سنندج-ایرنا- کمبود زمین صنعتی و سرمایه ثابت و در گردش از مهمترین مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی در شهرستان سقز است که در یکصد و نود و چهارمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شد.

به گزارش ایرنا، یکصد و نود و چهارمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ویژه شهرستان سقز امروز پنجشنبه به ریاست سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد.

از ابتدای تشکیل این کارگروه تاکنون یک هزار و ۵۹۴ فقره پرونده در ۱۹۳ جلسه کارگروه مطرح شده است که ۲ هزار و ۸۶۰ مصوبه داشته است و از مجموع کل مصوبات ۷۲ درصد معادل ۲ هزار و ۸۲ مصوبه اجرا شده و مابقی هم در دست انجام و پیگیری است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، ۱۶ جلسه اصلی کارگروه تشکیل شده است که در آن مشکلات ۳۳۱ واحد در قالب ۴۷۳ مصوبه مورد بررسی قرار گرفته است.

بختیار خلیقی با اشاره به اینکه اجرای مصوبات سال گذشته سه هزار و ۷۱۹ مورد تثبیت اشتغال به دنبال داشته است، ادامه داد: از این تعداد واحد برای ۹۸ واحد از طریق این کارگروه تامین مالی و تسهیلات شده است.

وی یادآور شد: از مجموع ۴۷۳ مصوبه کارگروه تسهیل استان در سال گذشته ۶۵ درصد اجرایی شده، ۲ درصد اجرایی نشده و مابقی در دست اجرا است.

بررسی مشکلات ۱۰ طرح تولیدی در شهرستان سقز

۱۰ طرح تولیدی مربوط به شهرستان سقز در این جلسه مطرح شد و چند نفر از سرمایه گذاران و صاحبان واحدهای تولیدی این شهرستان در مرکز استان حضور پیدا کردند تا مشکلات پیش روی آنها که در شهرستان رفع نشده بود در استان حل و فصل شود.

واحد تولیدی آریا سروش غرب واقع در شهرستان سقز که تولیدکننده انواع ظروف تفلون است و ۲۳ اسفند سال گذشته خبر احیای آن در رسانه ها به نقل از یکی از مسئولان استان منتشر شد از جمله واحدهای مشکل دار مطرح شده در این جلسه بود که فرماندار شهرستان سقز اعلام کرد تاکنون فعالیت تولیدی این واحد آغاز نشده و هنوز با مشکلاتی در دریافت تسهیلات از طرف بانک صادرات مواجه است.

جعفر توان با اشاره به اینکه قرار نیست وقتی مانعی از سر راه واحد تولیدی برداشته می شود مانع دیگری برای آنها ایجاد کرد، افزود: از محل مصوبات سفر رئیس جمهور افزون بر ۸۰ میلیارد ریال برای برق شهرک صنعتی شماره ۲ سقز پرداخت شده ولی هنوز مشکل برق آن برطرف نشده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل کمبود زمین صنعتی در سقز داریم که برای رفع آن اقدام به خرید زمین مورد نظر شده است تا شهرک صنعتی شماره ۲ سقز راه اندازی شود.

فرماندار ویژه شهرستان سقز افزود: نبود سرمایه درگردش و سرمایه ثابت هم از دیگر مشکلات حوزه تولید در این شهرستان است که همه تلاش خود را به عنوان نهادی نظارتی برای حمایت از این واحدها و گرفتن تسهیلات برای آنها بکار گرفتیم.

توجه به چشم انداز توسعه استان در طرح های سرمایه گذاری

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه مهار تورم با تکیه بر شعار سال های قبل امکان پذیر است، اظهار کرد: حرکت در راستای مهار تولید و رشد تولید باید با بهره‌مندی از علم و دانش انجام شود.

حامد قادرزاده در ارتباط با یکی از دستورکارهای این جلسه گفت: سرمایه گذار طرح خوراک دام آمادگی دارد همه استانداردهای لازم را رعایت کند لذا دستگاه های اجرایی نسبت به موافقت با این طرح دید مساعدی داشته باشند.

