به گزارش ایرنا، در مسیر همدان – کرمانشاه و کمربندی شهر کنگاور که در حرکت باشید، ناخودآگاه نگاهتان به دانشگاه آزاد این شهر و مجموعه بزرگ ۶ هکتاری که دیوار به دیوار این دانشگاه قرار دارد می افتد، این مجموعه تحت عنوان آموزشکده دولتی فنی و حرفه ای که ۱۶ سال پیش عملیات اجرایی آن آغاز شده، بیش از ۱۱ سال است که آماده افتتاح است.
مجموعه ای متشکل از یک ساختمان مرکزی بزرگ با کلاس ها و بخشهای مختلف اداری و خدماتی، یک ساختمان نیمهکاره و فضای پیرامونی چند هکتاری است.
بیش از نیم قرن از عمر دانشکده های فنی و حرفه ای استان کرمانشاه می گذرد و آموزشکده کنگاور نیز عمری طولانی ولی بی بهره داشته، اما مسئولان جدید فنی حرفه ای استان از آمادگی برای راه اندازی این آموزشکده در سال ۱۴۰۲ خبر می دهند.
قول و قراری که عملی نشد
«سلیمان شیرزادی» رئیس سابق دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ که به عنوان رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان منصوب شده بود در مراسم معارفه خود گفت: فنی و حرفه ای کرمانشاه از جمله کلانشهرهای کشور است که در زمینه توسعه دانشکده های فنی و حرفه ای تا حدودی عقب مانده، لذا در برنامه داریم که در این زمینه گامهایی را برداریم.
وی ادامه داد: هم اکنون در سطح استان چهار دانشکده زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای داریم که کافی نیست و باید آنها را افزایش دهیم، برای همین تکمیل پروژه های نیمه کاره کنگاور و سنقر را در دستور کار قرار میدهیم.(ایرنا-شهریور۱۳۹۹)
شیرزادی همچنین شش ماه پس از انتصاب خود، در شبکه استانی زاگرس (تاریخ ۲۲ اسفند۱۳۹۹) اعلام کرد که مجوزهای لازم جهت جذب دانشجو در آموزشکده فنی حرفه ای کنگاور در پنج رشته اخذ شده و در مهرماه یا بهمن ماه سال ۱۴۰۰ نخستین دانشجوهای فنی و حرفه ای جذب این آموزشکده خواهند شد.
توجه به دانشگاه فنی و حرفه ای در اولویت مجلس است
نماینده کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس شورای اسلامی گفت: به موضوع افزایش آموزشهای مهارتی و دانشگاه فنی و حرفهای در برنامه هفتم توسعه توجه کافی خواهد شد.
«علی رضایی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، دانشگاههای فنی و حرفه ای را به دلیل مهارتآموزی و نقش آن در ایجاد اشتغال از دانشگاههای سرآمد کشور دانست و گفت: هرچه به این دانشگاه و افزایش اعتبارات، سرانه آموزشی، امکانات و تجهیزات آن توجه کنیم هنوز کم است چرا که اثرات ارزشمند این دانشگاه در ایجاد اشتغال بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: خوشبختانه در برنامه ششم توسعه بهخوبی به موضوع افزایش آموزشهای مهارتی و دانشگاه فنی و حرفهای توجه شد، اما در اجرا کمکاری صورت گرفت، لذا در برنامه هفتم با توجه به اهمیت این موضوع به آن توجه کافی خواهد شد.
این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر تسریع بازگشایی دانشکده فنی و حرفه ای کنگاور به عنوان یکی از مهمترین مطالبات جوانان این شهرستان، تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مسئولین دانشگاه در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از دانشکده مذکور و جذب دانشجو باشیم.
فرماندار: درب دانشکده فنی و حرفه ای کنگاور بر روی دانشجویان باز شود
فرماندار کنگاور نیز توسعه شاخص های علمی پژوهشی را یکی از مولفه های اصلی توسعه همه جانبه دانست و تاکید کرد: باید برای دستیابی به توسعه های علمی مجاهدانه و عالمانه کار کرد.
«فرزاد الماسی» به خبرنگار ایرنا گفت: برای راه اندازی مجموعه آموزشکده فنی حرفه ای کنگاور بارها مکاتبه و پیگیری شد و ضرورت دارد در راستای رسیدن به آینده روشن کشور درب این مجموعه پس از ۱۶ سال که از عملیات اجرایی آن می گذرد، بر روی دانشجویان باز شود.
