به گزارش ایرنا، چندین ماه بود که خیال ها از ویروس کرونا راحت شده بود و شهروندان نیز کرونا را تمام شده تصور می کردند تا جایی که سپر ماسک ها را کنار گذاشتند و به مدد واکسیناسیون، خود را پیروز میدان دانستند.
این بی تفاوتی ها به حدی پیش رفت که بعد از حدود ۶ ماه و با آغاز سال جدید فوتی های کرونایی دوباره به استان یک میلیون نفری خراسان شمالی بازگشت و نقشه کرونایی این خطه از شمالشرق کشور دوباره رنگ قرمز به خود دید.
از اوایل مهرماه سال ۱۴۰۱ بود که شهرستان های خراسان شمالی به گردونه استان های کم خطر کرونایی پیوسته بود و این وضعیت تا مدتها ادامه داشت اما زیرسایه برخی بی توجهی به شیوه نامه های بهداشتی معادلات رنگبندی کرونایی استان کم کم عوض شد.
دلیل این تغییر رنگبندی ها و بازگشت وضعیت پرخطر کرونایی به خراسان شمالی نیز نیاز به تحلیل آنچنانی ندارد زیرا که براساس مشاهدات میدانی، اکنون بیش از ۹۰ درصد مردم از ماسک استفاده نمی کنند و همراهی این رویه عادی انگاری با بی توجهی نسبت به تزریق دُز چهارم موجب شده است یک بار دیگر موضوع افزایش تعداد مبتلایان به کرونا وارد مدار خبری حوز سلامت استان شود.
این در حالی است که مسوولان حوزه سلامت خرسان شمالی همچنان رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق دُز یادآور را تنها سپر دفاعی در برابر این ویروس می دانند و همچنان از شهروندان می خواهند برای پایان این حکایت تلخ نسبت به شیوه نامه های بهداشتی پایبند باشند.
بی توجهی به واکسن به قیمت جان
رییس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی می گوید: بسیاری از شهروندان خیال می کنند با تزریق واکسن برای همیشه در برابر کرونا ایمن هستند در حالی که اثر بخشی دُزهای قبلی واکسن کرونا با گذشت ۶ ماه از بین می رود.
فیض الله برزگر می افزاید: اینک روزانه کمتر از ۱۰۰ دُز واکسن کرونا در پایگاه سلامت، خانه های بهداشت و مراکز تجمیعی این استان تزریق می شود این در حالی است که ظرفیت تزریق روزانه پنج هزار دُز واکسن کرونا در خراسان شمالی وجود دارد.
وی ادامه می دهد: براساس آخرین آمارها ۱۳.۵ درصد جمعیت هدف خراسان شمالی دُز چهارم و ۶۰ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند که این رقم از نقطه مطلوب واکسیناسیون فاصله دارد.
برزگر بیان می کند: براساس شیوه نامه های سازمن بهداشت جهانی، ۶ ماه بعد از گذشت تزریق واکسن باید افراد برای تزریق دُز بعدی آن اقدام کنند تا به ایمنی لازم برسند اما متاسفانه این روزها افراد با تصور اینکه کرونا از بین رفته است تمایلی به تزریق دُزهای بعدی واکسن ندارند.
رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی با تاکید بر ضرورت تزریق دُز یادآور برای مصونیت از کرونا، می گوید: بسیاری از افرادی که در موج قبلی فوت کردند ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته بود و تزریق دُز بعدی واکسن خود را جدی نگرفته بودند.
افزایش بستریهای کرونایی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی می گوید: روند افزایشی ابتلا به کرونا از اسفند پارسال شروع و تعداد بستری ها نیز حدود ۲ برابر افزایش یافت.
دکتر جواد شاهینفر می افزاید: این روند افزایشی کرونا محدود به افزایش تعداد موارد بستری نیست بلکه و این روزها شاهد افزایش موارد مراجعه سرپایی به مراکز درمانی نیز هستیم.
وی ادامه می دهد: روند افزایشی کرونا تنها به موارد بستری و مراجعات نیز ختم نشد و متاسفانه بعد از چندین ماه سه فوتی کرونایی نیز در خراسان شمالی ثبت شد.
به گفته وی؛ اینک ۷۸ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند.
شاهین فر با تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی، می گوید: شهروندان با این تصور که کرونا برچیده شده است نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی بی تفاوت شده اند تا جایی که درصد استفاده از ماسک در یک ماه اخیر به ۱۱ درصد و فاصلهگذاری اجتماعی به ۵ درصد کاهش یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان می کند: همین بی توجهی به شیوه نامه های بهداشتی باعث شده که اکنون روند صعودی مبتلایان به بیماری، بستری و همچنین مراجعات سرپایی به مراکز درمانی را شاهد باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ابتدای سال جدید از همه گیری کرونا و ورود کشور به موج هشتم این بیماری خبر داده بود.
شمار فوتیهای ناشی از کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون در استان خراسان شمالی به ۲هزار و ۲۵۳ نفر رسیده است.
براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان فاروج در وضعیت قرمز، بجنورد در وضعیت نارنجی، گرمه در وضعیت آبی و شهرستان های جاجرم، مانه و سملقان، اسفراین، شیروان و رازوجرگلان نیز در رنگبندی زرد کرونایی قرار دارند.