به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ قرار است رهبر بلاروس با شی جین پینگ همتای چینی خود هم به صورت خصوصی و هم با حضور دیگر مقام ها، گفتگو کند.
ملاقات با مقاهای بلندپایه و مدیران ارشد شرکت های مهم چین در برنامه سفر لوکاشنکو قرار دارد و بسته بزرگی از اسناد در باره روابط دوجانبه در حوزه های مهم امضا خواهد شد.
به گفته نیکلای اسنوپکوف معاون اول نخست وزیر بلاروس؛ انتظار می رود که سران ۲ کشور بیانیه مشترکی در باره شیوه نامه ها و سازوکارهای تقویت بیانیه پیشین در باره همه حوزه ها و مشارکت فراگیر راهبردی صادر کنند که در دیدار پیشین در سمرقند امضا شده است.
همچنین بسته کاملی از اسناد پایه برای ایجاد ساختار روابط پنج تا ۱۰ ساله دو کشور، امضا خواهد شد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، لوکاشنکو روز دوشنبه با متهم کردن آمریکا به ایجاد شکاف میان اروپا و پکن گفت که واشنگتن قصد دارد در چین جنگ داخلی راه بیندازد.
وی با بیان اینکه کشورش تنها متحد چین در اروپاست، اظهار کرد: بلاروس تنها جایی در مرکز اروپاست که روابط دوستانه و برادرانه با چین دارد و این روابط دوستانه در دهههای آینده و حتی بعد از ریاست جمهوری او نیز برقرار خواهد بود.
لوکاشنکو گفت که بلاروس و چین روابط راهبردی فراگیری ایجاد کردهاند که در دوره تحریمهای غرب هم ادامه داشته و آمریکا را متهم کرد که میان اروپا و چین شکاف ایجاد میکند تا دومین اقتصاد دنیا را مهار کند. چین قادر است در مقابل آمریکا توازن ایجاد کرده و به برقراری نظم جهانی چندقطبی کمک کند.
دیدار رئیس جمهوری بلاروس از چین از ۲۸ فوریه تا دوم مارس (۹ - ۱۱ اسفند ماه جاری) طول می کشد.
بنابر اعلام کارشناسان، توسعه همکاری دوجانبه با تمرکز بر بهبود اقتصادی پس از همهگیری کرونا و درگیری روسیه و اوکراین از مهمترین موضوعات سفر رئیس جمهوری بلاروس به چین به شمار میآید.
لوکاشنکو پیش تر در مصاحبهای با خبرگزاری شینهوا گفته بود: امروزه هیچ مشکلی در جهان بدون حضور چین حل نمی شود. اگر جهان به موضع چین گوش ندهد عواقب جدی در بر خواهد داشت.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴؛ رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین با رد ادعای مقامهای آمریکایی مبنی بر احتمال کمک نظامی چین به روسیه، اعلام کرد هیچ نشانهای از گفتوگو در این خصوص دیده نشده است.
کایریلو بودانوف (Kyrylo Budanov)، با رد ادعاها علیه چین، افزود: هیچ نشانهای مبنی بر اینکه چنین موضوعاتی حتی در حال بحث داشته باشد، مشاهده نشده است.
بر این اساس،مقامهای ارشد ایالات متحده روز یکشنبه مدعی شده بودند که چین درحال بررسی ارائه تجهیزات نظامی مرگبار به مسکو بوده و کارزاری برای اعمال فشار دیپلماتیک با هدف منصرف کردن پکن از این موضوع در جریان است.
وی ادامه داد: معتقد نیستم که چین با انتقال سلاح به روسیه موافقت میکند.
به تازگی مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در مصاحبهای گفته بود که اطلاعات کشورش نشان میدهد چین در نظر دارد پهپادهای جنگی در اختیار روسیه قرار دهد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز یکشنبه با هشدار به چین نسبت به عواقب کمک نظامی به چین گفته بود پکن هنوز هیچ اقدامی برای تامین سلاحهای مرگبار برای روسیه نکرده است و آمریکا در گفتگوهایی محرمانه با این کشور به صراحت اعلام کرده که چنین اقدامی عواقب جدی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه پکن باید تصمیمات خود را در ادامه کار در مورد کمک نظامی به روسیه بگیرد، مدعی شده بود در صورت اقدام به چنین کاری هزینههای سنگینی برای این کشور خواهد داشت.
آمریکا و متحدانش در ناتو در روزهای اخیر به طور ضمنی خطاب به دولت چین برای کمک نظامی به روسیه هشدار دادهاند.