باز یافتند و متوجه توطئه دشمنان شدند، هرچند مقداری دیر شده بود، ولی کار از کار نگذشته بود.
با شروع بحران سوریه نیروی قدس سپاه نیز به فرماندهی سردار حاج قاسم سلیمانی وارد این موضوع شد و با اعزام مستشاران سپاه اقدام به کمک به مردم، دولت و ارتش سوریه کرد.
از اقدامات مهم و ماندگار حاج قاسم سلیمانی در سوریه که تقویت چشمگیر جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی بود، ایجاد نیروهای مقاومت جدید همچون فاطمیون، زینبیون، حیدریون، حسینیون و فاتحین بود، لشکرهایی که عملکرد درخشان آنها در دوران نبرد با تروریست های تکفیری در سوریه کاملا درخشان و بارز بود و نتیجه آن شکست گروه های تروریستی در این کشور با همکاری ارتش سوریه بوده است. البته باید گفت که نتیجه ایجاد این لشکرها که هم اکنون از تجربه بسیار بالایی برخوردار هستند در آینده نزدیک و با نابودی رژیم اشغالگر قدس بیشتر نمایان خواهد شد.
یکی دیگر از اقدامات شهید گرانقدر حاج قاسم سلیمانی در حیات مبارک خود، ایجاد حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق پس از حکم جهاد مرجع عالی شیعه این کشور بود؛ نیروهایی که نه تنها در عراق خوش درخشیدند، بلکه هم اکنون به یکی از بازوان جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی در منطقه تبدیل شده اند.
در ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۳ که گروه تروریستی داعش با انتقال بخشی از عناصر خود از سوریه توانست طی مدت ۳ روز نزدیک به ۴۵ درصد خاک عراق را اشغال کند، نقش پررنگ حاج قاسم سلیمانی دوباره نمایان شد؛ وی در روزهای ابتدایی حمله گروه تروریستی داعش به عراق و به ویژه اربیل، با حضور در این شهر به همراه تعدادی محدود از یارانش توانست از سقوط اربیل جلوگیری کند و همین اقدام باعث شد تا ارتش و نیروهای عراقی به خود بیایند و جلوی پیش روی داعش را در محورهای دیگر بگیرند. نتیجه زحمات شهید سلیمانی در آبان ماه ۱۳۹۶ در عراق و یکماه بعد در سوریه با شکست گروه تروریستی داعش هویدا شد؛ شکستی که عملا شکست آمریکایی ها و غرب و برنامه های آنها در منطقه غرب آسیا بود.
آمریکا و متحدانش (در سال ۱۳۹۱) زمانی داعش را ایجاد، سازماندهی، تجهیز و وارد میدان نبرد سوریه کردند که گروه های تروریستی قبلی نتوانسته بودند به اهداف از پیش تعیین شده غرب و صهیونیستم در سوریه دست یابند از این رو نیاز داشتند که یک گروه خوانخوار و تازه نفس کار سوریه را یکسره کند؛ از این رو گروه ترویستی داعش به عنوان یکی از خشن ترین گروه های تروریستی قرن با حمایت همه جانبه غرب پا به میدان گذاشت.
با قدرت گرفتن داعش در عراق و سوریه و خارج شدن اختیار این گروه تروریستی از دست غربی ها و برنامه ریزی داعش برای اقدامات تروریستی در غرب، سازندگان داعش را با پریشانی مواجه کرد، ولی این سپاه و گروه های مقاومت تابعه آن بود که به مقابله با این گروه تروریستی برخواست و توانست در پاییز ۱۳۹۶ داعش را شکست دهد و امنیت را نه تنها در سوریه و عراق بلکه در سراسر جهان حاکم نماید.
اگر رشادت های نیروهای سپاه و گروه های مقاومت تابعه در کنار ارتش سوریه نبود، امروز داعش در کشورهای غربی حمام خون به راه انداخته بود و غربی ها باید سالیان سال عزادار عزیزان خود می بودند. از این رو غرب باید همچون مردم منطقه قدردان سپاه باشد.
البته غرب چوب اقدامات خود در حمایت از گروه هایی همچون داعش و گروهک های تروریستی دیگر همچون منافقین که هم اکنون در قلب اروپا جای گرفته اند را خواهد خورد و این درس تاریخ است که غربی ها فراموش کرده اند ولی با یک اقدام تروریستی بزرگ از سوی داعش و یا منافقین در غرب به خود خواهند آمد.