به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری بلگا، نخستوزیر بلژیک که در حال حاضر به دعوت جو بایدن در واشنگتن به سر میبرد، قرار است در دیدار با رئیس جمهور آمریکا درباره تداوم حمایت غرب از اوکراین با وی گفت وگو و تبادل نظر کند.
دی کرو با اشاره به توافقنامه امنیتی دو جانبه ۱۰ سالهای که اوایل هفته جاری با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین امضا کرد، گفت: قابل توجهترین کمک نظامی ما به کییف، ارسال ۳۰ فروند جنگنده اف-۱۶ است که به این ترتیب به بزرگترین تأمینکننده جتهای جنگنده برای نیروی هوایی اوکراین تبدیل خواهیم شد.
وی در ادامه با بیان اینکه اهدای این جنگندهها تحت شرایط خاصی صورت گرفته است، افزود: توافق ما با کییف در مورد جتهای جنگنده اهدایی به آنها بسیار واضح است. این جنگندهها فقط باید در خاک اوکراین مورد استفاده قرار بگیرد و این توافقی است که ما انجام دادیم و انتظار داریم که کییف هم به آن احترام بگذارد.
نخستوزیر بلژیک در ادامه به حملات گسترده پهپادی و موشکی اخیر روسیه به اوکراین اشاره کرد و گفت: اوکراین نیاز زیادی به دفاع هوایی دارد و جنگندههای اف-۱۶ میتوانند در این زمینه کمک کنند اما موارد دیگری نیز مورد نیاز خواهد بود، بنابراین باید ببینیم که چگونه میتوانیم تجهیزات دفاع هوایی را سریعتر و بهتر به اوکراین برسانیم.
دی کرو با یادآوری اینکه ایالات متحده و چند عضو دیگر ناتو در روزهای اخیر به کییف اجازه دادهاند که از تسلیحات اهدایی آنها علیه اهداف نظامی در عمق خاک روسیه استفاده کند، تاکید کرد: بلژیک با استفاده کییف از تسلیحات اهدایی بروکسل علیه اهداف نظامی در خاک روسیه موافق نیست.
به گزارش ایرنا، آندری بلوسوف وزیر دفاع روسیه پیش تر در اظهاراتی، گفت: غرب در دو سال گذشته بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.
از سوی دیگر دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز روز پنجشنبه گفت که کشورهای عضو ناتو به ویژه ایالات متحده به عمد دور جدیدی از تشدید تنشها را در اطراف اوکراین برای طولانی کردن این جنگ بیمعنی آغاز کردهاند.
وی همچنین هشدار داد که چنین اقداماتی عواقبی به همراه خواهد داشت و به منافع کشورهایی که تشدید تنش را ترجیح دادهاند، آسیب خواهد رساند.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما