به گزارش خبرنگار ایرنا، داود منظور روز دوشنبه در جریان سفر به استان زنجان در جمع خبرنگاران، افزود: پیش از این پیش بینی می شد که ۴۵۴ هزار میلیارد تومان مالیات وصول کنیم ولی با افزایش این رقم و با تحقق ۱۰۵ درصدی سال را تمام می کنیم.
این مسوول افزود: بیشترین سهم در وصول مالیات را مالیات مستقیم دارد که در حدود ۶۰ درصد از مالیات های ما مستقیم و ۴۰ درصد غیرمستقیم است که در غیرمستقیم ها مالیات ارزش افزوده بیشترین سهم را دارد.
وی گفت: در بین مالیات مستقیم هم مالیات شرکت ها و اشخاص حقوقی سهم اصلی را دارد.
منظور افزود: علاوه بر مالیات ارزش افزوده که به دولت پرداخت می کنیم چهار واحد درصد از ۹ درصد را به شهرداری ها تخصیص می دهیم که میزان مالیات ارزش افزوده شهرداری ها امسال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد.
وی اضافه کرد: تقریبا هرماه حدود هشت هزار میلیارد تومان مالیات چهار درصد را داریم که به همین ترتیب سهم ارزش افزوده در مالیات های غیرمستقیم امسال طبق پیش بینی ها این است که هر ماه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان و حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در کل سال تحقق پیدا می کند.
منظور اضافه کرد: به تدریج نقش مالیات ارزش افزوده در تامین مالی دولت بالا می رود هرچند اعتقاد داریم در مالیات ارزش افزوده عقب ماندگی زیادی داریم و خیلی از مشاغل فراخوان نشده اند و تلاش می کنیم آن را تکمیل کنیم.
وی افزود: تا به امروز در این زمینه، هشت مرحله فراخوان داده ایم و هنور برخی مشاغل وارد زنجیره ارزش افزوده نشده اند.
این مسوول اضافه کرد: با انجام قانون زنجیره پایانه های فروشگاهی از اول آبان ماه امسال این فرصت فراهم می شود تا مالیات ارزش افزوده را در بخش های باقیمانده به تدریج از سال آینده اجرا کنیم.
وی گفت: در سال آینده ۷۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات در لایحه پیش بینی شده و رشد امسال نسبت به گذشته ۵۵ درصد بوده و رشد سال آینده نیز حدود همین رقم تعیین شده است.
منظور افزود: تلاش کرده ایم این رشد را بین استانها تقسیم کنیم که بین ۴۰ تا ۶۰ درصد توزیع شده است و استانهایی که از ظرفیت پایین تری برخوردار هستند رشد کمتری دارند.
رشد ۷۰ درصدی زنجان در وصول مالیات سال جاری
این مسوول اضافه کرد: استان زنجان امسال عملکرد مطلوبی داشته است و از استاندار و مدیران استان برای این رشد تشکر می کنیم.
منظور افزود: ۷۰ درصد رشد وصول مالیات استان زنجان در سال جاری بوده که بیش از رشد کل کشور است و منابع مازادی که ایجاد می شود به عنوان درآمد مازاد به خود استان اختصاص می یابد.
وی گفت: پیش بینی می کنیم که ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل به استان اختصاص پیدا کند و برای سال بعد نیز امیدواریم با شیب ملایمی مالیات ها را شناسایی و وصول کنیم و نگرانی خاصی در این باره نداریم.
انتقال پرونده ۲۲۵۰ واحد تولیدی از تهران به استانها
منظور افزود: ۲ هزار و ۲۵۰ واحد تولیدی و صنعتی در کل کشور براساس تبصره ۶ قانون بودجه شناسایی شده که باید پرونده های آنها طبق محل فعالیت به همان استان منتقل شود که این کار انجام شد.
وی اضافه کرد: تعداد واحدهایی که پرونده آنها به زنجان انتقال پیدا کرده حدود ۲۱ واحد است و الان پرونده ای برای انتقال به استانها باقی نمانده است.
منظور افزود: درمورد واحدهایی که چند استانی هستند مانند مخابرات و فروشگاه های زنجیره ای هم مالیات آنها اگرچه در تهران محاسبه می شود ولی در استانها تسهیم می کنیم.