قشم - ایرنا - تنگه چاکاویر منطقه ای زیبا و چشم نواز در یال شمالی تاقدیس بندر سلخ در مجاورت روستای گوران سرزمین آب و آفتاب و ۹۲ کیلومتری شهرستان مرزی قشم قرار دارد، دره رویایی که حضور و پیمایش گردشگران نوروزی در آن جان تازه ای به کالبد و پیکر انسان خسته می بخشد.

به گزارش ایرنا، جزیره‌ قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع بزرگترین جزیره خلیج فارس در منطقه‌ ساحلی با آب و هوای گرم و خشک با میانگین بارندگی سالانه ۱۲۰ میلی متر و در ناحیه آب و هوایی نیمه حاره‌ ای یا نیمه استوایی و در ناحیه رویشی خلیج و عمانی قرار دارد و عمده پوشش گیاهی آن شامل درخت کنار، کهور و کرت است.

این جزیره علاوه بر دارا بودن موقعیت ویژه‌ راهبردی و دیگر امتیازهای گوناگون، از طبیعت بسیار متنوع و با ارزشی برخوردار است.

زیستگاه های ویژه، گونه‌ های جانوری و گیاهی کمیاب، پدیده های زمین شناسی گوناگون و چشم اندازهای بدیع در خشکی و ساحل سراسر جزیره به وفور یافت می شوند.

این جزیره زیبا مملو از شگفتی است که هر کدام به تنهایی سرشار از زیبایی های خیره کننده ای است و برخی از این مناظر در عین زیبایی بسیار عجیب و دیدنی هستند که تنگه چاکاویر یکی از این پدیده ها در بزرگ ترین جزیره غیر مستقل جهان در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس است.

این جمله را همه ما به نوعی شنیده ایم که سفر آدمی را پخته می کند، اما سفر به دره زیبا و رویایی چاکاویر جزیره قشم و هیجان پیمایش آن، موجب تولد دوباره انسان به واسطه عظمت و بزرگی خداوند در خلق زیبای ها می شود.

در غرب جزیره قشم و در شمال تاقدیس سلخ چندین دره باریک و طویل به موازات هم دیده می‌ شود که هر یک از چشم‌ انداز های منحصر بفردی برخوردار است.

ژئوسایت تنگه چاکاویر یکی از این دره ها محسوب می شود که در این دره طبقات مارن، سنگ آهک و ماسه‌ سنگ به صورت منظم لایه و با ضخامت‌ های کم تا توده ای برونزد یافته و در آن اقسام مختلفی از اشکال فرسایشی دیده می شود.

فرسایش از نوع انحلالی و فرسایش آبی در یک لایه ماسه‌ سنگی دارای مارن، سیلت و آهک اشکال بسیار زیبایی از شیارهای انحلالی کوچک و بزرگ و چاهک های طبیعی که بی شباهت به تنورهای خانه‌ های قدیمی نیست تشکیل داده است.

حفرات و فرورفتگی های مقعر دیواره های این تنگه منظره ای بدیع و شگفت انگیز را پدید آورده است که این اشکال حاصل جریانات سیلابی هستند که در روزهای بارانی این دره را مورد تاخت و تاز خود قرار می‌ دهد.

در این دره نیز همچنین شاهد تشکیل دیواره‌ های کنگره دار هستیم. فرآیند تشکیل این کنگره‌ ها در ۲ مرحله قابل تصور است. در مرحله نخست جریان غلیظی از گل و لای حاصل از شستشوی طبقات بالایی که هنگام بارندگی‌ های شدید صورت می‌ پذیرد به صورت ناودانی شکل به سمت پایین سرازیر شده و بخش هایی از دیواره طبقات زیرین را فرا می‌ گیرد.

این گل و لای پس از خشک شدن همچون ملاتی از گل، لایه‌ های سنگی زیرین خود را پوشانده و آن را از فرسایش بیشتر محافظت می‌ کند.

دیواره های تماشایی و اعجاب انگیز ژئوسایت چاکاویر ارزش زیبایی شناختی بالایی دارند و حفاظت از آنها در برابر هر گونه تخریب، منظره ای بدیع و شگفت انگیز به ویژه برای بازدید و هنر عکاسی محسوب می شود.

به عقیده جزیره نشینان این تنگه در زمان بالا آمدن جزیره‌ قشم از زیر دریا و عقب‌ نشینی خط ساحل به وجود آمده است که با بارش باران، دره از آب شیرین پر می‌ شود تا زیبایی آن را دو چندان کند و چاه‌ های مسیر منبع آب محلی‌ ها در فصول گرم باشد.

به دلیل جنس خاک رنگ حوضچه‌ های آب سبز و آبی شفاف به نظر می‌ آید و بهترین نما را برای عکاسی ایجاد می‌ کند و از همه مهم تر اینکه شنا کردن در آنها نیز بسیار آرامش بخش است.

همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از اقصی نقاط میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر به فرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.

قشم این روزها میزبان انبوه مهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.

مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیبایی‌ها از شگفتی‌های عالم خلقت در قالب سایت‌های مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستاره‌ها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیس‌ها، موزه ژئوپارک، چاه‌های تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخم‌گذاری لاک پشت‌های پوزه عقابی، جنگل‌های دریایی حرا، خلیج دلفین‌های هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن می‌کنند.

ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه‌ های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع‌ های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی‌ های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش‌ های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی‌ ها است.

سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بین‌المللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.

جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.

این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.