وی ادامه داد: در منطقه اجرای این طرح، بخش زراعی مغلوب فعالیت های صنعتی می شود و با توجه به آینده ای هم که در بحث دام داریم حمایت از آن به نفع استان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان از دستگاه های اجرایی استان خواست با چشم اندار توسعه استان به طرح های سرمایه گذاری بنگرند.

قادرزاده بر مساعدت بیشتر دستگاه های اجرایی و بانک های استان با واحدهای تولیدی مشکل دار تاکید کرد و یادآور شد: در این کارگروه هدف ما حمایت از واحدهای تولیدی است نه اینکه مانعی در مسیر تولید آنها ایجاد کنیم.

کارگروه تسهیل گارانتی تصمیم مدیران بانکی

معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان در این جلسه اظهار کرد: مدیران بانکی در ارتباط با موضوعات مطرح شده سریع موافقت می کنند اگر مساله مطرح شده مانع قانونی ندارد دیگر نیازی به طرح آن در جلسه و زحمت به حضور سرمایه گذار از شهرستان به مرکز استان نیست.

محمد امین حیدری ادامه داد: این نحوه برخورد مدیران بانکی نشان می دهد از کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به عنوان گارانتی تصمیم خود استفاده می کنند.

وی اضافه کرد: اگر هر تصمیم گرفته شده مربوط به مشکل هر واحد تولیدی منع قانونی دارد باید در این جلسه مطرح شود که اعضا مدیون نشوند و اگر هم ندارد در شعبه مربوطه آن را حل کنند.

معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان یادآور شد: باید بین تولیدکننده ای که هم اکنون در حال تولید است ولی با مسائل و موانعی روبرو شده با تولیدکننده ای که کار نمی کند و درخواست هایی دارد تمایز قائل شد.

حیدری اضافه کرد: وقتی اهلیت سرمایه گذار سنجیده شود دیگر شاهد انحراف در مصرف تسهیلات نخواهیم بود و افزون براین نباید اقداماتی انجام داد و منابع بانکی را هم به خطر انداخت.

افزون بر واحدهای تولیدی سقز، دستور کار دیگر این جلسه بررسی و تصویب تسهیلات بانکی (جدید و تمدید) طرح ها و واحدهای صنعتی از محل اعتبارات طرح رونق تولید ۱۴۰۱ بود که شرکت کانی کاو کوسالان تولیدکننده آب معدنی در کامیاران شامل این دستور کار شد و با تسهیلات سرمایه در گردش ۲۰ میلیارد ریالی برای آن موافقت شد.

دستور کار بعدی این جلسه هم بررسی درخواست امهال تسهیلات واحدهای معرفی شده با ۷.۵ درصد بود که ۳۱ واحد در این رابطه معرفی شد که مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان با آنها موافقت کرد.

پاسخ منفی به استعلام مدیریت جهاد کشاورزی در خصوص رعایت فاصله طرح کارخانه خوراک دام و طیور روژان روژاتا با مرغدارای مجاور توسط اداره کل دامپزشکی کردستان از دیگر دستورکارهای مطرح شده در این جلسه بود که پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای بررسی ابعاد این طرح داده شد.

طرح خوراک دام با مرغداری ۲۶۰ متر فاصله دارد که براساس استانداردها باید ۵۰۰ متر فاصله داشته باشد و دلیل مخالفت دامپزشکی استان هم با این طرح رعایت نکردن این فاصله است.

معاون سلامت دامپزشکی کردستان در رابطه با این طرح اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته با بالارفتن استانداردها در محدوده شهر واحدهایی هم چون کشتارگاه وجود دارد.

ناصر مخدوم ادامه داد: با درنظر گرفتن فاصله و استانداردهای موجود در کشور و ممانعت از ورود آلودگی به سایر صنایع باید هر طرحی دارای فاصله مشخص با طرح های دیگر باشد.

افزون بر موارد مذکور مشکلات چند طرح گردشگری سنندج هم در این جلسه مطرح شد که یکی از این طرح ها هتل لاله بود که بارها در جلسات مختلف مسائل مربوط به آن بیان شده است و سرمایه گذاران آن هم هنوز درگیر مشکلات مربوط به تسهیلات بانکی آن هستند.

یکصدونودومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که ۲۷ بهمن سال گذشته تشکیل شد ویژه طرح و بررسی مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان بیجار بود.