به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، "أیمن الصفدی" وزیر خارجه اردن طی سخنانی در دمشق اظهار داشت: سفر ما به دمشق در راستای رایزنی درباره روابط دوجانبه و تلاش برای دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه صورت گرفته است.
وی افزود: ما راه حلی را مورد بررسی قرار دادیم که وحدت، تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه را حفظ کند. امنیت، ثبات و نقش آن را احیا کند و همچنین شرایطی را ایجاد کند که امکان بازگشت داوطلبانه آوارگان فراهم شده و سوریه را از شر تروریسم که تهدیدی برای همه کشورها است، خلاص کند.
الصفدی همچنین ادامه داد: ما دو کشور برادر هستیم و از اتفاقاتی که برای یکدیگر رخ میدهد متاثر هستیم و همانطور که قبلاً اشاره کردیم اینجا هستم تا همبستگی اردن را با برادرانمان در سوریه در مواجهه با عواقب زلزله اعلام کنم و آنچه که میتوانیم در زمینه کمک به ملت برادر سوریه در این راستا انجام دهیم را مورد بررسی قرار دهیم.
وی تصریح کرد: پادشاه اردن از همان ابتدا بر این موضوع تاکید داشت که هر آنچه در توان داریم را در اختیار برادرانمان قرار دهند.
وزیر خارجه اردن خاطرنشان کرد که اردن هواپیماها و کامیونهای زیادی را برای کمک به ملت سوریه فرستاده است و هواپیمای جدید امدادی اردن نیز امروز وارد سوریه میشوند.
وی همچنین تاکید کرد: پیام ما روشن است و ما در کنار ملت سوریه برای غلبه بر مصیبت وارد شده بر آنها هستیم.
خبرگزاری دولتی سوریه "سانا" امروز اعلام کرد که «أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن پس از ورود به دمشق با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
برپایه این گزارش، الصفدی در این دیدار همبستگی اردن با دولت و ملت سوریه را ابراز کرد.
الصفدی و بشار اسد در این دیدار درباره وضعیت انسانی سوریه و نیازهای امدادی زلزله زدگان رایزنی کردند.
قرار است که أیمن الصفدی پس از سوریه عازم ترکیه شود.
این اولین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی اردن به سوریه طی ۱۲ سال گذشته است، زیرا اردن از جمله کشورهای عربی بود که در سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از تصمیم اتحادیه عرب پس از نشست اضطراری در قاهره، سوریه را تحریم کرد و علیه این کشور موضع گرفت.
با این حال، روابط بین اردن و سوریه در سالهای اخیر در چندین سطح به حالت عادی بازگشته است، زیرا «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه در سال ۲۰۲۱ با «عبدالله دوم» شاه اردن تماس تلفنی برقرار کرد و دیدارهایی بین وزرای خارجه دمشق و امان برای بازگشایی مرزهای دو کشور و همچنین بازگشت مبادلات اقتصادی انجام شد.
به ادعای المملکه، اردن در بحبوحه کمپین بین المللی همدردی با زلزله زدگان سوریه و ترکیه، اولین کشوری بود که محمولههای بزرگ کمک به هر دو کشور را ارسال کرد.
در این پیوند، ریاست جمهوری سوریه طی روزهای گذشته در بیانیهای اعلام کرد که پس از زلزله اخیر، «عبدالله دوم» شاه اردن در تماس تلفنی با رئیس جمهوری سوریه ضمن تسلیت به زلزله زدگان، همبستگی خود را با ملت سوریه اعلام کرد.
۶ فوریه برابر با ۱۷بهمن ماه زمینلرزهای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخشهایی از ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و به دنبال آن پسلرزههای شدیدی رخ داد که تاکنون ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر هزار نفر در ترکیه جان باختهاند.