خلیج فارس شاید به نظر یک پدیده طبیعی بیاید ولی حضور و پشتکار پیوسته ایرانیان این دریا را به یکی از شاهراه های فرهنگی و تجربی در جهان تبدیل کرده است.
خلیج فارس بیش از ۳۰ جزیره دارد که در این میان جزیره قشم از لحاظ وسعت و موقعیت مهم استراتژیکی در دهانه تنگه هرمز، نقش محوری در کرانه شمالی و جنوبی خلیج فارس دارد.
قشم را میتوان یکی از جزایر بزرگ ایران معرفی کرد که به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای دلپذیر، سالانه میزبان گردشگران و جهانگردان زیادی از ایران و سایر نقاط جهان است.
سرزمین عجایب هفتگانه لقبی است که به این جزیره رویایی داده اند و یکی از این عجایب طبیعی و منحصر به فرد این نگین زیبای خلیج فارس، ژئوسایت دره ستاره ها نام دارد.
ژئوسایت دره ستاره ها به عنوان یکی از ژئوسایت های اصلی ژئوپارک جهانی قشم در مسیر ساحل جنوبی در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر قشم واقع شده است.
این دره که تعداد نمونههای مشابه آن در دنیا زیاد نیست، یکی از جاذبههای اسرارآمیز و جالبی است که شامل مخروطهای نوکتیز، ستونهای عظیم و دیوارههای بلند میشود.
این پدیده طبیعی در اثر فرسایش ناشی از رگبارهای فصلی، آبهای سطحی و تندبادها در لایه های متفاوت رسوبی و مارن شکل گرفته است و لایه و حفرههای متعددی در درون هر ستون این دره وجود دارد که هوا به راحتی به درون آنها نفوذ میکند.
همین ویژگیهای دره ستارگان باعث شده است که این دره بهعنوان بخشی از ژئوپارک قشم در میراث یونسکو ثبت شود.
جالب است بدانید که ژئوپارک قشم تنها ژئوپارک خاورمیانه به شمار میرود.
دره ستاره ها یکی از زیباترین جلوه های زمین شناسی در جزیره قشم است که بر اثر فرسایش و به مرور زمان در مجاورت روستای «برکه خلف» بوجود آمده است.
در غرب روستای برکه خلف دره ستاره ها با تندیس ها و بریدگی های شگفت انگیز طبیعی آن، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
مردم این منطقه بـر این باورند کـه در گذشته های بسیار دور ستاره ای از آسمان در این نقطه فرو افتاده و موجب شکل گرفتن این دره شده است.
این دره در واقع یـک ناحیه فرسایش یافته توسط آب هـای سطحی و رگبارهای فصلی بوده و جنس آن از ماسه سنگ با سیمان سست آهکی و پر از پوسته های فسیلی است.
مخروط های نوک تیز موجود در آن، ستون ها و ستونک های فرسایشی، تیغه ها و دیواره های نواری از جمله بخش هایی هستند که در این دره قابل مشاهده هستند.
به دلیل سست بودن جنس لایه های موجود، پس از هر بارندگی شدید که به ندرت نیز اتفاق می افتد باید انتظار تغییرات محسوس در مورفولوژی دره ستاره ها بود.
جزیره زیبا قشم در جنوب ایران و در مدخل ورودی خلیج فارس، باتوجه به جاذبه های بیشمار طبیعی موجود در آن، ظرفیت ها و استعدادهای بالقوه ای در زمینه جذب گردشگر و جهانگرد دارد.
این جزیره با آغاز تعطیلات پایان سال و حضور انبوه گردشگران و مهمانان رنگ و بوی نوروزی و بهاری به خود گرفته است.
همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از اقصی نقاط میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر بفرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.
قشم این روزها میزبان انبوه میهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.
مردم ایران زمین همه ساله با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانههای بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمعهای تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتیهای زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورشهای مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتیها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق اسکله پهل بندرعباس به اسکله لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از اسکله شهید حقانی بندرعباس به اسکله شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های سفید و غروب منحصر به فرد به عنوان مروارید خیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما