به گزارش خبرنگار ایرنا، روحالله غلامی شامگاه شنبه در نشست ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این میزان افزایش برفروبی در جادههای استان مربوط به ابتدای زمستان سالجاری نسبت به کل زمستان سال ۱۴۰۰ است.
غلامی به رشد ۴۴۷ درصدی یخزدایی جادههای چهارمحال و بختیاری با شنونمکپاشی از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون نسبت به کل زمستان سال گذشته اشاره و تصریح کرد: از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون ۱۷ هزار و ۳۴۸ کیلومترباند در جادههای استان یخزدایی شده که این میزان در کل زمستان سال گذشته سه هزار و ۱۶۸ کیلومترباند بوده است.
وی از کمکرسانی به افزونبر ۱۵ هزار دستگاه خودرو درراهمانده در جادههای چهارمحال و بختیاری از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون و رشد ۶۱۰ درصدی آن نسبت به زمستان سال ۱۴۰۰ خبر داد و یادآور شد: این تعداد کمکرسانی در کل زمستان سال گذشته برای ۲ هزار و ۱۱۲ دستگاه خودرو انجام شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری نرخ رشد اسکان اضطراری مسافران استان از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون نسبت به کل زمستان سال گذشته را ۲ هزار و ۱۳۲ درصد دانست و اظهار داشت: از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون پنج هزار و در کل زمستان سال قبل ۲۲۴ مورد اسکان اضطراری به مسافران استان داده شد.
وی گفت: در زمستان سال گذشته ۲ هزار و ۸۵ تن و از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون ۱۶ هزار و ۷۶۰ تن شنونمک در جادههای چهارمحال و بختیاری مصرف شد.
غلامی تاکید کرد: پیش از فعالیت سامانه بارشی قبلی در چهارمحال و بختیاری تنها یک مورد سقوط بهمن در گردنه تاراز شهرستان کوهرنگ گزارش شد اما در بارش اخیر ۸۰ مورد سقوط بهمن در گردنههای استان رخ داد.
وی با اشاره به آمادگی کامل نیروهای راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که ماشینآلات و تجهیزات استان ناکافی است و خودروهای اعزامی از سایر استانهای کشور نیز پاسخگو نیست.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای برفروبی در جادههای استان هماکنون با کمبود ماشینآلات و تجهیزات شامل برفخور، بولدوزر و تریلر مواجه هستیم.
وی یادآور شد: بههمین منظور کمک سایر دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برای تامین ماشینآلات و تجهیزات برفروبی در جادههای چهارمحال و بختیاری ضروری است.
غلامی اظهار داشت: در مدت فعالیت سامانه بارشی جدید در چهارمحال و بختیاری مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند و در صورت لزوم به انجام سفر باید به زنجیر چرخ، سوخت کافی، خوراک و لباس گرم مجهز باشند.
سرپرست مرکز اورژانس پیشبیمارستانی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۳۵۰ نیروی اورژانس در سطح استان به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند.
محمود شمسیپور دهکردی تاکید کرد: هماکنون ۵۸ پایگاه امدادی، یک پایگاه امداد هوایی، ۸۱ دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه اتوبوسآمبولانس برای خدماترسانی در زمان فعالیت سامانه بارشی جدید چهارمحال و بختیاری آماده شده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۳۵ گروه امدادی به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند و امکان افزایش تا ۹۶ گروه وجود دارد.
مسعود مثنوی تصریح کرد: ذخیرهسازی در انبارهای امدادی جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیاری از نظر مواد خوراکی، نایلون پوششی و سایر اقلام ضروری انجام شده است.
وی افزود: تا پایان فعالیت سامانه بارشی جدید در چهارمحال و بختیاری یک فروند بالگرد در جمعیت هلالاحمر استان مستقر میشود.
شهردار شهرکرد نیز گفت: مرکز چهارمحال و بختیاری به چهار ناحیه تقسیمبندی و ۱۶۲ نیروی انسانی ساماندهی شده است.
محمدحسین واحدیان تاکید کرد: هماکنون پاکسازی معابر اصلی و فرعی شهرکرد و انتقال برفهای ناشی از فعالیت سامانه بارشی قبلی به خارج از منطقه مسکونی در مرکز استان انجام شده است.
وی با اشاره به ذخیرهسازی کافی شنونمک در مخزنهای سطح شهر یادآور شد: در ساعت ابتدایی شروع بارشها و در زمان اوج ترافیک به همکاری بیشتر مسئولان دستگاههای اجرایی و شهروندان نیاز داریم.
واحدیان تصریح کرد: از دستگاههای اجرایی، شرکتهای خدماترسان و ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری درخواست میشود در زمان بارشها ماشینآلات و تجهیزات خود را در اختیار شهرداری شهرکرد قرار دهند.
به گزارش ایرنا، براساس پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری یک سامانه بارشی آسمان استان را از بامداد یکشنبه تا پایان پنجشنبه هفته جاری فرا میگیرد.
بههمین منظور ادارهکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری هشدار قرمز صادر کرده است.