دبیر علمی اولین همایش نخود کشور روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این همایش با همکاری معاونت سرارود موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، دانشگاه رازی، اتاق بازرگانی، پارک علم و فناوری و سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه برگزار خواهد شد.
دکتر «رضا حقپرست» افزود: محورهای این همایش در زمینه «به نژادی و بیوتکنولوژی نخود»، «به زراعی نخود (اکولوژی، فیزیولوژی، تغذیه گیاهی و آبیاری)»، «اهمیت نخود در کشاورزی حفاظتی»، «حاصلخیزی خاک و بیولوژی خاک، کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز نخود»، «شیمی، ترکیبات و اهمیت تغذیه ای نخود برای سلامت و حفظ محیط زیست»، «کنترل و گواهی بذر»، «صنعت و اقتصاد بذر نخود»، «مکانیزاسیون در زراعت نخود»، «صنایع غذایی و فرآوری نخود» و «بازرگانی و اقتصاد نخود» است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۸۰ مقاله برای شرکت در این همایش دریافت شده است اضافه کرد: علاقه مندان به شرکت در این همایش می توانند مقالات خود را تا دهم اردیبهشت ماه سال جاری به دبیرخانه این همایش ارسال کرده و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۳۴۷۳۳۴۱۲-۰۸۳ تماس حاصل کنند.
دکتر حق پرست یادآور شد: مهلت ارسال مقالات تمدید نمیگردد و به مقالاتی که پس از ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به دبیرخانه همایش ارسال شوند ترتیب اثر داده نخواهد شد.
وی افزود: طی توافق صورت گرفته با مسوولان مجله علمی- پژوهشی "زراعت دیم ایران" تعدادی از مقالات برتر پذیرفته شده در این همایش پس از تکمیل شدن توسط نویسندگان آن در شماره ویژه آن مجله نیز منتشر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نخود سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات بوده و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است، این ماده غذایی در غذاهای مدیترانهای، هندی و ایرانی کاربرد بسیاری دارد و یک پیمانه آن (۱۵۲ گرم) حاوی ۲۱۰ کاری ، ۳.۸ گرم چربی،۳۲۲ میلی گرم سدیم، ۳۵ گرم کربوهیدرات، ۹.۶ گرم فیبر، ۶ گرم قند، و ۱۰.۷ گرم پروتیین است.
در نخود همچنین ویتامینهایی از قبیل ویتامین B۶ ، C ، اسید فولیک و مواد معدنی نظیر منگنز، فسفر، مس، آهن و منیزیم را به وفور وجود دارد.
این محصول جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت می تواند باشد و تولید آن در کشور ما که یک اقلیم گرم و خشک است بسیار مقرون به صرفه است به عنوان مثال برای تولید هر کیلوگرم گوشت گاو به ۱۵ هزار لیتر آب نیاز است درحالیکه تولید هر کیلوگرم نخود نیازمند کمتر از هزار لیتر آب است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
از مجموع اراضی کشاورزی استان حدود ۱۶۶ هزار هکتار سالانه زیر پوشش نخود می رود و هر سال حدود ۱۲۰ هزار تن نخود از این راضی برداشت می شود.
هم اکنون یک سوم نخود کشور در کرمانشاه تولید میشود و رتبه نخست کشوری در تولید و سطح زیرکشت نخود از آن استان است.