به گزارش روز شنبه ایرنا، براساس نتایج یک پژوهش انجام شده توسط اندیشکده آمریکایی رند، هزینه های تداوم جنگ اوکراین بیش از منافع آن برای ایالات متحده است.
براساس نتایج این مطالعه که روز گذشته منتشر شد، رند استدلال می کند که اگرچه هر دو طرف روس و اوکراینی بر این باور هستند که از ادامه جنگ منتفع می شوند، اما این وضعیت به نفع آمریکا نیست.
در متن پژوهش انجام گرفته توسط این اتاق فکر آمریکایی که تمرکز اصلی آن ارائه تحلیل های سیاسی به نیروهای نظامی ایالات متحده است، تاکید شده که اگرچه در این جنگ در بیشتر موارد همسویی میان منافع واشنگتن و کییف وجود دارد، اما این منافع مترادف نیستند. ضمن آنکه این نبرد همین حالا هم آسیب های اقتصادی، نظامی و اعتباری قابل توجهی به روسیه وارد کرده است، بنابراین تضعیف تدریجی بیشتر آن دیگر به نفع آمریکا نیست.
رند همچنین با برشمردن هزینه های جنگ میان دو همسایه، آن را برای غرب بسیار گزاف توصیف کرده و نوشته است: این درگیری علاوه بر بروز اختلال های عمده در بازارانرژی، مواد غذایی و کود، بار سنگینی را بر دوش اروپا و آمریکا به دلیل پشتیبانی های مالی گسترده از دولت اوکراین گذاشته است.
این اندیشکده استدلال می کند که با طولانی شدن جنگ در اوکراین، امکان تزلزل در کمک های ارسالی ناتو وجود دارد و امکان دارد روند کنونی که کییف براساس آن توانسته با کمک ضدحملات علیه روسیه به موفقیت دست یابد را معکوس کند. این اتاق فکر در ادامه یادآور می شود که نبرد جاری سبب تمرکز بیش از اندازه سیاستگذاران ارشد و منابع نظامی آمریکا شده و آنها را از پرداختن به اولویتهای دیگر جهانی مانند چین منحرف میکند و در عین حال مسکو را به پکن نزدیکتر میکند.
رند همچنین چشم انداز ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین را در خصوص پیروزی، که بر طبق آن اوکراین تمام سرزمینهای تصرف شده را بازپس می گیرد و روسیه را به دلیل جنایات جنگی و غرامت محاکمه می کند، خوشبینانه و غیرمحتمل می خواند.
در این مطالعه هشدار داده شده است که از نقطه نظر مسکو، جنگ جاری در اوکراین ماهیتی وجودی دارد و کرملین در صورت احساس خطر ممکن است دست به استفاده از تسلیحات هسته ای بزند. اما از سوی دیگر هم چشمانداز صلح از طریق گفتوگو را دستکم در کوتاه مدت چندان روشن ندانسته و دلیل آن را اطمینان خاطر اوکراین از تداوم کمک های غرب و عدم ارائه ضمانت به مسکو در خصوص رفع تحریم ها عنوان می کند.
رند در پایان برای حل این درگیری پیشنهاد می دهد که آمریکا می تواند کمک های نظامی آتی خود را مشروط به تعهد اوکراین به مذاکره ارائه دهد. واشنگتن همچنین باید به مسکو در مورد بی طرفی اوکراین تضمین دهد و شرایطی را برای رفع تحریم ها تعیین کند.
نظر شما