تهران- ایرنا- الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک جمعه شب در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که بروکسل بزرگترین بسته کمک نظامی خود تا به امروز را به اوکراین تحویل خواهد داد که کل هزینه آن ۹۲ میلیون یورو است.

به گزارش بامداد شنبه ایرنا از پراودا، این بسته کمکی شامل موشک‌های ضد هوایی (AMRAAM) مورد استفاده در سیستم‌های دفاع هوایی (NASAMS)، سلاح‌های ضد تانک، نارنجک‌ها، مسلسل‌های (FN Minimi)، تفنگ‌ها و مهمات (FN SCAR) و همچنین خودروهای زرهی سبک می‌شود که تعداد سلاح‌ها به دلایل امنیتی فاش نشده است.

دی کرو گفت: از آغاز این جنگ تلاش‌های زیادی برای حمایت از اوکراین انجام شده و در مجموع بروکسل تاکنون ۱۴۶ میلیون یورو کمک نظامی به کی‌یف ارائه کرده است و امروز تصمیم گرفته شد که بسته جدیدی از کمک‌های دفاعی به اوکراین به مبلغ ۹۲ میلیون یورو به این کشور ارسال شود.

بلژیک در نظر دارد بخشی از این تسلیحات را از ذخایر خود انتقال دهد و بقیه را برای ارسال مستقیم به اوکراین از سازندگان خریداری خواهد کرد، علاوه بر این وزارت دفاع بلژیک سوخت و آموزش نظامیان اوکراینی را تامین خواهد کرد.

همزمان لودیوین ددوند وزیر دفاع این کشور اروپایی نیز تصریح کرد که بلژیک تانک به اوکراین نخواهد فرستاد. به گفته وی بروکسل در حال حاضر چنین تجهیزاتی را آماده ارسال ندارد.

به گزارش ایرنا، از زمان آغاز جنگ در اوکراین که حدود ۳۳۸ روز از آن می‌گذرد، غرب و آمریکا میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند.

مسکو هشدار داده است که ارائه این کمک‌های نقدی و تسلیحاتی، قطعن منجر به طولانی شدن جنگ شده و کمک چندانی به حل بحران نمی‌کند.

با این حال، جریان پول و تجهیزات به اوکراین که بیشترین میزان از کودتای ۲۰۱۴ در این کشور تاکنون است همچنان ادامه داشته و آمریکا هم قصد دارد در سال آینده نیز حداقل ۸۰۰ میلیون دلار کمک مالی در اختیار اوکراین قرار دهد.

مجموع مبلغی که آمریکا تاکنون به اوکراین ارسال کرده است، به ارزش ده‌ها میلیارد دلار است. واشنگتن از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی یف کمک مالی اختصاص داده است.

اولین بسته کمکی آمریکا برای اوکراین به ارزش ۱۳.۶ میلیارد دلار، در اوایل ماه مارس و تنها چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، توسط قانونگذاران آمریکایی تصویب شد.

کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین به اشکال مختلف ارائه می‌شود. بخشی از این بودجه صرف کمک‌های نظامی مانند ارائه تسلیحات و تجهیزات نظامی، آموزش پرسنل نظامی اوکراین و به اشتراک گذاری اطلاعات می‌شود.

بخش دیگر این بودجه، مستقیماً در اختیار دولت کی‌یف قرار می‌گیرد تا بتواند فعالیت و خدمات خود را در میان بحران اقتصادی اوکراین حفظ کند و بخشی از این کمک‌ها نیز به عملیات‌های دولت آمریکا مربوط به بحران اوکراین اختصاص می‌یابد و ظاهراً مقداری بودجه نیز صرف مسائل بشردوستانه می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.