به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا صادقی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان در جوار امامزاده یحیی(ع) افزود: استان سمنان ظرفیتهای زیادی در افزایش تجارت خارجی دارد که این راهبرد در سالجاری با اهتمام ویژه پیگیری میشود.
وی افزود: بنا به توصیه مقام معظم رهبری؛ دامنه جغرافیایی تجارت خارجی باید گسترش یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان گفت: مردمیسازی اقتصاد یکی از رویکردهای دولت سیزدهم در سالجاری است که در استان سمنان نیز با اهتمام پیگیری میشود.
سمنان استان سوم کشور در تحقق رشد اقتصادی
وی بیان کرد: استان سمنان رتبه سوم تحقق رشد اقتصادی و امنیت سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۱ را از آن خود کرد.
صادقی افزود: سمنان دومین استان برتر کشور در زمینه اشتغالزایی و راستیآزمایی براساس گزارشها در سال ۱۴۰۱ معرفی شد و از لحاظ رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ سمنان سومین استان برتر کشور شد.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۱ تلاش شد کارها برنامه محور و با تکیه بر نیروی انسانی توانمند پیش رود، افزود: بخش تحقیق و توسعه یک اصل مهم در تحول اقتصادی و شکوفایی کارآفرینی است و باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان تصریح کرد: نیروی کار انسانی مهارتی و کاربلد از کمبودهای صنعت استان است و از این رو باید مهارتآموزی و مهارتافزایی در این استان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گفته صادقی در زمان حاضر صنعت استان سمنان به دسته کم بین سه تا چهار هزار نیروی انسانی نیاز دارد.
وی افزود: جوانان بیشتر به کارهای پشتمیز نشینی و یا فعالیتهایی از جمله نگهبانی و راننده بودن تمایل دارند و از فعالیتهای مهارتی استقبال خوبی نمیشود که یک ضعف محسوب میشود.
صادقی خاطرنشان کرد: سمنان جزو استانهای باسواد و دارای سرمایه انسانی غنی است و باید از این ظرفیت برای توسعه استان بهره گرفت.
به گفته وی توسعه و تقویت چهار زنجیره ارزشی راهبردی شامل زنجیره ارزشی خودرو، زنجیره آیسیتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع خلاق در بخشهای مختلف مانند سفال، سرامیک و صنایعدستی و زنجیره کشاورزی نوین و شیلات از راهبردهای استان سمنان در سال ۱۴۰۲ است.
تولید ۵۰ درصد ناوگان حمل ونقل عمومی کشور در استان سمنان
صادقی افزود: ۳۵ شرکت قطعهساز خودرو در استان سمنان فعال است و طبق گزارشها ۵۰ درصد ناوگان حمل ونقل عمومی کشور در استان سمنان تامین میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان بیان کرد: شرکت اتوبوسسازی عقاب افشان سمنان طی قرارداد با وزارت کشور متعهد به ساخت۲هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس است.
وی با اشاره به تقویت و توسعه زنجیره آیسیتی و فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات افزود: پارک فاوا در سمنان تکمیل شد و آماده بهرهبرداری است.
صادقی اظهار کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) در شاهرود نیز در دست ساخت است.
وی یادآور شد: طبق آخرین بررسیها ۱۶۰ شرکت فعال در حوزه آی سی تی در استان سمنان وجود دارد و پیگیری اجرای شهر هوشمند در سمنان به منظور تامین بازار فروش برای محصولات آیسیتی در دستور کار است.
وی با اشاره به معرفی استان سمنان به عنوان نماینده ایران در اتحادیه بینالمللی شهرهای در امتداد جاده ابریشم ابراز کرد: تکمیل زنجیره تولید و تامین بازار برای صنایع خلاق مانند سفال و سرامیک باید با اولویت پیگیری شود.
