به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، این پژوهشگاه بنا بر رسالت خود در راستای ترویج علم و فناوری زیستی و با توجه به یکی ارزشهای این پژوهشگاه در توسعه دانش و مهارتهای نیروهای انسانی متخصص و متعهد در حوزه های مختلف زیست فناوری برنامههایی را برای دانش آموختگان سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) برگزار کرد.
این برنامهها شامل بازید علمی و نشست های توانمندسازی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، مجموعه سخنرانی ها، دوره های آموزشی برخط و چهار کارگاه حضوری مهندسی ژنتیک و گیاهان تراریخت و ایمنی زیستی، الکتروفورز (عملی) و حیوانات دست ورزی شده ژنتیکی بود که در سال ۱۴۰۱ در پژوهشگاه برگزار شد.
در این نشست ها، سخنرانی ها و دوره های برخط با عناوین آشنایی با حوزه های مختلف زیست فناوری، مسیر ۳۰ ساله توسعه زیست فناوری، راهبرد فراروی کشورهای در حال توسعه، ویرایش ژنومی، طراحی داروهای نوین برای سرطان و ویروس درمانی سرطان و بیوانفورماتیک برگزار شد.
همچنین شرکت کنندگان در کارگاه های حضوری، به طور نظری با تاریخچه و روش های تولید گیاهان تراریخته آشنا شده و درباره روش های تشخیص و ردیابی این محصولات همچنین پروتکل کارتاهنا توضیحات مبسوطی برای آنها ارائه شد. شرکت کنندگان ضمن آشنایی با الکتروفورز DNA، به طور علمی با این روش نیز آشنا شدند. همچنین اطلاعات مبسوطی درباره حیوانات ترنسژنیک و کاربردهای آن در این نشست ها برای شرکت کنندگان نخبه کشور ارائه شد.
به گزارش ایرنا، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری مهمترین مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم و فعال در زمینه مهندسی ژنتیک و زیستفناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و برای انجام تحقیقات علمیصنعتی و بهویژه کاربردی، بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی در سال ۶۶ تاسیس شد تا جهت نیل به اهدافی همچون تحقیقات در زمینه های مختلف علوم زیستی، پزشکی، کشاورزی، دارویی و زیستفناوری گام بردارد و آموزش و تربیت متخصصان و محققان دانشگاه های کشور را به عهده گیرد.
این پژوهشگاه از سه پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، زیست فناوری پزشکی و زیست فناوری صنعت و محیط زیست تشکیل شده است که هر کدام از این پژوهشکده ها نیز دارای سه گروه پژوهشی هستند. گروه ها نیز اولویت های خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف می کنند.