سمنان- ایرنا- کارشناس ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی اداره کل استاندارد استان سمنان گفت: ۱۹۶ فقره گواهینامه انطباق کالاهای وارداتی در زمینه مواد اولیه و حد واسط واحدهای تولیدی در استان از بهمن ۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۱ صادر شد.

محمد نظری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: قانونگذار در بندهای ۱۵ و ۱۶ ماده هفت قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، کنترل کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی مشمول استاندارد اجباری را یکی از مهم ترین ماموریت ها و وظایف سازمان ملی استاندارد عنوان کرد.

کارشناس ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی اداره کل استاندارد استان سمنان بیان کرد: مجوز واردات کالا پس از بازدید و بررسی کارشناسان اداره کل استاندارد استان از محصولات وارداتی صادر شد.

وی با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، بیان کرد: یکی از وظایف مهم سازمان ملی استاندارد نظارت بر کالاهای صادراتی و وارداتی مشمول استاندارد با هدف فراهم کردن امکان رقابت برای کالاهای صادراتی کشور با کالاهای مشابه خارجی، حفظ بازارهای بین المللی، جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب و حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی است.

وی ادامه داد: تسهیل در ورود کالا به کشور در سازگاری و هماهنگی با مقررات و روش های متعارف در تجارت جهانی و به منظور حمایت از حقوق مصرف کننده از لحاظ بهداشت، ایمنی، ضوابط زیست محیطی و اقتصادی و حمایت از حقوق تولیدکننده داخلی در مقابل تخریب بازار و رقابت نامطلوب و ممانعت از ورود کالاهای بی کیفیت، از دیگر اهداف بازرسی کالاهای وارداتی است.

وی با بیان اینکه تنها در صورت انطباق کالا با استانداردهای ملی مربوطه یا ضوابط فنی، مجوز صادرات یا واردات کالا از مبادی گمرکی استان سمنان صادر می‌شود، تصریح کرد: کالاهای وارداتی پس از دریافت این گواهینامه، ترخیص و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارشناس ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی اداره کل استاندارد استان سمنان گفت: چنانچه کالای صادراتی و وارداتی به سمنان، مشمول استاندارد اجباری نباشد، برای تعیین ماهیت و آنالیز به اداره کل استاندارد استان ارجاع داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۲ هزار و ۹۷۰ تن کالا به ارزش ۷۶ میلیون و ۶۳۱ هزار دلار از ابتدای امسال تا پایان دی ماه وارد استان سمنان شد که بیشتر شامل قطعات منفصله خودرو، خاک سرب، ماشین آلات تولید، اجزاء و قطعات ترانسفورماتورها، جوهر رنگ، مقره، نوار فلزی، تیغه کرکره برقی، ماژول و ورق سلیکونی و اتصالات بود که از ۲۲ کشور شامل ترکیه، چین، آلمان، چک، امارات، و ژاپن وارد شد.