اردبیل - ایرنا - نمایشگاه معرفی کارهای مبتنی بر فناوری همزمان با نخستین رویداد ارایه نیازهای فناورانه اولویت‌دار با حضور مسئولان استانی و فعالان و مدیران شرکت‌های دانش بنیان در اردبیل گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه محقق اردبیلی روز سه شنبه در آئین افتتاح نمایشگاه کار مبتنی بر دانش بنیان در این دانشگاه گفت: ۱۲۰ فرد صاحب ایده و تولیدکننده دانش بنیان برای شرکت در رویداد ارائه نیازهای فناورانه اولویت دار نام‌نویسی کرده بودند و ۴۵ تیم یا شرکت در نمایشگاه حضور یافته اند.

نعمت هدایت افزود: شرکت کنندگان آخرین تولیدات و محصولات خود را در محورهای صنعت و کشاورزی، پتروشیمی و شیمیایی، برق و الکترونیک، فناوری‌های زیستی، آی تی و شبکه و مخابرات و سلامت و تجهیزات پزشکی به مدت دو روز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اند و استارتاپ ها به حمایت استانداری اردبیل نیاز دارند و باید راه‌های نوآورانه را برای شکوفایی استعدادها در پیش بگیریم.

وی ادامه داد: متاسفانه خرید محصولات در سیستم تجارت، به شکل سنتی است و از این رو محصولات دانش بنیان خریدار لازم را ندارند و باید تولیدات مبتنی بر نیاز را مدنظر قرار دهیم و خوشبختانه ارتباط بین صاحبان ایده و نیازمندی‌های جامعه در حال تقویت است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل هم در نشست نخستین رویداد ارائه نیازهای فناورانه اولویت دار گفت: سابقه این رویداد در کشورهای اروپایی زیاد است و خوشبختانه در ایران و اکنون در اردبیل نیز برگزار می‌شود و این اقدام مبارک سبب سوق یافتن صاحبان ایده به مراکز تولید و سرمایه گذاری و در نهایتتولید ثروت و بهره وری خواهد شد.

کاظم دبیر افزود: باید ایده‌های مناسب در کنار حوزه‌های صنعت و اقتصاد، برای حوزه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی نیز تعریف و پیگیری شود تا اعتبارات و بودجه‌ها در مسیر علمی و نتیجه بخش صرف شود و با اجرای طبق برنامه ریزی طرح‌ها مورد نیاز جامعه، اعتماد افزایی در جامعه تقویت شود.

وی با تاکید بر استفاده از صاحبان ایده‌های نو در همه حوزه‌ها و بخش‌ها، گفت: باید با محوریت دانشگاه محقق اردبیلی برنامه ریزی‌های لازم برای بهره مندی از فناوری استفاده شود زیرا صرف بودجه بدون بهره مندی از مقوله دانش بنیان و فناوری، جفا در حق استان است.

۴۲ شرکت دانش بنیان در استان اردبیل فعال است

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: ۴۲ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد ۱۲ مورد از آن شرکت‌ها در حوزه برق و الکترونیک و هشت شرکت در حوزه تجهیزات پیشرفته فعالیت می‌کنند.

یوسف عباسپور افزود: متاسفانه شرکت‌ها تاکنون نتوانسته اند در حوزه کشاورزی وارد شوند اما در حوزه زیستی و فناوری غذایی استان هفت شرکت فعالیت می‌کنند و وجود منابع انسانی ماهر، پیچیدگی محصولات در حد کشورهای اروپایی، غیرقابل کپی برداری بودن تولیدات، مرتبط بودن محصولات با نیازهای جامعه و احساس مسئولیت اجتماعی از ویژگی‌های بارز شرکت های دانش بنیان استان است.

وی تصریح کرد: ۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای شرکت‌های دانش بنیان استان اردبیل منظور شده بود که در هفته‌های اخیر ۲۵۰ میلیارد ریال آن تامین شده و به زودی در اختیار شرکت ها قرار خواهد گرفت و تاکنون ۲۰ میلیارد ریال به شرکت‌ها داده شده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت: از زمان تاسیس این پارک در استان اردبیل تا ۱۵ شهریور امسال، ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به شرکت‌ها داده شده است در حالی که طی پنج ماه گذشته، نزدیک به ۱۰۰ میلیارد ریال به شرکت‌ها داده شده و در کنار آن، ضمانت نامه بانکی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است که این رقم نیز قبل از پنج ماه قبل، ۸۰ میلیارد ریال بود.

وی اظهار کرد: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش شرکت‌های دانش بنیان، در نظر داریم ۹۳ شرکت را برای بررسی وضعیت، در اسفندماه به معاونت علمی رئیس جمهوری معرفی کنیم تا در صورت موافقت به شمار شرکت های دانش بنیان استان اردبیل افزوده شود.

۹۲ درصد واحدهای تولیدی استان فعال هستند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل هم در این رویداد گفت: در سال‌های قبل ۶۰ درصد واحدهای تولیدی استان فعال بودند و اکنون ۹۲ درصد واحدهای تولیدی فعال هستند و این نشانگر شتاب و پویایی شرکت‌هاست و باید صنایع استان، صادرات محور باشند و حداقل با تولیدات مشابه خارجی رقابت کنند.

رامین صادقی افزود: برخی واحدها اگر با توسعه علمی همگام نباشند، در خطر تعطیلی قرار می‌گیرند و باید به سمت کارهای تحقیقاتی روی آورند و لازم است برای تکمیل زنجیره تولید، زنجیره ارزش نیز افزوده شود تا در نهایت، کارآفرینی آسان را تجربه کنیم.

جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این نشست علمی از بازنگری آئین نامه اعتبار پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و گفت: از سال آینده با اجرای آن به عرصه پژوهش و فناوری استان شتاب داده خواهد شد.

وی افزود: جذب پژوهشگران پسادکتری را در دستور کار داریم و در این راستا ۱۲۰ نفر جذب خواهند شد و مرجعیت علمی برای ما اهمیت دارد و اکنون خوشبختانه از نظر کارهای پژوهشی تقاضامحور در جایگاه خوبی قرار داریم.

دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است و اکنون تعداد رشته‌های مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.

این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایش‌های علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.