علیرضا مهاجر روز یکشنبه در حاشیه همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای شمالشرق کشور در بجنورد به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع سطح زیر کشت گندم پاییزه یک میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار مربوط به اراضی آبی و سه میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار اراضی دیم است.
وی افزود: برداشت دقیق تولید گندم به میزان بارش باران در اردیبهشت ماه سال آینده بستگی دارد و پیش بینی می شود امسال تولید گندم ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: استان های گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، مرکزی و زنجان در سال جاری با خشکسالی مواجه هستند و برداشت گندم در این استان ها با چالش همراه است.
وی با بیان اینکه این استانها در سال زراعی جاری بارندگی خوبی نخواهند داشت خاطرنشان کرد: امسال نیمه جنوبی کشور بارندگی خوبی داشت و احتمال افزایش برداشت گندم در این مناطق وجود دارد.
تولید ۸۰ درصد نیاز علوفه دامی
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: ۸۰ درصد نیاز علوفه دام سبک در داخل کشور تولید می شود و مابقی نیز وارداتی است.
مهاجر افزود: در سالهای اخیر توجه ویژهای به کشت انواع علوفه های دامی از جمله جو، سوربوم، ارزن، ذرت دانه ای و علوفه ای شده است تا بخش زیادی از تغذیه دستی دام ها در داخل کشور تولید شود.
وی سطح زیر کشت انواع علوفه در کشور را سه میلیون و ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: سالانه از سطح اراضی کشور بیش از چهار میلیون تُن جو برداشت می شود، در حالی که نیاز به این علوفه بین پنج تا ۶ میلیون تُن است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه به ۱۵ میلیون تُن ذرت علوفه ای نیز برای خوراک دام نیاز است گفت: در این نوع از علوفه به خودکفایی رسیده ایم اما با توجه به اینکه ذرت دانه ای در اراضی آبی کشت می شود در این رابطه به واردات نیاز داریم.
همایش "طرح جهش تولید در دیمزارهای شمالشرق کشور" امروز یکشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، تعدادی از مدیران استان های شمالشرق کشور، کارشناسان و کشاورزان در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار شد.