نیویورک- ایرنا- جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در نخستین سالگرد جنگ اوکراین گفت که با رهبران گروه ۷ برای تحمیل هزینه‌های بی سابقه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت وگو کردیم.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی در نخستین سالگرد جنگ اوکراین گفت: امروز، یک سال از شروع بمبآران ها می گذرد و اوکراین هنوز مستقل و آزاد است. از خرسون تا خارکیف، جنگجویان اوکراینی سرزمین خود را پس گرفته اند و در بیش از نیمی از قلمروی که روسیه سال گذشته تصرف کرده بود، پرچم اوکراین با افتخار بار دیگر به اهتزاز درآمد.

وی تصریح کرد: یک سال پیش، جهان برای سقوط کی یف آماده می شد. من این هفته در پایتخت اوکراین بودم و می توانم گزارش دهم: کی یف قوی، سربلند و مهمتر از همه آزاد ایستاده است.

رئیس جمهور آمریکا افزود: من امروز همان سخنانی که یک سال پیش هنگام آغاز حمله روسیه به اوکراین گفتم، تکرار می کنم. دیکتاتوری که قصد بازسازی یک امپراتوری را دارد، هرگز عشق مردم به آزادی را از بین نخواهد برد.

بایدن اضافه کرد: بی رحمی هرگز اراده آزادگان را خدشه دار نمی کند. اوکراین هرگز یک پیروزی برای روسیه نخواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: یک سال پیش، گروه ۷ پس از حمله پوتین به اوکراین تشکیل جلسه داد. اکنون نه تنها اوکراین پابرجاست، بلکه ائتلاف جهانی در حمایت از اوکراین قوی‌تر از همیشه است و گروه ۷ در مرکز این حمایت است.

بایدن تصریح کرد: ما امروز دوباره گفتگو کردیم تا تعهد خود را برای تحمیل هزینه های بی سابقه به پوتین تجدید کنیم. همانطور که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در دسامبر گذشته هنگام دیدار با ما گفت: این جنگ مشخص می‌کند که فرزندان و نوه‌های ما و نسل آینده آنها در چه دنیایی زندگی می‌کنند. او تنها درباره کودکان اوکراینی صحبت نمی کرد، اشاره او به همه ما بود.

رئیس جمهور آمریکا در حالیکه در کشورش بر سر حمایت های مالی و نظامی از اوکراین در پی کسب قدرت جمهوری خواهان در کنگره اختلاف نظرهای جدی وجود دارد، ادعا کرد: پرچم های اوکراین در سراسر آمریکا، در شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک، به اهتزاز درآمده است. طی سال گذشته، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان با یکدیگر متحد شدند تا از آزادی دفاع کنند. آمریکایی ها چنین ملتی هستند. این کاری است که آمریکایی ها انجام می دهند.

به گزارش ایرنا، دولت جو بایدن روز جمعه به وقت محلی در سالگرد جنگ میان روسیه و اوکراین، مجموعه ای از تحریم های جدید علیه مسکو وضع کرد. آمریکا و متحدان آن در گروه هفت، ۲۰۰ فرد و نهاد روسی از جمله ۱۲ موسسه مالی و بخش‌های دفاعی، فناوری و معدن روسیه را تحریم کردند. برخی از افراد تحریم شده در خارج از روسیه و در اروپا، آسیا و خاورمیانه حضور دارند.

علاوه بر این، وزارت بازرگانی آمریکا محدودیت های صادراتی علیه ۹۰ شرکت مرتبط با روسیه از جمله برخی شرکت های چینی اعلام کرده است.

این وزارتخانه ادعا کرده که این محدودیت ها به دلیل کمک به روسیه برای دور زدن تحریم ها معرفی شده اند. این اقدام وزارت بازرگانی آمریکا صادرات کالا و فناوری آمریکا مانند ریزتراشه ها را به روسیه و کشورهای ثالث که با روسیه تجارت می کنند، محدود می کند.

دولت آمریکا اقدامات جدیدی را برای جلوگیری از استفاده ارتش روسیه از قطعات پهپادهای ایرانی انجام خواهد داد. بایدن همچنین در دستوری تعرفه بیش از ۱۰۰ نوع از محصولات فلزی با تمرکز بر آلومینیوم، مواد معدنی و محصولات شیمیایی روسیه را افزایش داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در نخستین سالگرد جنگ اوکراین نام ۲۲ فرد و ۸۳ نهاد روسیه را به فهرست تحریم‌های ضد روسی خود افزود.

 ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند. دولت بایدن در نخستین سالگرد جنگ اوکراین اعلام کرد که ۲ میلیارد دلار تجهیزات و تسلیحات نظامی جدید به کی یف برای آماده ساختن این کشور در نبرد با روسیه در فصل بحران اختصاص داده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در مصاحبه ای با سی ان ان گفت که در مورد ارائه جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین اظهار نظر نمی کند اما انتظار دارد در مورد درگیری مذاکرات نهایی انجام شود.

رئیس پنتاگون گفت: به احتمال زیاد، این جنگ با نوعی مذاکره پایان خواهد یافت. پوتین فکر می‌کرد که دفاع اوکراین نابود خواهد شد، عزم آمریکا شکسته خواهد شد و جهان توجه نخواهد کرد. او اشتباه می کرد.

وی در بیانیه ای به مناسبت سالگرد جنگ اوکراین گفت که آمریکا در سال گذشته بیش از ۳۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین از جمله ۸ هزار ۵۰۰ موشک جاولین سامانه ضد زره و ۳۸ سامانه راکتی هیمارس ارائه کرده است.

دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایت‌های نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در اوکراین است.

برچسب‌ها