تهران - ایرنا - رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: سال آینده با توجه به پیش‌زمینه‌های فراهم شده و سرفصل‌های آموزشی، تعدادی از وکلا پروانه وکالت تخصصی دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حسن عبدلیان‌پور روز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به نیاز جامعه در ارائه وکالت تخصصی، افزود: وکالت تخصصی در دعاوی نوظهور برای دفاع از موکلان در حوزه‌های مختلف از جمله تجارت الکترونیک، امور بانکی، گمرکی، بیمه، رمزارزها، بورس و دعاوی پزشکی ارائه می‌شود.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد ثمرات وکالت تخصصی را مردم در آینده نزدیک درک کنند زیرا اکنون در برخی زمینه‌ها وکیل نداریم و کسی نیست تا حقوق معنوی مردم را استیفا کند.

عبدلیان پور با اشاره به معطلی مردم در فرودگاه‌ها به دلیل تاخیر در پروازها افزود: گاهی خسارات معنوی بیش از خسارات مادی است و این در حالی است که کمتر به خواسته‌های معنوی توجه می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت سامانه ۱۲۹ گفت: مردم از طریق تماس با سامانه ۱۲۹ می‌توانند خدمات مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنند و در سال جاری بیش از ۱۵۸ هزار خدمات مشاوره حقوقی از طریق این سامانه به مردم ارائه شده است.

فعالیت شبانه روزی سامانه ۱۲۹ از سال آینده

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهارداشت: از سال آینده علاوه بر خدمات مشاوره حقوقی بنا داریم خدمات کارشناسی و خدمات مشاوره خانواده نیز از طریق سامانه ۱۲۹ انجام دهیم؛ این خدمات مشاوره قرار است به صورت شبانه روزی و ۲۴ ساعته انجام شود و هرچند اقدام دشواری است اما باتوجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و با حضور وکلای جهادی و انقلابی ممکن و قابل تحقق است.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۹ استان از خدمات سامانه ۱۲۹ محروم بود که در سال جای این استان‌ها نیز ب سامانه متصل شد و اکنون امکان استفاده از خدمات سامانه ۱۲۹ در همه استان‌ها فراهم شده است.

عبدلیان پور با یادآوری طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سال‌های گذشته به حضور مستمر وکلا در مساجد و ارائه خدمات مشاوره حقوقی به مردم اشاره کرد و افزود: این اقدام در راستای تکریم مردم و ارائه خدمات حقوقی انجام می‌شود.

وی درباره معاضدت قضایی گفت: اقدامات ویژه‌ای در این زمینه انجام شده است و  در یک سال گذشته شخصا به  ۶۰ مسجد رفتم و معاضدت قضایی انجام دادم. در سال گذشته هم ۷۰۰ وکیل معاضدتی به مردم خدمات ارائه کردند همچنین روزانه به طور متوسط وکلا در ۳۰۰ مسجد سراسر کشور حتی در روستا حاضر شدند و پاسخگوی مردم بودند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه افزود: در زمینه وکالت تسخیری در سال ۱۴۰۱، یکهزار و ۲۰۰ وکیل به مردم خدمات وکالت تسخیری ارائه کردند. اعلام می‌کنم هر یک از شهروندان اگر به وکیل معاضدتی نیاز داشته باشند در صورت ارتباط با مرکز وکلا می‌توانند از وکیل معاضدتی بهره‌مند شوند.

فعالیت سامانه «مسیر» و مشاوران خانواده قوه قضاییه

عبدلیان پور با اشاره به فعالیت سامانه «مسیر» و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: این سامانه به صورت آزمایشی در استان البرز و برخی شهرستان‌های استان تهران اجرا شده است و متقاضیان طلاق قبل از دادگاه  از طریق ثبت‌نام در سامانه می‌توانند چهار جلسه مشاوره و در صورت نیاز ۶ جلسه مشاوره دریافت کنند و مشاوران خانواده برای اصلاح ذات‌البین اقدامی می‌کنند و خروجی این مشاوره ها بسیار مطلوب بوده است.

وی با اشاره به آمار طلاق و آسیب‌های ناشی از آن تاکید کرد: مشاوران خانواده به صورتی تعلیم دیده‌اند که اصلاح ذات‌البین را وظیفه شرعی و اخلاقی و نه صرفا کسب درآمد می‌پندارند و در این راستا اقدام می‌کنند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهارداشت: مطابق با قانون مشاوران خانواده حتما باید متاهل باشند زیرا یک فرد مجرد نمی‌تواند مشاور خانواده باشد همچنین در زمینه احراز صلاحیت‌های مشاوران خانواده حساسیت‌های آموزشی بسیاری انجام می‌شود و از اینرو تعداد این مشاوران اندک است و مقدمات برگزاری آزمون مشاوران خانواده در سال آینده فراهم شده است.

عبدلیان پور اضافه کرد: قرار است صلاحیت رسیدگی و بررسی تفاهم بین زوجین متقاضی طلاق برای مشاوران خانواده با موافقت ریاست قوه قضاییه افزایش یابد و هفت صلاحیت دیگر نیز برای مشاوران خانواده درنظر گرفته شود.

آزمون وکالت احتمالا سوم شهریور سال آینده برگزار می‌شود

وی درباره آزمون وکالت در سال آینده گفت: آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه احتمالا سوم شهریور سال آینده برگزار خواهد شد.

عبدلیان پور درباره قانون جامع وکالت نیز گفت: در مورد این قانون ساعت‌ها کار کارشناسی شده و  طرح این قانون تا یکی دو ماه آینده نهایی می‌شود.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره فعالیت کارشناسان رسمی دادگستری به راه‌اندازی سامانه ۱۵۱۵ (درگاه ملی سامانه کارشناسی کشور) اشاره کرد و افزود: این سامانه نهایی شده و کانون کارشناسان رسمی دادگستری نیز در این زمینه پای کار آمده است و جلسات مرتبی را با مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه داشتیم و پیش بینی می‌کنیم  زمانی باقی نمانده است که کار نهایی شود زیرا باید رشته کارشناسی یکسان سازی می شد و اکنون ۸۰ رشته کارشناسی داریم و بحث کارشناسی ویژه را  دنبال می‌کنیم.

از ادغام کانون‌های وکلا در مرکز وکلا  استقبال می‌کنیم

عبدلیان پور درباره ادغام مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و کانون‌های وکلای دادگستری نیز گفت: ما از ادغام کانون‌های وکلا در مرکز مشاوران استقبال می‌کنیم ولی رئیس قوه قضاییه اعلام کرد که به این موضوع فکر نکنیم و قطعا نظرات ریاست قوه قضاییه برای ما مورد توجه است و این موضوع را مدنظر داریم. ما از ادغام کانون وکلا در مرکز وکلا استقبال می‌کنیم و پذیرای همه وکلای عزیز در مرکز وکلا هستیم. گفتنی است که  تعدادی از عزیزان در کانون وکلا از مرکز وکلا پروانه فعالیت دریافت کردند.

وی تاکید کرد: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تنها نهاد ملی وکالت و مرکزی است که به استناد ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب مجلس شورای اسلامی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.