صادقی با بیان اینکه کشاورزی نوین و شیلات از دیگر خوشههای ارزشی مورد توجه در استان سمنان است، افزود: با حمایت صندوق کارآفرینی امید توسعه شیلات در وسعت۲۰۰ هکتار و ۳۰ استخر در دست اجرا است که با تکمیل این طرح، ظرفیت استان در زمینه پرورش آبزیان مانند ماهی و میگو به ۲ برابر خواهد رسید.
فروش ۷۹۰ هزار تن انواع فرآوردههای کشاورزی در سال ۱۴۰۱
صادقی با تاکید بر اینکه افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی از دیگر اولویتها در استان سمنان است، افزود: فروش فرآوردههای کشاورزی در این استان از ۷۲۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ با ۷۰ هزار تن افزایش به ۷۹۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسید.
وی با اشاره به طرح بازار آب به عنوان طرحی ارزشمند برای کمک اقتصادی شدن کشاورزی افزود: توسعه کشت قراردادی و توسعه کشت گلخانهای از دیگر برنامهها در استان سمنان به منظور افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی است.
به گفته صادقی به منظور تامین امنیت غذایی و جلوگیری از پیش خرید گندم از سوی دلالان، امسال ۴۵ هزار تن کشت قراردادی گندم در استان سمنان اجرا شد.
بازار آب یا مبادله آب، یعنی فرایند خرید و فروش حقوق دسترسی به آب (حقابه) که می تواند به صورت دائمی یا موقت باشد؛ به زبان ساده بازار آب شامل شرکت آب منطقه ای به عنوان ناظر، شرکت کارگزار به عنوان مجری، خریدار و فروشنده آب می باشد.
فروشنده جهت ارائه درخواست فروش تمام یا بخشی از حقابه قانونی خود، به شرکت کارگزار بازار آب مراجعه و پیشنهاد فروش خود را ثبت می کند، کارگزار نیز با بررسی پیشنهاد خریداران و تفاهم بین فروشنده با خریدار، فرایند مبادله آب به صورت قانونی را بین خریدار و فروشنده آب فراهم می سازد. شرکت آب منطقه ای نیز کل فرایند مبادله آب را نظارت می کند.
تحقق بازچرخانی پساب صنعتی
صادقی یادآور شد: از طریق بازچرخانی پساب شهرک صنعتی سال گذشته ۴۵ لیتر بر ثانیه اب تصفیه به شهرک صنعتی بازگشت و در مجموع طی یکسال گذشته بیش از ۱۵۰ لیتر آب برای صنعت تامین شد که تامین آب الفبای توسعه و آبادانی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت:۱۵۰ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت دارد و گسترش واحدهای دانش بنیان و ایجاد واحد تحقق و توسعه در واحدهای تولیدی همچنان با اهتمام ویژه دنبال میشود.
وی تصریح کرد: به منظور جذب سرمایهگذار در ۱۳ رسته کاری گرفتن مجوز بینام در دست اجرا است که در صورت اعلام آمادگی از سوی سرمایهگذار، بدون معطلی قراردادها امضا و اجرای طرح آغاز شود.
صادقی با بیان اینکه تحریمها یک فرصت شکوفایی و خودکفایی است، افزود: شورای فرهنگ عمومی در زمینه جهاد تبیین و بیان تلاشها و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی به منظور تقویت نشاط و امید در جامعه اهتمام داشته باشد.
وی افزود: تحریمها موجب ایستادن کشور روی پای خود شده است و تنها ۲ درصد رشد اقتصادی کشور مربوط به استقراض از بانکهای جهانی است.
صادقی با اشاره به اینکه بزرگترین افت یک جامعه مصرفگرایی، تجملگرایی و اتلاف منابع است، اظهار کرد: پرهیز از تجملگرایی فرهنگ سازی شود.
وی افزود: پاشنه آشیل جامعه ناامیدی است و تبیین اقدامات و تلاشها لازمه ارتقای امید است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: رشد منفی اقتصادی در سفرههای مردم اثر گذار بود و تلاش میشود شرایط مطلوب در سال پیشرو رقم بخورد.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، از مجموع جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی می کنند.
نظر شما