تهران- ایرنا- خبرگزاری شینهوا چین در گزارشی به بحران جنگ اوکراین پرداخته است که بیش از یک سال از آغاز آن می گذرد و اکنون این جنگ به بحرانی فزاینده در جهان تبدیل شده است و حالا چینی ها با ارائه یک راه حل سیاسی ، در تلاش هستند تا به حل و فصل آن از طریق سیاسی کمک کنند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، دولت چین اخیرا سندی تحت عنوان «موضع چین در مورد راه حل سیاسی برای بحران اوکراین» را منتشر کرد که به طور جامع و سیستماتیک موضع اساسی پکن را در خصوص این جنگ مطرح می کند.

این سند مواردی از جمله احترام به حاکمیت همه کشورها، کنار گذاشتن ذهنیت جنگ سرد، توقف جنگ، آغاز گفتگوهای صلح، حل و فصل بحران های بشردوستانه، حفاظت از غیرنظامیان و اسیران جنگی، حفظ ایمنی نیروگاه های هسته ای، کاهش خطرات استراتژیک، تضمین صادرات مواد غذایی، توقف تحریم‌های یکجانبه، ثبات زنجیره تامین و ارتقای بازسازی پس از جنگو غیره را در بر می گیرد.

بر اساس این مقاله، سازمان ملل بر این باور است که موضع چین برای حل بحران اوکراین بسیار مهم است و «یک کمک بسیار مهم» به شمار می آید.

در ۴ اسفند جاری، «دای بینگ»، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به جنگ اوکراین اشاره کرد ...

وی گفت: هر قدر مساله دشوار و پیچیده باشد، راه حل سیاسی باید همچنان به عنوان گزینه مناسب مطرح شود. وی همچنین بر تحقق هر چه سریعتر جنگ تاکید کرد.

در این مقاله همچنین به موضع چین برای پایان دادن به جنگ به عنوان هدف اصلی این کشور اشاره شده است که دستیابی به صلح در راستای آرمان مشترک همه طرف های ذینفع و مردم جهان خواهد بود.

در حال حاضر با گذشت یک سال از آغاز جنگ اوکراین، هر زمان که گفتگوهایی در خصوص ازسرگیری مذاکرات صلح مطرح می شود، طرفهای غربی همواره در روند مذاکرات دخالت می کنند و از طریق شایعه‌سازی، اختلاف افکنی می کوشند میانجی‌های برقراری صلح را بدنام کنند.

به عبارت دیگر آنها نمی خواهند مذاکرات صلح به نتیجه برسد و جنگ متوقف شود. آنها به اصطلاح برای دستیابی به «هدف استراتژیک بزرگتری» می کوشند به شعله های آتش جنگ بدمند. آنها اصلاً به زندگی و مرگ مردم اوکراین اهمیتی نمی دهند و نسبت به آسیب های که تداوم این جنگ بر کشورهای دیگر دیگر وارد می سازد، بی تفاوت هستند.

این در حالیست که چین رویکردی کاملا متفاوت درقبال جنگ اوکراین دارد. به باور پکن این جنگ نباید بیش از این ادامه یابد.

سند پیشنهاد شده از سوی چین، همچنین به نقاط دردناک جنگ اوکراین نیز می پردازد و همچنین به بیان راهنمایی های لازم برای طرفین درگیر برای خروج از این معضل امنیتی می پردازد.

بر اساس این گزارش، جنگ اوکراین تاریخ پیچیده ای دارد. به عبارت دیگر این جنگ در نتیجه انباشت طولانی مدت درگیری های امنیتی اروپا، شکل گیری تفکر جنگ سرد و رویارویی بلوک ها در جهان شکل گرفته است.

چین بر این باور است که امنیت یک کشور نمی‌تواند به بهای امنیت سایر کشورهای دیگر تمام شود. همچنین با تقویت یا حتی گسترش بلوک‌های نظامی نمی‌توان امنیت منطقه را تضمین کرد و باید به منافع و نگرانی‌های امنیتی مشروع همه کشورها به صورت کاملا جدی و صحیح رسیدگی شود.

همچنین در مقاله‌ای که در سایت دیپلمات‌های آمریکایی منتشر شده، آمده است: بی‌توجهی به اصل «امنیت غیرقابل تقسیم» یکی از علل اصلی بحران به شمار می آید و رعایت این اصل بخش مهمی از راه‌حل بحران خواهد بود.

از زمان بروز جنگ اوکراین، چین همواره بر مساله برقراری صلح منطقه ای و جهانی تاکید کرده است و به اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند بوده است. چین همچنین همواره بر رعایت انصاف و عدالت، ترویج فعال مذاکرات صلح و مشارکت در کمک های انسان دوستانه تاکید کرده است.

از درخواست برای «ایجاد فضا برای برقررای صلح و ایجاد فضا برای راه‌حل‌های سیاسی» گرفته تا پیشنهاد مواضع پنج ماده‌ای در مورد مسئله اوکراین و پیشنهادهای شش ماده‌ای برای کاهش بحران انسانی و سپس پیشنهاد «چهار باید» و «چهار اشتراک» به حل بحران اوکراین و «سه نقطه تفکر»، تلاش های بی وقفه صلح چین برای همه آشکار است و به طور گسترده توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است.

«آنته سیمونیچ» معاون سابق نخست وزیر کرواسی می گوید: چین همیشه خواهان برقراری صلح بوده و تاکید کرده است که راه حل سیاسی تنها راه ممکن برای حل بحران اوکراین به شمار می آید.

در پایان می توان گفت: در جنگ ها هیچ برنده ای وجود ندارد. همچنین در حد امکان باید از رویارویی قدرت های بزرگ در جهان اجتناب شود.

همچنین بحران اوکراین هشدارهایی را به همراه داشته است از جمله اینکه جست‌وجوی برای برقراری امنیت یک کشور می تواند به بهای امنیت سایر کشورها تمام شود. همچنین ایجاد یک چارچوب امنیتی جهانی و منطقه‌ای با ذهنیت جنگ سرد، می تواند منجر به درگیری و تقابل شود.

چین همچنین به عنوان یک کشور مسئول، همیشه به عنوان یکی از مروجان صلح و گفتگو به شمار می آید و با دمیدن به شعله های جنگ کاملا مخالف است.

به عبارت دیگر، چین از عدالت حمایت می کند، به دنبال صلح است. این کشور همیشه در سمت راست تاریخ ایستاده است، با استبدادگری مخالف است و با جامعه بین المللی برای حفظ صلح و برقراری آرامش در جامعه بشریت همکاری می کند.