گچساران - ایرنا - مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: پنج هزار میلیارد ریال امسال برای به روزرسانی و استانداردسازی تجهیزات هنرستان‌های کشور هزینه شد.

عباس بیات روز چهارشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هفت هزار هنرستان در کشور وجود دارد افزود: برای استاندارد سازی و به روز کردن تجهیز هنرستان های کشور نیاز به عزم جدی، ملی و استفاده از صندوق توسعه ملی داریم.

وی بیان کرد: ردیف اعتباراتی از طریق نوسازی برای ساخت و تجهیز هنرستان های جدید در نظر گرفته خواهد شد و سال گذشته ۹۲۰ میلیارد ریال نوسازی برای هنرستان ها کشور تجهیزات خریداری کرد.

بیات ابراز کرد: برای به روز رسانی تجهیزات هنرستان های کشور در سال آیند ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی اظهار کرد: هم اکنون مهارت ۴۰ رشته فعال در مدارس فنی و حرفه و ۱۶۴ رشته در مدارس کاردانش کشور در حال انجام است.

مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: راه اندازی کاروان های توزیع تجهیزات آموزشی مدارس در استان های کشور را امسال داشته ایم که شاهد تحول خوبی در این زمینه بودیم.

بیات ادامه داد: در آموزش و پرورش ردیف بودجه ای به عنوان سرانه دانش آموزی وجود دارد که مستقیم به مدارس کشور واریز می شود امسال در این ردیف سرانه، ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شد که ۵۰درصد آن به هنرستان ها اختصاص داده شد.

۲ برابر سرانه دانش آموزی اعتبار به هنرستان های کهگیلویه و بویراحمد تزریق می شود

بیات تصریح کرد: در سال آینده تخصیص اعتبارات به مدارس کهگیلویه و بویراحمد را بر اساس سرانه دانش آموزان در نظر گرفته نمی شود بلکه ۲ برابر سرانه به هنرستان های استان تزریق خواهد شد.

وی با بیان اینکه طرح فنی و حرفه ای کشاورزی تقویت می شود گفت: هم اکنون سه و چهار دهم درصد دانش آموزان هنرجوی بخش کشاورزی هستند در حالی که باید این میزان به ۱۴ درصد برسد.

بیات گفت: طرح شهید حسن باقری با هدف افزایش تعداد هنرجویان کشاورزی و افزایش سطح زیر کشت هنرستان ها اجرا خواهد شد.

مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: هم اکنون بیش از پنج هزارو ۷۰۰ هکتار زمین کشاورزی در اختیار هنرستان های کشاورزی قرار دارد که در طرح شهید حسن باقری این زمین ها افزایش و محصولات بیشتری از سوی هنرجویان کشاورزی تولید خواهد شد.

۳۰ تا ۱۰۰ درصد هنرجویان کاردانش وارد بازار کار می شوند

وی با بیان اینکه هنر جویان متناسب به رشته های مورد نیاز وارد بازار کار می شوند گفت: بیش از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد هنرجویان فنی و حرفه ای بعد از مهارت آموزی و پایان تحصیلات وارد بازار کار می شوند.

مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: با تعامل خوبی که مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان وجود دارد هم اکنون ۶۰ هنرستان کشاورزی در سطح کشور فعالیت دارند.

بیات توسعه هنرستان‌های وابسته را از رویکردهای مهم آموزش‌وپرورش عنوان کرد و گفت: متناسب با اقلیم استان و شرایط جغرافیایی هنرستان‌های کشاورزی در سطح کشور توسعه خواهد یافت.

وی با اشاره به برای راه‌اندازی مجدد هنرستان کشاورزی در مرکز تحقیقات امامزاده جعفر گچساران گفت: پیگیری‌های لازم از طریق وزارت و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در این زمینه انجام خواهد شد.