ناصر فخرموحدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اینک تنها ۲۰ میلیارد تومان از مطالبات زعفران کاران استان باقی مانده است که با پیگیری های انجام شده این مبلغ نیز به زودی واریز خواهد شد.
وی تصریح کرد: خرید حمایتی زعفران از دهه اول آبان ماه سال جاری با هدف کنترل قیمت، تنظیم بازار و متضرر نشدن کشاورز آغاز و طبق دستورالعمل ابلاغی، قیمت خرید حمایتی هر یک کیلوگرم زعفران نگین ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، شبه نگین ۳۳ میلیون تومان و پوشال مرغوب ۳۲ میلیون تومان از کشاورزان خریداری شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانشمالی ادامه داد: دولت در مجموع ۲ تن محصول نگین زعفران را خرید حمایتی کرد که قرارداد خرید ۶۷۰ کیلوگرم آن نهایی شد.
"نگین" به زعفرانی گفته می شود که موقع پاک کردن آن سه کلاله زعفران از قسمت سفید(ریشه) و قسمت نارنجی رنگ (بوری) کاملا جدا شود و هیچگونه رنگی جز رنگ قرمز در آن نباشد و هر چه این کلاله ها درشت تر باشد قدرت رنگ دهی بیشتر و شکل ظاهری آن زیباتر است.
تولید زعفران از سطح کشتزارهای این استان با ۵.۵ کیلوگرم در هر هکتار بیش از میانگین کشور است و این در حالی است که میانگین برداشت زعفران در کشور بیش از چهار کیلوگرم در هر یک هکتار است.
خراسان شمالی با چهار هزار و ۶۳ هکتار سطح زیر کشت زعفران بعد از استان های خراسان رضوی و جنوبی مقام سوم در کشور دارد که از این میزان ۶۱ هکتار غیر بارور است و پیش بینی می شود امسال ۲۲ تن زعفران به ارزش ۷۷۰ میلیارد تومان از سطح کشتزارهای این استان برداشت شود.
صادرات ۱۸۷ میلیون دلار کالا از خراسان شمالی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانشمالی در ادامه گفت: ۱۸۷میلیون دلار کالا که بیشتر آنها محصولات پتروشیمی، فولاد و پلاستیکی بود در ۱۰ ماهه امسال از استان صادر شد.
وی افزود: از این میزان ۱۱۷میلیون دلار صادرات استان از طریق گمرک خراسان شمالی بوده و مابقی نیز از طریق گمرگات دیگر استان ها صادر شده است.
فخر موحدی ادامه داد: بدین ترتیب امسال صادرات کالا در استان ۲۵۴ درصد از لحاظ ارزشی و ۱۷۰ هزار تُن نیز از لحاظ وزنی رشد داشته اشت.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: در همین مدت واردات استان نیز ۶۱ میلیون دلار واردات بوده که به لحاظ ارزشی نسبت به سال قبل ۱۰۵ درصد رشد داشته است.
فخرموحدی یادآور شد: بیشترین کالاهای وارداتی در بخش تجهیزات مورد نیاز واحدهای تولیدی یا ماشینآلات صنعتی بوده که استان قابلیت تولید آنها را نداشته است.
استان خراسان شمالی با داشتن واحدهای بزرگ صنعتی چون پتروشیمی، فولاد و لوله گستر اسفراین و آلومینای جاجرم در رتبه هفدهم استان های برخوردار از واحدهای بزرگ صنعتی قرار دارد و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی کوچک نیز در این استان فعال است که حدود چهار هزار نفر در آن اشتغال دارند.