فرماندار کنگاور با اشاره به اهمیت بحث اشتغال جوانان در شهرستان کنگاور و استان کرمانشاه تاکیدکرد: تمام توان خود و مسئولینی که به هر نحو با این پروژه مرتبط هستند را برای افتتاح آموزشکده فنی و حرفه ای بکار خواهیم گرفت.
الماسی به تلاش ها و هماهنگی های صورت گرفته با مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای استان اشاره و اظهار امیدواری کرد که سال تحصیلی جدید آموزشکده فنی و حرفه ای کنگاور اقدام به پذیرش دانشجو کند.
وی با اشاره به اینکه جوانان با استعداد زیادی در سطح شهرستان کنگاور وجود دارد، از مسئولان استانی خواست با مشارکت فکری و مالی، زمینه رشد سطح علمی این افراد را فراهم کنند.
وی افزود: در وضعیت کنونی باید سمت و سوی سرمایه گذاری را در راه احداث زیرساختها و مراکز آموزش عالی برای توسعه بهتر این شهرستان سوق دهیم.
فرماندار کنگاور تاکید کرد: نباید نگران آینده باشیم بلکه باید همواره آینده این شهرستان را با افقی روشن برای فرزندانمان ترسیم کنیم و اگر قرار است امید به آینده و زندگی بهتر داشته باشیم باید بفکر توسعه مراکز آموزش عالی به ویژه رشته های فنی و آچر به دست، باشیم.
زمینه راه اندازی دانشکده فنی و حرفه ای کنگاور مهیاست
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمانشاه از فراهم شدن مقدمات راه اندازی دانشکده فنی و حرفه ای در این شهرستان خبر داد.
«هوشمند عزیزی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: با توجه به تاکید آقای خسرویان ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور بر راه اندازی و تعیین تکلیف آموزشکده های نیمه کاره استان کرمانشاه، تعیین و تکلیف آموزشکده کنگاور در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به هماهنگی و تشکیل جلسات پیگیری مشکلات این آموزشکده با مسئولان شهرستان کنگاور اظهار داشت: امیدوارم با تلاش مسئولان شهرستان، نماینده مردم کنگاور، هرسین و صحنه در مجلس شورای اسلامی، اولین دانشگاه دولتی و رایگان در شرق استان راه اندازی شود و بتواند نقش بسزایی در تربیت جوانان فنی و کارآفرین داشته باشد.
پذیرش ۱۲۰ دانشجو در سه رشته دانشگاهی در سال آینده
او ادامه داد: برای سال تحصیلی آینده مقدمات پذیرش دانشجو در رشتههای مکانیک خودرو، حسابداری و الکترونیک فراهم شده است.
عزیزی با اشاره به اینکه این مرکز آموزشی قابلیت پذیرش تا چند هزار دانشجو را دارد ، اظهار کرد: به علت کمبود نیروی انسانی و نیاز به تجهیزات و امکانات لازم در فاز نخست، ۱۲۰ دانشجو در مقطع کاردانی در مهرماه سال ۱۴۰۲ جذب خواهد شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمانشاه اظهار امیدواری کرد با تکمیل ساختمان نیمه کاره این مجموعه پذیرش دانشجو به چند هزار نفر برسد.
عزیزی در پایان ابراز امیدواری کرد که قبل از انتشار دفترچه کنکور سال ۱۴۰۲ مقدمات لازم فراهم گردد تا بتوان موافقت دکتر خسرویان ریاست دانشگاه فنی حرفه ای کشور را برای جذب دانشجو برای مهر ماه سال آینده کسب شود.
از آنجایی که شهرستان کنگاور از مراکز و موسسه های آموزشی دولتی برخوردار نیست و تنها ۲ واحد دانشگاه آزاد و پیام نور اقدام به پذیرش دانشجو میکنند، ضروری است که متولیان امر مسیری را چنان هموار کنند که آینده سازان ایران اسلامی بدون کوچکترین دغدغه ای به علم اندوزی در مراکز آموزشی دولتی نیز مشغول شوند و افتتاح آموزشکده فنی حرفه ای کنگاور می تواند محرکی برای بالندگی و اشتغال جوانان این دیار و دستیابی به توسعه همه جانبه منطقه باشد.
شهرستان کنگاور با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.