توسعه بومگردی با تاکید بر حفظ بافت سنتی روستاها و مناطق گردشگری، باعث شده است که بیشتر گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر میکنند، سراغی از این اقامتگاه بگیرند.
این اقامتگاه که از نظر هزینهای از هتلها و هتل آپارتمانها برای برخی از مسافران و گردشگران، اقتصادیتر و به صرفهتر است از نظر بافت سنتی نیز همچنان تاکید بر حفظ آداب و رسوم خود دارند.
پخت غذاهای محلی به ویژه آشهای سنتی با گیاهان بومی منطقه، پخت کباب بختیاری و ارائه لبنیات محلی تازه و وجود فضای نزدیک در طبیعت یا جاذبههای گردشگری، باعث شده برخی از گردشگران این نوع اقامت را در سفر انتخاب کنند.
استراحت و اسکان در " اقامتگاههای بومگردی" یکی از ظرفیتهای مورد توجه این روزها در چهارمحال و بختیاری در حوزه گردشگری محلی است که در همه فصلها برای این استان قابلیتپذیر گردشگر را دارد و در بهار این پذیرش شدت بیشتری دارد.
به گزارش ایرنا، "بومگردیها" اقامتگاههایی هستند که در محیطهای طبیعی و بومی با رعایت اصول پایداری زیست محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه اقامتگاه ایجاد، احیا و یا بهرهبرداری میشود و ضمن بیشترین تعامل با جوامع محلی و توجه به تنوع اقلیم و طبیعت زمینه حضور گردشگران را برای تجربه زندگی در محیط طبیعی و بومی فراهم میکند.
بومگردیها براساس محیط جغرافیایی و حساسیتهای محیطی در ۴ گروه کلبهها، خانههای سنتی روستایی و شهری، کمپهای عشایری و اکولاژها دستهبندی میشود.
تناسب با طبیعت و معماری سنتی، مدیریت از طریق جامعه محلی و ساکنان همان خانه و ارایه خدمات مطلوب متناسب با فرهنگ جامعه محلی از مهترین ویژگیهای اقامتگاههای بومگردی به شمار میرود.
کمهزینه بودن اجرای طرح، کسب درآمد بالا، اشتغالزایی ارزان و حمایت دولت از این طرحها از مزیتهای نسبی راهاندازی و فعالیت اقامتگاههای بومگردی است.
چهارمحال و بختیاری بیشترین ارتفاع از سطح دریا را دارد و سرچشمه رودخانههای بزرگی مانند زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است که بهواسطه جاذبهها بیشمار در حوزه طبیعتگردی بهعنوان یکی از نقاط توسعه "بومگردی " در کشور شناخته شده است.
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری می گوید:توسعه بومگردی یکی از سیاستهای رونق بخشی به گردشگری استان است و اکنون ۴۵ واحد بوم در استان وجود دارد که بیشتر در روستاها فعال است که از این پس اردوگاه های گردشگری با ساختار عشایری مورد توسعه و افزایش قرار میگیرد.
مرتضی محمدیان در خصوص بهرهگیری از ویلاهای سامان نیز تصریح کرد: ویلاهای اشاره شده شخصی هستند و به صورت رسمی زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیستند اما تمامی تجهیزات گردشگری که زیر نظر این اداره کل قرار دارد قیمتها نظارت میشود و تاکید بر این است که از هتلها واحد اقامتی بگیرند.
روند سرمایهگذاری در بخش گردشگری
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سالجاری با تسهیلگریهای انجام شده در دولت سیزدهم مجوز سرمایهگذاری ۱۰ طرح جدید گردشگری در این استان صادر شد.
محمدیان تاکید کرد: برای اجرای این طرحها در شهرستانهای شهرکرد، بروجن، سامان و لردگان ۳۵۲ میلیارد و ۳۴۷ میلیون ریال از سوی بخش خصوصی تأمین و هزینه میشود.
وی افزود: این طرحها شامل سفرهخانه سنتی، اقامتگاه بومگردی، مجتمع گردشگری و هتلهای یک و دو ستاره است که با بهرهبرداری از آنها زمینه اشتغال مستقیم ۷۳ نفر فراهم میشود.
محمدیان تصریح کرد: با تکمیل و بهرهبرداری از این طرحها ۱۹ هزار و ۵۵۹ متر مربع به عرصهها و هشت هزار و ۹۸۴ متر مربع به زیربناهای حوزه گردشگری افزوده خواهد شد.
وی یادآور شد: قابلیت چهارمحال و بختیاری در بخشهای گردشگری طبیعی، تاریخی، ورزشی، مذهبی و سلامت جایگاه سرمایهگذاری در این استان را متنوع و دارای اهمیت خاص کرده است.
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این استان با افزون بر ۸۰۰ جاذبه گردشگری یکی از مهمترین مکانها برای سرمایهگذاری گردشگری و از بهترین مقصدها برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میرود.
محمدیان گفت: همچنین وجود ۱۲ روستای هدف گردشگری در چهارمحال و بختیاری شامل یاسهچای، هوره، سوادجان و چلوان در حاشیه زایندهرود واقع در شهرستان سامان، روستاهای سرآقاسید، شیخعلیخان و دیمه در شهرستان کوهرنگ، روستای دستگرد امامزاده در شهرستان شهرکرد، روستای دزک در شهرستان کیار، روستای دهچشمه در شهرستان فارسان، روستای آورگان در شهرستان بروجن و روستای آتشگاه در شهرستان لردگان آمیزهای از جاذبههای طبیعی و تاریخی بهعنوان نگین بومگردی کشور و مکان مناسبی برای میزبانی از مسافران و گردشگران است.
به گزارش ایرنا، هماینک ۱۴ هتل، چهار هتلآپارتمان، ۲ مجتمع گردشگری، پنج مهمانپذیر، ۹۹ خانهمسافر، یک مجتمع سرگرمی تفریحی، ۳۵ اقامتگاه بومگردی و پنج مجتمع بینراهی در چهارمحال و بختیاری زیر نظر ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این استان فعالیت دارد.
چهارمحال و بختیاری با افزونبر ۸۰۰ جاذبه گردشگری یکی از مهمترین مقصدها برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میرود.