به گزارش خبرنگار ایرنا، روحالله غلامی روز یکشنبه در نشست مدیریت بحران با اشاره به پیمایش ۶۴ هزار کیلومتری ناوگان خودرویی راهداری چهارمحال و بختیاری از زمان آغاز طرح راهداری زمستانی تاکنون افزود: در این مدت ۱۱ هزار کیلومتر یخزدایی و ۸۲ مورد ریزشبرداری در جادههای استان انجام و یک مورد بهمن به ارتفاع سه متر در گردنه تاراز شهرستان کوهرنگ رفع شد.
غلامی به امدادرسانی به یکهزار و ۴۶۸ خودرو گرفتار در برف و کولاک از ابتدای طرح راهداری زمستانی تاکنون اشاره و تصریح کرد: در این مدت ۵۰۰ مسافر در راهدارخانههای استان اسکان داده شدند.
وی با اشاره به آسیب جدی به ۱۵ دستگاه از ناوگان خودرویی راهداری چهارمحال و بختیاری در بارشهای اخیر یادآور شد: این خودروها به تعمیر اساسی نیاز دارد.
غلامی با اشاره به بهرهمندی از ۴۰ دستگاه گریدر، لودر و تراکتور از بخش خصوصی بهصورت استیجاری در بارشهای اخیر اظهار داشت: در زمان بارش اولویت بازگشایی جادهها با محورهای اصلی است.
رییس اورژانس چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در زمان بارش امکان امدادرسانی با بالگرد وجود ندارد.
محمود شمسیپور تاکید کرد: در زمان بارش سنگین برف، امکان خروج آمبولانس از پایگاههای اورژانس وجود ندارد و بههمین منظور ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای و شهرداریها نسبت به برفروبی درب پایگاهها اقدام کنند.
وی بیمارستانهای هاجر و آیتالله کاشانی شهرکرد را جزو بیمارستانهای حائز اهمیت در چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: با توجه به حجم بالای مراجعات و تردد خودروهای آمبولانس باید برفروبی مسیرهای منتهی به مراکز درمانی مرکز استان و شهرستان در اولویت شهرداریها باشد.
شمسیپور به ملزومات امدادرسانی به مادران باردار و نوزادان در شرایط بحران ناشی از بارش سنگین برف در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: در همین راستا برفروبی برخی محورهای ارتباطی روستایی باید در اولویت قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به صدور هشدار نارنجی برای تمامی شهرداریهای استان گفت:بهرهمندی از ظرفیت و توان ماشینآلات سنگین بخش خصوصی مورد نیاز برای امدادرسانی در حوادث ناشی از بارش برف در دستور کار شهرداران قرار گیرد.
بهادر عبدالغنی جمعآوری شنونمک موجود در معابر و محورهای ارتباطی مرکز چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تاکید کرد: شهرداریها بخشی از کمبود نیروی خود در زمان بحران را با نیروهای ستادی و اداری جبران کنند.
شهردار شهرکرد نیز گفت: در بارش برف قبل ۷۵۰ تن شنونمک در خیابانها و معبرهای مرکز چهارمحال و بختیاری مصرف شد.
محمدحسن واحدیان تصریح کرد: هماکنون یکسوم دستگاههای برفروبی و شنونمکپاشی در اختیار شهرداری شهرکرد برای ارائه خدمات به شهروندان در زمان بارش برف استیجاری است.
وی اظهار داشت: در ۱۰ روز گذشته سه تیغه برفروب و یک کامیون به مجموعه تجهیزات شهرداری شهرکرد برای خدماترسانی در زمان بارش اضافه و تجهیزات آسیبدیده نیز تعمیر و در بین نواحی مختلف توزیع شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سرمای شدید هوا مشکلاتی را برای اجرای طرحهای عمرانی در حوزه آبرسانی ایجاد کرده است و امکان جوشکاری و بتنریزی وجود ندارد.
فردوس کریمی تاکید کرد:طرحهای پیشبینی شده حوزه آبرسانی چهارمحال و بختیاری برای بهرهبرداری در دهه فجر انقلاب اسلامی سالجاری آماده نشدهاند.
وی خروجی کنونی چشمه کوهرنگ را ۳۰۰ لیتر بر ثانیه دانست و افزود: این چشمه در سال گذشته ۲ مرتبه با مشکل مواجه شد اما اکنون با وجود طرحهای پدافندی فدک و عمان دچار بحران جدی در تامین آب آشامیدنی نمیشویم.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نظر شما