به گزارش خبرنگار ایرنا، « حسن عبدلیانپور» عصر چهارشنبه در همایش نقش وکیل و کارشناس در فرایند دادرسی عادلانه استان مرکزی در سالن جلسات دادگستری این استان در اراک، افزود: رهبر معظم انقلاب امسال را با نام «مهار تورم؛ رشد تولید» نامگذاری کردند و وظیفه و رسالت وکلا و کارشناسان قوه قضائیه در این راستا خطیر و سنگین است.
وی بیان کرد: هر فردی در حوزه خود میتواند در تحقق این شعار، مسوولین و مردم را کمک و یاری دهد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بیانات خودشان در ماه مبارک رمضان امسال در جمع مسوولان بر مساله پیگیری تاکید ویژه کردند و در کار وکلا و کارشناسان دادرسی این موضوع از اهمیت ویژه برخوردار است.
وی عنوان کرد: مجموعه مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به سمتی در حرکت هست که بوی مردمی بودن آن مشهود است، طرح وکلا در مساجد یک نمونه است که توانسته مشکلات لاینحلی را حل کند.
عبدلیانپور اظهارداشت: ریاست دستگاه قضا بر حضور مسوولان قضایی در مساجد و حضور چهره به چهره با مردم تاکید فراوان دارند و این مهم باید با جدیت دنبال شود.
وی افزود: یکهزار و ۲۰۰ پرونده معاضدتی و وکیل معاضدتی از سال گذشته تاکنون در مساجد در اختیار مردم قرار گرفته است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: در بحث آموزش اقدامات خوبی از سوی کارشناسان قوه قضائیه صورت گرفته، کشور به هشت منطقه آموزشی تقسیم شده و به صورت جدی و بینظیر آموزشها دنبال میشود.
وی بیان کرد: دانشافزایی جدی دنبال شده و می شود، عدالت آموزشی هماکنون در نقاط مختلف کشور برقرار هست و برنامههای ویژهای در نظر گرفته شده است.
عبدلیان پور افزود: خیلی جاها نباید بحث مالی مطرح باشد و باید احقاق حق و حقوق مردم مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهارداشت: حقالوکالههای میلیاردی و فوق میلیاردی را رد نمیکنم اما این موضوع همگانی نیست و بیشتر وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه شرافتمندانه روزگار میگذرانند و در کمال سلامت و صحت کارهای خود را دنبال میکنند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: فراخوانی برای افرادیکه در مرکز مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه کتابی تالیف کردهاند، زده شده تا ۲ نسخه آن ارسال شود که در این راستا بیش از پنج هزار جلد کتاب رسید و این یک افتخار است و در صدد هستیم تا کتابخانهای ایجاد و کتابهای واصله به نام افراد در این مرکز نگهداری شود.
وی ادامه داد: فرهنگ استفاده از وکیل در بین مردم باید نهادینه و تبیین شود، دستگاه قضا و نهادهای اجتماعی اگر به این موضوع به صورت ویژه بپردازند، مشکل اصلی دستگاه قضا که ازدیاد ورودی پروندهها است، به طور قطع حل میشود.
عبدلیان پور گفت: وکیل خانواده با جدیت دنبال میشود و امید است در کنار آن بحث تخصصی وکالت که در اواخر امسال وکلای تخصصی فارغ التحصیل میشوند، دنبال و عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: حق و تکلیف باید از سنین پایین مورد توجه قرار گیرد، و ساختاری از سال گذشته با عنوان زنگ حقوق در مدارس آغاز شده که با استقبال زیادی همراه شد، سرفصلهای آن آماده و وکلایی مقاطع مختلف تحصیلی تربیت و اجرای آن نهایی شده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه افزود: وکلا در تدوین و تالیف کتب درسی نیز نقش دارند و این از افتخارات است.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی هم در این همایش گفت: داوری، قضاوت و احقاق حق کار بسیار سختی است و افرادیکه در این زمینه فعالیت دارند باید مراقبتهای لازم را به کار گیرند و تنها برای رضای خداوند قدم بردارند.
حجتالاسلام «عبدالمهدی موسوی» اظهارداشت: افرادیکه در این مسیر فعالیت دارند باید از ابتدا بنا و خشتها را درست قرار دهند و تلاش کنند دچار لغزش نشوند.
وی بیان کرد: افزایش دانش فنی و تخصصی مورد توجه جدی قرار گیرد و در اخلاق و تعهد حرفهای غفلت نشود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «مهار تورم؛ رشد تولید» نامگذاری شد و به لحاظ اینکه استان مرکزی صنعتی است و در این خصوص رسالت سنگینی برعهده دارد، تصمیم گرفته شد تا مجتمع تخصصی و ویژه امور اقتصادی راهاندازی شود.
وی بیان کرد: مکاتبات و مذاکرات زیادی در این راستا با تهران صورت گرفته و درخواست پذیرش شد که امید است مجتمعی، شامل شورای حل اختلاف، دادسرا، محاکمه کیفری و محاکمه حقوقی ایجاد شود و وکلا هم در این حوزه تخصصی شوند.
حجتالاسلام موسوی گفت: امید است جایگاه ویژه برای فعالان اقتصادی استان مرکزی صورت گیرد و وکلا و کارشناسان در فرایند دادرسی عادلانه هرچه در توان دارند به کار گیرند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما